Ezt jelentik a tarot-lapok
Így használd a kártyát
A tarot az egyik legelterjedtebb jósmódszer. A kártya használata nem ördöngösség, ha ismered a lapok jelentését.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tarot-t évszázadok óta használják jóslásra, a figurák eredete azonban homályba vész. Egyesek szerint az ősi Egyiptomból származik, míg mások szerint a középkori Európában találhatók a gyökerei. A bizonytalanság azonban nem vesz el semmit a kártya töretlen népszerűségéből.

A teljes pakli 78 lapot tartalmaz, leginkább azonban a 22 lapos nagy arkánumot használják jóslásra, az 56 lapos kis arkánum, mely felépítését tekintve a játékkártyákra hasonlít, az igazán profi jósok eszköze. Ha szeretnéd megtanulni a kártya fortélyait, a nagy arkánummal érdemes kezdened. Tudd meg, mit jelentenek a lapjai.

A lélek útja

A lapok számozása 0-tól 21-ig tart, és mindegyiken látható egy figura, archetípus is. A lapokat az egyes értelmezések történetbe rendezik, és eszerint a kör a lelki fejlődés egyes állomásait írja le. 

0. A Bolond. Ez a lap az új kezdetek, a felfedezőkedv és az elengedés lapja, a gyermeki lelkületet ábrázolja.  

I. A Mágus cselekvésre buzdít, arra, hogy lépéseket tegyél a céljaidért, működj együtt a természetfelettivel, így megvalósíthatod az álmaidat és elérheted a csodát.

II. A Főpapnő a befogadó várakozás, a tudattalan és a titkok megtestesítője, felhívja a figyelmed arra, hogy nézz az illúzió függönye, azaz a látható, kézzelfogható dolgok mögé, olvass a sorok között.

III. A Császárnő az anyaság, a szülés és születés, a bőség és a természet szimbóluma. Azt a kérdést teszi fel, mi az, amit a világra hozhatsz.

Kirakások

A kártyát úgy érdemes használnod, hogy felteszel egy kérdést, és húzol egy lapot, amit válaszként értelmezel. Ha árnyaltabb képet akarsz kapni egy helyzetről, többlapos kirakást is választhatsz. A képgalériában erre találsz példákat.

IV. A Császár a férfiasság, a rend és a tekintély ura, ő az, aki betartatja a szabályokat. Ha ezt a lapot húzod, a fegyelemhez és tekintélyhez való viszonyodon gondolkodj.

V. A Főpap az uralkodó hitrendszer, a hiedelmek és erkölcsi követelmények megtestesítője. Vajon te magad megtalálod az egyensúlyt a hit és a racionalitás között, vagy dogmatikus, esetleg túlságosan szabadelvű vagy?

VI. A Szeretők nem meglepő módon a szerelmet jelképezi, ha ezt húzod, akkor az valószínűleg románcra utal, de a másokhoz való kapcsolódást és az intimitáshoz való viszonyt is jelöli.

VII. A Diadalszekér az akaraterő és az önérvényesítés lapja, azt mutatja, hogy tartanod kell a gyeplőt az adott helyzetben, és nem szabad elengedned az irányítást.

VIII. Az Erő az együttérzés, a türelem és a finom irányítás lapja. Arra utal, hogy az erő nem mindig a nagy és látványos tettekben, hanem gyakran az önkontrollban van.

IX. A Remete a belső bölcsesség, befelé keresés lapja. Ha ezt húzod, ideje, hogy egyedül tölts egy kis időt, hogy meghalld a belső hangot, illetve a lelked vágyait.

X.  A Szerencsekerék a sors, a végzet szimbóluma, és arra utal, hogy nincsenek véletlenek. Vedd észre az események és az emberek láthatatlan kapcsolódásait, hiszen minden mindennel összefügg.

XI. Az Igazság az ok és okozat törvényére és a saját felelősségedre hívja fel a figyelmedet. Hozz döntést, és vállald a következményeket, így juthatsz előre.

XII. Az Akasztott ember a felfüggesztés lapja. Bármilyen ügyön is dolgozol, állj meg egy pillanatra, tarts szünetet, és nézz rá más szemszögből, fordítva is a problémára, mert ez hozhatja a megoldást.

A tarot válaszai

Ha többet akarsz megtudni arról, hogy működik a tarot, nézd meg videónkat.

XIII. A Halál a befejezés, az átmenet lapja, de nem kell megijedned tőle. Arra utal, hogy véget kell vetned valaminek, ami mára okafogyottá vált.

XIV. A Mértékletesség türelemre int egy helyzetben, és azt üzeni, hogy találd meg az arany középutat, az egyensúlyt, a harmóniát az ellentétes erők között.

XV. Az Ördög a materializmus láncait jelenti, vagy azt, hogy egy illúzió fogságába estél. Fontos, hogy tisztán láss, de előbb fogadd el a helyzetet, amiben vagy.

XVI. A Torony a hirtelen változás, váltás és a megvilágosodás lapja, gyors összeomlásra is figyelmeztethet.

XVII. A Csillag a remény és a jövőbe vetett pozitív hit lapja. Találd meg a belső középpontot, és ha ebből cselekszel, minden jól alakul.

XVIII. A Hold a félelmek, a képzelgések, de a képzelet lapja is. Utalhat céltalanságra, irányvesztettségre.

IXX. A Nap a tisztánlátás és a szabadság jelképe. Kövesd a belső sugallatot, ne feledd, mindenkiben ég a belső fény.

XX. Az Ítélet átvitt értelemben az újjászületés, megtisztulás lapja, de akadályként arra is utalhat, hogy fel kell hagynod az ítélkezéssel, akár magadról, akár másokról van szó.

XXI. A Világ az egész-ség, a beteljesülés lapja. Törekedj a teljesség felé.

Ezt is szeretjük