Születésnapod elárulja, milyen is valójában a második Éned
Számold ki születésed napjából, hogy tudatalattid milyen személyiséget takar!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tao vallás három életközpontot, fej-, szív- és hasközpontot különböztet meg, amelyek segítségével megismerheted a tudatalattidból eredő személyiségjegyeket és betegségeket.

A fejközpont vegetatív, a központi és a periférikus idegrendszered működését felügyeli, a szívközpont nyirokrendszered működését irányítja, míg a hasközpont a hét mirigy endokrinrendszerét kormányozza, valamint felügyeli annak szabályos működését.

Melyik típusba tartozol?

Az életközpontokat - fej, szív és has - a számokhoz történő kapcsolódásukon át közelítheted meg. Születésnapod számával a tudatalatti Én válik hozzáférhetővé. Ennek nagy az ereje, mert második Énként a háttérben tevékenykedik, mégpedig anélkül, hogy az első Én beleavatkozhatna.

Hogy szív-, fej- vagy hasember vagy-e, azt a születésed napjából - tehát egyedül csak a nap sorszámából - képzett végső összegből állapíthatod meg.

Példa a típus kiszámítására

Ha március 15-én születtél, akkor a születésnapod végső összege
1 + 5 = 6, vagyis fejember vagy.

A három embertípust a következő számok alapján különböztetheted meg:

  • Fejember: 5, 6, 7.
  • Szívember: 2, 3, 4.
  • Hasember: 8, 9, 1.

Fejember

Ha a születésnapod számából végső összegként 5, 6 vagy 7 az eredmény, akkor fejembernek, vagyis mentális embernek számítasz, irányító központod az agy. A fejenergiának köszönhetően visszahúzódó természettel rendelkezel, ennek megfelelően általában - főképp konfliktushelyzetekben - hátrább lépsz egy lépést, hogy végiggondolhasd a dolgokat. A központi idegrendszered ural, és szemembernek számítasz, aki ránézés alapján dönt mindenről. Számodra az a legfontosabb kérdés: - Mindez hogyan áll össze, és hol vagyok én ebben?

A mindennapi életet elsősorban rejtvénynek és titoknak tekinted, mivel a rend és a kötelesség iránti érzéked messze meghaladja a has- vagy a szívemberekét. Viselkedésed általában elfogulatlan és tényszerű. Minden arra mutat, hogy nem sok igényed van, teret engedsz másoknak, miközben azon gondolkodsz, hogy függőségbe kerültél-e a kialakult helyezettől, vagy sem. Csak akkor cselekszel, ha előbb mindent végiggondolsz, aztán pedig módszeresen haladsz előre.

A kívülállókban könnyen az a benyomás alakul ki rólad, hogy spirituális életed száraz, absztrakt, és szinte csak kötelességszerűen foglalkozol ilyesmivel. A valóságban azonban előfordulhat, hogy hagyod, hogy a fejközpontúság eluralkodjon rajtad, és ilyenkor embertársaid iránt pozitív gondolatok és meleg érzések keletkeznek benned. A lépéseket a gondolkodásból a cselekvés felé, az elszigeteltségből a társadalom felé a szociális érzések útján kell megtenned.

Szívember

Ha születésnapod számából végső összegként 2, 3 vagy 4 az eredmény, akkor szívembernek, vagyis társadalmi embernek számítasz. Az a fajta személyiség vagy, aki főképp a szívközponthoz kötődik, együttérzően, barátságosan viszonyulsz a többi emberhez.

Világod a szubjektív érzelmeké, témaköröd az emberek közötti kapcsolatok. Saját érzelmeidre nincs igazán rálátásod, mert inkább a többiekkel törődsz, mint önmagaddal. Abban éled ki magad, hogy mások érzelmeire és viselkedésére reagálsz.

Szívemberként nem bírod ki egyedül, és hatalmas teljesítményekre vagy képes annak érdekében, hogy elnyerd mások bizalmát vagy figyelmét. Szellemed középpontja a vérkeringésed, emiatt különösen hangsúlyos az ízlelőképességed.

Lényeges számodra a presztízs, a rólad alkotott kép - még akkor is, ha ez nem tudatosul benned. Ennek pozitív oldala, hogy többnyire nagyfokú felelősségtudattal rendelkezel. Hajlamos vagy az alkalmazkodásra, figyelmet és helyet követelsz magadnak, és szeretsz okoskodni. Folyton azon jár az eszed, hogy mások mit gondolnak rólad, és sokszor tudni véled, hogy másoknak mi a jó. Gondoskodásodat fokozottan éled ki, miközben agresszív érzéseidet elnyomod, a jóság és a serénykedés kulisszái mögé rejted.

Kifelé többnyire magabiztosnak, boldognak és harmonikusnak mutatkozol, de belül közben ügyetlennek, üresnek, szomorúnak és megalázottnak érzed magad. Sokszor úgy gondolod, csakis te tudod helyesen a dolgokat, ezért a problémák megoldódására sem tudsz úgy tekinteni, mintha az a szív ajándéka lenne. Életfeladatod abban áll, hogy mindazt, amit remélsz és amit el akarsz érni, cselekedeteiddel valódi hitté és reménnyé emeld.

Hasember

Ha a születésnapod számából végső összegként 8, 9 vagy 1 az eredmény, akkor hasember vagy. Leginkább a hasközponthoz kötődsz, amely a szexualitással és az ösztönökkel kapcsolatos mozgásközpontnak felel meg. Főképp az emésztőrendszered és a napfonatod ural. Hasemberként ösztönösen reagálsz. Leghangsúlyosabb érzékszerved a füled és az orrod. Számodra az élet harctér, aréna, ahol naponta győzni kell. Legfontosabb kérdésed: - Itt vagyok! Elbírtok velem?

Bepillantás a jövőbe

Tudni szeretnéd, mit hoz a jövő a párkapcsolatodban? Vagy egyedülálló vagy, és a Nagy Ő betoppanását várod? Nézd meg videónkat, a cigánykártyajóslás elárulja, mire számíthatsz!

Többnyire tudattalanul is a hatalom, a befolyás és az igazságosság jár az eszedben. Tudnod kell, hogy ki a főnök, és általában - vagy nyíltan, vagy leplezve - agresszíven viselkedsz, őrzöd a saját felségterületed. Hasemberként erős és jövőorientált vagy.

Akár tudsz róla, akár nem, agresszióid irányítanak. Félelmeidről nemigen van fogalmad. Önuralmad mögé rejted, és emiatt kívülről általában magabiztosnak és erősnek látszol, noha belülről erkölcsi jellegű önkétségek kínoznak.

Szükséged van olyan meditációs módszerekre, amelyek révén azonosulni tudsz önmagaddal és a testeddel. Nehezedre esik azonban hűen követni valamilyen világos tervet. Ha rosszul alakul a sorsod, többnyire önmagad hibáztatod érte. Sokféle ösztön vezérel, ezért életed egyik feladata az, hogy a sok szerelem között rátalálj az igazi nagy szerelemre.

Cikkünk megírásában Chian Zettnersan mester A Tao numerológiája című könyve segített.

Ezt is szeretjük