Milyen apa lesz a kedvesed?
Születésnapja elárulja
Talán már megfordult a fejedben, hogy ő lesz gyermekeid apja. De valóban mintaapa válik belőle?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden nő ábrándozik néha hófehér menyasszonyi ruháról, megértő férjről, boldog kis családról. De vajon sikerül mindezt összehozni, és párod ideális apja lesz születendő gyermekeidnek? Számold ki öröknaptárunkkal, hogy a hét melyik napján született kedvesed, és tudd meg, mire számíthatsz a jövőben!

Milyen napon született?

Számold ki, a hét melyik napján született, és olvasd el az elemzést!

Mikor született?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Ha hétfőn született

Kissé nehezen jön bele az apaszerepbe, eleinte alig meri kézbe venni az újszülöttet, fél, nehogy összetörje. Ez a fajta tétova viselkedés a későbbiekben is jellemző lehet rá. Sokszor nem tudja eldönteni, hogy meddig is terjed hatásköre a gyereknevelésben. Mindezek miatt előfordulhat, hogy a munka oroszlánrészét rád hagyja, ő inkább csak készenlétben áll. Ha viszont érzi, hogy szükség van rá, és valamit tennie kell, azonnal intézkedik.

Ha kedden született

Rendkívül távol áll tőle az atyai szigor, ne számíts rá, hogy valaha is nevelni fogja a csemetéket. Imádja a gyerekeit, és bármit megtenne értük, de önzetlen – és sokszor felelőtlen – viselkedésével könnyen elkényeztetheti őket. Mindez nem jelent problémát, ha te ott vagy, hogy ellensúlyozd ezt a viselkedést. Arra azonban vigyázz, hogy ne te legyél a szigorú mumus a gyerekek szemében, szemben a jó fej papával.

Ha szerdán született

Klasszikus apatípus a kedvesed. Ő az a pasi, aki kéthetente focimeccsre jár a fiával, és a lányából is vagány kiscsajt szeretne faragni. Nemigen hagyja, hogy a gyerekek otthon üljenek a tévé előtt, és bámulják a vibráló képernyőt. Mindig kitalál valamilyen érdekes programot, amivel nagy sikert arat a csemeték körében. Valódi csapattá kovácsolja a családot, minek következtében igen sok boldog pillanatban lesz részetek.

Ha csütörtökön született

Mivel jellemzően a pillanatnak él, ne számíts rá, hogy az apaság nagyban megváltoztatja jellemét. Szereti a gyerekeket, és sokat foglalkozik velük, ám jellemzően hagyja, hogy azt tegyék, amit akarnak. Úgy gondolja, a nevelés megtöri a gyerek személyiségét, ha pedig valamit rákényszerít a csemetére, az rossz irányba befolyásolja a fejlődését. Különös szemléletmódja miatt valószínűleg még lesz pár vitátok.

Ha pénteken született

Párod rendkívül kiegyensúlyozott kapcsolatot alakít ki a gyerekekkel. Ösztönösen tudja, melyik szituációban mi a teendő, a gyereknevelési könyveket pedig nagy ívben elkerüli. Már egészen apró koruktól fogva segít a fürdetésben, illetve más, gyerekek körüli teendőkben. Ráadásul mindezt örömmel teszi. Mindössze arra kell vigyáznod, nehogy túlságosan lemaradj mögötte a szülők közötti népszerűségi versenyben.

Ha szombaton született

Szeretetteljes apa válik kedvesedből. Bármit megtenne a gyerekeiért, és mindenről tudni akar, ami összefüggésben van a csemetékkel. Ám ahogy a porontyok egyre idősebbek lesznek, számtalan konfliktushelyzetük alakulhat ki apjukkal. Ő ugyanis hajlamos rá, hogy mind gyakrabban beleszóljon a kamaszodó gyerekek dolgaiba. Pedig nem ártana vigyáznia ezzel, hiszen a túlzott szigor nagyon könnyen visszaüthet.

Ha vasárnap született

Rendkívül sokat dolgozik a kedvesed – afféle munkamániás típus. Arra sajnos nincs semmi garancia, hogy ez a helyzet a gyerekek születése után megváltozzon. Könnyen előfordulhat, hogy ő lesz az a tipikus elfoglalt apa, aki annyira belemerül munkájába, hogy a gyereke ballagásáról csak utólag kap értesítést, mert a család azt gondolja, úgysem érne rá eljönni. Mindemellett büszke a gyermekei sikereire, ha pedig igazán szükség van rá, ott terem, de nem egyszerű elszakítani a hivatásától.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük