Kivel szexelsz álmodban?
A 4 leggyakoribb típus jelentése
Előfordul, hogy erotikus álmaid vannak, ráadásul a partnered az életben eszedbe sem jut?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az álomszerető alakjába időről időre éppen aktuális partnered bújik. Jó, ha ez így van, ugyanis ebben az esetben az álom arra utal, hogy elégedett vagy párkapcsolatoddal. Gyakran előfordul azonban, hogy valaki mással – például egy volt kedveseddel vagy egy közeli barátoddal – kerülsz intim viszonyba álmodban. Nem feltétlenül kell ettől megijedned, ezeknek az álmoknak sokszor nem szexuális értelmű a jelentésük.

Egy ágyban egy ismeretlennel

Az ismeretlen álomszeretőt az általad ismert emberek különböző tulajdonságaiból gyúrja össze a tudatalattid. Jelentése, hogy nem vagy biztos abban, ki is lenne számodra az igazi. Az efféle álom segítségedre lehet a párkeresésben. Próbálj visszaemlékezni álombéli lovagod legfőbb jellemzőire, és ezeket a személyiségvonásokat keresd jövőbeni partneredben.

Szex egy ismerőssel

Ha olyasvalakivel szeretkezel álmodban, akit ismersz, de nem kimondottan tartasz vonzónak – például egy munkatárs vagy szomszéd –, az alapvetően kétféle dolgot jelenthet. Előfordulhat, hogy az álomszerető bizonyos tulajdonságaihoz vonzódsz, azokkal szívesen jellemeznéd önmagad is. Ha például túlzottan bátortalan vagy, az álmodban megjelenő ismerős pedig kimondottan magabiztos, azt jelentheti, hogy tudat alatt pontosan ilyenné szeretnél válni. A szexuális jellegű álom tehát ebben az esetben nem feltétlenül jelent testi vonzódást, az álomszeretőnek inkább csak bizonyos tulajdonsága csábító számodra.

Emellett érdemes azt is megvizsgálnod, hogy a való életben mivel foglalkozik az álombéli ismerős, akiből szexpartner lett – mivel a szakmája is jelentőséggel bírhat.

Ha például álmodban a postásoddal kerülsz intim kapcsolatba, elképzelhető, hogy őszinte párbeszéd útján kell rendezned valamilyen problémát. Ilyenkor ébredés után gondold végig, ki az, akivel nincs meg a szükséges kommunikáció, esetleg konfliktushelyzetben vagytok.

Egy közeli barát ölelése

Kétféle variáció létezhet ennél az álomtípusnál. Ha egy olyan baráttal szeretkezel, akivel jelenleg is szoros kapcsolatban vagy, az álmot ugyanúgy kell értelmezned, mint az ismerős szexpartner esetében. Tehát barátod valamely fő jellemvonása irigylésre méltó számodra.

Amennyiben álmodban egy múltbéli baráttal kerülsz intim viszonyba, azt életed egy különleges korszakára tett utalásként foghatod fel. Valószínűleg valamiért kellemes periódus volt számodra az az időszak, amikor még sokat voltatok együtt. A régi barátoddal folytatott álombéli érintkezés feltehetőleg azt jelenti, hogy életed egy, a múltbélihez hasonlóan pozitív periódusa előtt állsz.

Szex a volt szerelmeddel

Az álomszerető lehet az egykori kedves is. Szeretnéd tudni, vajon miért álmodsz egykori pároddal, mikor boldog vagy? Az egyik magyarázat szerint talán mégsem olyan felhőtlen a boldogságod, és az álmot az váltotta ki, hogy mostani partnered tett vagy mondott valamit, ami korábbi párodra emlékeztetett. Ennek ellenére elképzelhető, hogy jelenlegi kedvesed egészen más, mint a múltbéli barátod, de az álom többnyire akkor is valamilyen kapcsolati problémára utal.

Az egykori szeretőről szóló álmok másik oka az lehet, hogy önmagad valamely oldalával veted össze volt szerelmed egy bizonyos tulajdonságát. Az álom ebben az esetben sem az exkedvesről szól, hanem arról, amit metaforaként jelképez. Ha például egykori szerelmed rendkívül intelligens, művelt ember, meglehet, hogy az álom az önmagaddal kapcsolatos szellemi elégedetlenségedet jelenti.

Cikkünk Carol L. Cummings Szexuális Álmok című könyve alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha szeretnél becsusszanni a tudatalatti selyemlepedői közé. A kötet világosan és játékosan fogalmazza meg a szexuális jellegű álmok jelentését. A könyvben lebilincselő, erotikusan túlfűtött álomképeken keresztül mesélnek olyan emberek, akiknek sorsa az álomfejtés hatására megváltozott. A kötet segítségével neked is lehetőséged nyílik arra, hogy értelmezd álmaidat, és jobban megismerd önmagad.

Kiadja a Hajja és Fiai.
Ára 1995 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

no gyongy has
  • horoszkóp
  • erotikus

Milyen a szexualitásod?

no kozeli telefon
  • kínai horoszkóp
  • szexhoroszkóp

Kínai szexhoroszkóp

Ezt is szeretjük