Szeptember 22-én jön a világvége: két hetünk maradt?
Egy jóslat szerint bő két hét múlva vége lesz a világnak, mégpedig egy aszteroida becsapódása által.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan világvégejóslat született már, de mint azt érzékelheted is, még egyik sem valósult meg. Akárhogy is, a jóslatokból még mindig nem fogytunk ki, éppen ez év szeptemberére is jósolnak világvégét.

Az apokalipszis a jóslat szerint szeptember végén, 22. és 28. közt következhet be. Úgy tartják, a végső napokat a vérhold, vagyis a 28-án vörösbe boruló Hold fogja jelezni, a civilizációnak pedig egy becsapódó aszteroida vethet majd véget.

Két elmélet találkozik időben. Az egyik a vérholdjóslat, amely a keresztény miniszterek, John Hagee, az Izraeli Egyesült Keresztények szervezet alapítója és Mark Blitz, a héber El Shaddai minisztérium vezetője nevéhez kötődik. Mint állítják, négy holdfogyatkozás, illetve hat telihold követte egymást 2014 áprilisától, és ez a tetrád az előjele mindannak, amiről a Bibliában Jóel könyvének egy  utalása is szól: "az ég sötétségbe borul, a Hold vérbe, mielőtt eljön az Úr szörnyű napja."

Az aszteroidaelmélet pedig, amely időben ugyanerre a szeptemberi periódusra esik, egy önjelölt prófétáé, Rev Efrain Rodriguezé, aki azt állítja, isteni sugallatot kapott, miszerint egy aszteroida csapódik majd a Földbe, konkrétan Puerto Ricóban, és 12-es erősségű földrengést fog okozni szeptember 23-24. környékén.

A tudomány reakciója megnyugtató

Próféciák ide vagy oda, a tudomány szava mégiscsak megnyugtatóan hat az emberre. A NASA, mivel Rodriguez írásban figyelmeztette őket, és mivel az interneten futótűzként terjed a közelgő világvége jóslata, reagált a szeptember végi apokalipsziselméletre: "Tulajdonképpen, amennyire mi tudjuk, semmiféle nagyméretű objektum nem fog becsapódni a Földbe az elkövetkezendő pár száz évben."

A vérhold pedig egy vizuális jelenség csupán, ilyenkor a napfény visszaverődik a Föld atmoszférájáról, és a Hold  vörös fényben tűnik fel, általában közel a horizonthoz. Ez egy látványos jelenség, így aki nem éppen túlélő-felszerelést csomagol magának az apokalipszis miatt, meg is nézheti.

Ki a te őrangyalod?

Apokalipszis nélkül is szükséged lehet őrangyalodra: kattints a galériára, és tudd meg, személy szerint téged melyik angyal őriz.

Ezt is szeretjük