Hátborzongató szellemvideó terjed a neten - Valóság vagy manipuláció?
Térfigyelő kamera rögzítette a furcsa női alakot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van elképzelésed, hogyan nézhet ki egy kísértet? Ha eddig nem volt, most talán lesz, ugyanis sokak szerint egy asszony szellemét rögzítette egy utcai kamera Kolumbiában.

A térfigyelő kamerákkal készült szellemvideóknak se szeri, se száma, ugyanis napjainkban nagyon sokfelé helyeznek ki ilyen készülékeket. Azt persze, hogy a felvételeken látható, parajelenségnek titulált dolgok valóban látszottak, vagy utólag kerültek a filmekre, nem mindig lehet eldönteni.

A szóban forgó felvétel néhány hónapja, egy májusi éjjelen, a kolumbiai fővárosban, Bogotában készült, és azóta is sokakat foglalkoztat.

Ezt láthatod a videón

A felvételen egy alacsonyabb, sötét hajú asszony halad a járdán sietős léptekkel, majd egyik pillanatról a másikra eltűnik.

Korát nem lehet megtippelni, arca nem látszik, ám ruhái érdekesek. Hosszú, sötét szoknyát visel fehér blúzzal, és úgy fest, akár egy évszázadokkal ezelőtti nő.

A ruha még csak megmagyarázható lenne, hiszen nem mindenki tart lépést a divattal, és a konzervatívabbak szívesen hordanak régies darabokat. Ebből a szemszögből nézve a nő akár lehetne egyszerűen egy kolumbiai asszony is.

Azt azonban, hogy hogyan tűnhet el a kamerák színe elől hirtelen, már nehezebb megmagyarázni, így sokakban felmerült a kérdés, nem szellemet vettek-e fel az utcai kamerák.

Manipuláció vagy optikai csalódás?

A felvételbe természetesen bele lehet kötni, mint minden szellemekről készült fotóba vagy videóba, hiszen ezek legtöbbje hamisítvány, és az emberek már alapvető szkeptikussággal fogadják őket.

A videó megtekintése után rajtad áll, valódinak tartod-e, vagy inkább manipulációnak.

Az optikai csalódás lehetősége ugyanakkor gyakorlatilag kizárt, miután a járdán siető nőt három térfigyelő kamera három különböző állásból rögzítette, és mindhárom felvételen ugyanaz látszik: a furcsa szellemalak egyszerűen köddé válik.

Vizsgálják a felvételt

A hátborzongató videóra eddig még senki nem tudott elfogadható, racionális magyarázatot adni. Paranormális esetekkel foglalkozó szakértők és helyi papok is megtekintették a felvételt, és vizsgálják, mi a magyarázat a rajta látható rejtélyes jelenségnek.

Ezt is szeretjük