Hány kísértet lakik egy otthonban?

A szellemirtó felmosóvízzel elűzheted őket

Tényleg elmenekülnek a kísértetek a gyógynövények elől?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár nem mindenki hisz a szellemek létében, sokan vannak, akik arról számolnak be, hogy találkoztak már velük, és bizonyos híresztelések is felröppentek már arról, hogy átlagosan hány szellem él egy otthonban.

Bár nem minden ház szellemtanya, a szellemlátók szerint előfordul, hogy valahol valóban megrekedtek ezek a más dimenzióbeli lények. Ám az is lehetséges, hogy a helyiségben negatív energiák és érzések szorultak meg - például, ha előzőleg veszekedés volt ott, rossz emlékek fűződnek hozzá, illetve más tényezők miatt.

Tértisztítás

A tértisztításnak épp ezért minden kultúrában vannak hagyományai. Van, ahol sóval szórják fel a padlót, majd összesöprik, vagy gyertyával járják körbe a lakást, és füstölőt gyújtanak. Léteznek tisztító hatású gyógynövények is, melyekről úgy tartják, segítenek rendben tartani a lakás energiáit.

Mágikus növények

Ma már inkább babonaságnak számít, ha valaki hisz a gyógynövények démonűző hatásában, de régen sok javasasszony gyakorolta ezeket a praktikákat.

Bár meredeknek hangzik az ötlet, hogy speciálisan összeállított felmosókeverékkel lehetséges a szellemek távoltartása, az elkeseredett áldozatok, akik meggyőződésük szerint szellemek zaklatásainak vannak kitéve, valószínűleg minden eszközzel megpróbálkoznak, hogy távol tartsák a gonoszt.

Védő hatású gyógynövények

A következő növények a gonosz erők és a pszichikai támadások ellen védenek, vagy általános védelmet nyújtanak az otthonodnak.

Meggyújthatod őket, ha van erre alkalmas edényed, ily módon a füstjüket használva, de forrázatukat felmosóvízbe is öntheted. Ez esetben középről kezdd a tisztítást, koncentrikus körökben haladva juss el a sarkokig, és a bejárati ajtónál fejezd be. A felmosáshoz használhatsz angelikagyökeret, bazsalikomot, babérlevelet, majoránnát, de a verbéna forrázatát is hatásos szelleműzőnek tartják.

A fahéj, a szegfűszeg és a rózsa illatosítóként hatásos, akár magát a növényt égeted, akár az illóolaját párologtatod. Szobanövényként a páfrány, kerti növényként a magyal és a Salamon pecsétje a legelterjedtebb védelmezők.

Ezt is szeretjük