Döbbenetes! Így hamisítják a szellemfotókat? Akár te is csinálhatsz
Videó rántja le a leplet a szellemfotógyártás fortélyairól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Időről időre találkozni az interneten olyan fotókkal, amelyeket állítólag szellemekről készítettek. Némelyik első ránézésre sem valódi, mások elgondolkodtatják az embert, olyan rémisztően valóságosak.

Hogy melyik igazi, melyik nem, azt persze nem mindig lehet egyértelműen eldönteni, hiszen ennek a megítélése szubjektív dolog. Ugyanazt a képet két ember egészen másként láthatja.

Mindemellett sok múlik azon is, hogy az ember, függetlenül az aktuálisan szemügyre vett szellemfotótól, hisz vagy nem hisz abban, hogy léteznek kísértetek, hovatovább fényképeken is meg lehet őket örökíteni. Az az ember ugyanis, aki nem hisz ebben, sokkal szkeptikusabb lesz a képek láttán, mint az, aki alapvetően hisz az ilyesmiben.

Nem mind valódi

Nincs semmi bizonyíték arra, hogy a legvalóságosabbnak tűnő szellemképek igaziak lennének, és arra sincs, hogy nem, de annyit egyértelműen és megcáfolhatatlanul ki lehet jelenteni, hogy mind között, amit az ember életében lát, sok a hamisítvány.

A technika vívmányainak köszönhetően az embereknek egyre több lehetőség áll a rendelkezésére, hogy hamis szellemfotót készítsenek. Vannak, akik egy hétköznapi fényképezőgéppel vagy mobiltelefon-kamerával, a fény-árnyék viszonyokat vagy a tükör adta lehetőségeket kihasználva csinálnak ilyen szellemképeket, de nem egy olyan képet is látni, amin élő ember van kísértetnek maszkírozva és lefotózva.

Vannak, akik ennél is tovább mennek, és - még inkább elmerülve a technika vívmányai nyújtotta lehetőségek tengerében - egészen profi szellemképeket csinálnak játszi könnyedséggel. Ehhez kiváló segítség egy számítógépes képszerkesztő program, amellyel hátborzongató kísértetfotó készíthető egy teljesen egyszerű képből.

Még oktatóvideó is van

Ha kételkednél abban, hogy ez lehetséges, vagy szeretnéd kipróbálni a szellemfotó-készítést, akkor az alábbi videó bizonyosságot, illetve útmutatást adhat neked. A videón tételesen bemutatják, miként lehet házilag, mindenféle komolyabb szaktudás nélkül úgy manipulálni egy fotót, hogy abból ijesztő szellemkép legyen.

Ezt is szeretjük