Gyönyörű fotókon a veszélyes, lebegő hegy - Itt készült a kínai császár életelixírje
A Huang-san, vagyis a Sárga-hegy Kína leghíresebb, legismertebb és legszebb természeti látványosságainak egyike.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különleges tavak, vízesések, felhő fölé tornyosuló gránitcsúcsok és meredek lépcsők - a helyiek és a turisták egyaránt varázslatos zarándokhelynek tekintik a Sanghajtól délnyugatra található Sárga-hegyet, amelyet az UNESCO 1990-ben a világörökség részévé nyilvánított.

A Sárga-hegy, azaz a Huang-san a Nanling-hegylánc részét képezi, amely 72 hegyből áll. Legmagasabb csúcsa az 1864 méter magas Lianhua-feng, más néven Lótusz-csúcs. Magát a Sárga-hegyet öt csúcs alkotja, neve pedig a Sárga császár (Huang-di) legendájából adódik: a Tang-dinasztia idején, 747-ben a császár rendelete szerint az addigi Fekete-hegyet átnevezte Sárga-heggyé és állítólag az innen hozatott gyógynövényekből készíttetett életelixírt magának, amitől örökké fiatal maradt.

A mesés szépségű lebegő hegy

A szent hegy csodálatos kilátásban részesíti az odautazót, a pazar látványt még inkább fokozzák az itt látható különleges gránitsziklák, vízesések, templomromok és teafák, ugyanakkor a félelmetes lejtők, mély szurdokok és vékony pallókból felépített út miatt a világ egyik legveszélyesebb útvonalának is tekintik. Nézd meg a káprázatos fotókat!

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük