Halált hozó álmok
Mit jelentenek a rémképek?
Nehezen alszol el, éjjel pedig csatakos ágyban ébredsz? Nézz szembe a lopakodó kaszással, és fejtsd meg rémálmaid valódi jelentését!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Visszatérő rémálmaid mindig halállal végződnek? Ha rettegsz ezektől a frusztráló rémképektől, és közelgő katasztrófát sejtesz, itt az ideje, hogy megfejtsd a szörnyű álmok vészterhes szimbólumait.

A hiedelemmel ellentétben a rossz álmok valójában nem ellened, hanem érted vannak. Amikor valami nagyon nyomaszt, és nem veszel róla tudomást, a rémálmok arra késztetnek, hogy jobban odafigyelj, hiszen nem maradnak addig abba, amíg nem teszel valamit. Az ijesztő rémálmok arra késztetnek, hogy a valóságban is ébredj fel. Olyan problémákra hívják fel figyelmed, amiket ébren esetleg tagadsz.

1. Zuhanás

A zuhanásról szóló álmok ősi érzést idéznek. Kisbabaként meg kellett tanulnod járni, ám ehhez hozzátartozott az olykor fájdalmas esés is. Amikor megtanultál felegyenesedni és szabadon mozogni, elkezdtél függetlenné válni. Az esésről szóló álomban azonban újra átérzed, hogy milyen volt, amikor még nem a te kezedben volt az irányítás, illetve, amikor kicsúszott a lábad alól a talaj. Ha zuhanásról álmodsz, gondold át, hogy életed mely támoszlopai ingatagok. Jelentheti azt is, hogy szerelembe esel valakivel, vagy valaki kiesik az életedből, de többnyire azt szimbolizálja, hogy úgy érzed, kénytelen vagy ugrani. Álmodban akkor veted magad a mélybe, ha egy trauma miatt a világ darabjaira hullik körülötted, vagy bizonytalannak érzed magad egy döntésben.

2. Üldözés

Ha üldözésről álmodsz, és te vagy az üldözött, azért lehet, mert a való életben is áldozatnak érzed magad.

Álmodban is a nem kívánt figyelem alanyává, ezáltal sebezhetővé válsz. Ez az álomkép arra utal, hogy valamiféle pozitív erőre van szükséged, hogy legyőzd a nehézségeket. Esetleg segítséget kellene kérned, hiszen a visszatérő álomból kiderül, hogy egyedül nem vagy képes legyőzni, bármi is hajszol. Hajszával álmodhatsz akkor is, ha túlhajszolt vagy, a feszített tempó és a stressz így térhet vissza éjjel. Eluralkodó betegséget is jelenthet: az üldözés gyakori motívuma a lázálmoknak. Ha nem te vagy az üldözött, azt jelenti, hogy ábrándokat kergetsz.

3. Háború

Ha háborúról álmodsz, az utalhat a világban zajló eseményekre, de az is előfordulhat, hogy olyan belső konfliktusra hívja fel figyelmed, ami aggaszt. A szomszédságban zajló zavargások is kiválthatnak háborús álmokat, arra figyelmeztetve, hogy olykor a barát és ellenség nem is annyira különböző. A háborús álom azonban jelezhet pusztán annyit, hogy harcban állsz önmagaddal. Ha háborúról álmodsz, gondold át, nincs-e körülötted valamilyen konfliktushelyzet, amiről nem akarsz tudomást venni.

4. Halál

A halál a lét egyik szintjének a vége, egy másiknak a kezdete. Jelképezheti egy kapcsolat végét.

Gyakran halálról szóló álmok jelentkeznek egy válás alatt, vagy után: a házasság halálára utalva, ugyanakkor egy új fejezet kezdetét jelezve. A tibeti spirituális felfogás szerint a halál elfogadása elengedhetetlen az élet folytatásához. Álomban a halál számtalan arcot ölthet. Ha hárfajátékossal találkozol, az a halál közeledtét jelzi, míg a homokóra azt jelenti, fogytán az idő. Ha álmodban a halál szelleme jelenik meg, jelezheti a halál közeledtét, de egy, a családban történt haláleset hírnöke is lehet.

5. Fuldoklás

A fuldoklás figyelmeztethet valami veszélyre. Ha álmodban alámerülsz, vagy nem kapsz levegőt, arra utalhat, hogy bizonytalanul, elnyomva érzed magad. Ha azt álmodod, hogy valaki, akit szeretsz, fuldoklik, azért is lehet, mert látod, hogy valami olyan dologba keveredett, ami elragadhatja, amiben elveszítheti egyensúlyát, sőt, végső esetben teljesen kimerül. A fuldokláshoz kapcsolódik az áradás is, úgyhogy ilyen álom esetén nem árt átgondolnod, hogy nem árasztanak-e el a feladatok.

Cikkünk az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Brenda Mallon - Álombiblia című könyvéből közöl részleteket.

A könyv segít eligazodni az álmaidban megjelenő szimbólumok útvesztőjében. Az illusztrált, címszavas formátum lehetővé teszi, hogy gyorsan és könnyedén rátalálj egy-egy álomképre, megismerd eredetét és jelentését, megértsd a benne rejlő üzenetet. Emellett olvashatsz az álomfejtés történetéről és hagyományairól is, valamint gyakorlati útmutatást kaphatsz az álomfejtés technikájához, ami lehetővé teszi számodra, hogy kiaknázd belső tudásodat, és fejleszd lelki, érzelmi, valamint intuitív készségedet. Mindenek előtt azonban az Álombiblia segítségével feltárhatod a tudatalattid legfontosabb képeit, közelebb kerülve ezáltal önmagadhoz.

A könyvet megrendelheted itt.

OLVASD EL EZT IS!

par fa
  • karma
  • horoszkóp

Szerelmi karma

lead no szabadban
  • karma
  • aszcendens

Ismerd meg a karmád

Ezt is szeretjük