Megdöbbentő részletességgel emlékezett a 3 éves kisfiú: itt a bizonyíték a reinkarnációra?

Elképesztő izraeli eset.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Másvilágban, angyalokban, szellemekben, hatodik érzékben és hasonlóképpen megfoghatatlan, az emberiség számára örök kérdést jelentő dolgokban hinni vagy nem hinni - ez megosztja az embereket.

A reinkarnációban is sokan hisznek, mint ahogy sokan kételkednek is, ám a jelenség minden egyes lehetséges bizonyítéka elgondolkodtathatja a szkeptikusokat. Így a következő eset is, amelynek főszereplője egy egészen kicsi gyerek, a vele történtek pedig egyenesen hátborzongatóak.

Az izraeli eset

Döbbenetes részletességgel emlékezett ugyanis vissza előző életére egy hároméves izraeli kisfiú, aki különös jellel a testén jött világra.

A fiú a drúz népcsoportban született, amely népcsoport kultúrájában hisznek a reinkarnáció létezésében. Születésekor egy hosszúkás, piros folttal a fején született, aminek az ott élők különleges jelentőséget tulajdonítanak. Úgy vélik, az ilyen jellel született gyermekekben egy korábbi életből továbbvándorolt lélek született újjá.

Elképesztő emlékek

A népcsoportban úgy szokás, hogy a hároméveseket, ha emlékeznek korábbi inkarnációjukra, elviszik arra a helyre, ahol elmondásuk szerint akkoriban éltek. Mivel a kisfiú emlékezett, el is vitték abba a faluba, a gyermekben pedig egymás után törtek elő az emlékek.

Először eszébe jutott, mi volt a neve korábbi életében, sőt, a gyilkosát is meg tudta  nevezni, ugyanis emlékei szerint megölték. Az viszont, ami ez után következett, már valóban hihetetlenül hangzik: a gyermek felidézte, hol történt a gyilkosság, majd miután odamentek, valóban találtak egy csontvázat a helyszínen, koponyáján egy erős ütés nyomával - éppen ott, ahol a kisfiú fején látható volt születésekor a hosszúkás, piros folt.

A csontvázat megvizsgálva megállapították, hogy a sérülést balta okozhatta, a feltételezés pedig egyezést mutatott a gyere emlékével, miszerint egy baltával ölték meg. A gyilkos fegyvert úgyszintén megtalálták a helyszínen.

Igaz lehet a történet?

Az eset valóban megtörtént Izraelben, a hatvanas években, legalábbis a szerint a könyv - Children Who Have Lived Before: Reincarnation Today - szerint, amelyet a már elhunyt dr. Eli Lasch írt az eset szemtanújaként: ő ugyanis akkoriban a gázai egészségügyi rendszer fejlesztőjeként kint tartózkodott, és végig jelen volt, amikor a fiút korábbi inkarnációja falvába vitték.

Akárhogy is, a jel a gyerek fején és a sérülés a talált koponyán, a balta, a visszaemlékezések mind-mind elképesztő összefüggéseket mutatnak. Lehet, hogy tényleg nemcsak a véletlen vagy a gyermeki fantázia művéről van szó, és valóban megvan a bizonyíték a lélekvándorlás valósságára? Talán egyszer kiderül, a fiú esete mindenesetre hátborzongató, és nem is egyedi. Olvasd el korábbi cikkünket egy másik kisfiúról, akinek a személyében egy háborúban elhunyt pilóta születhetett újjá.

Ezt is szeretjük