Megdöbbentő részletességgel emlékezett a 3 éves kisfiú: itt a bizonyíték a reinkarnációra?
Elképesztő izraeli eset.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Másvilágban, angyalokban, szellemekben, hatodik érzékben és hasonlóképpen megfoghatatlan, az emberiség számára örök kérdést jelentő dolgokban hinni vagy nem hinni - ez megosztja az embereket.

A reinkarnációban is sokan hisznek, mint ahogy sokan kételkednek is, ám a jelenség minden egyes lehetséges bizonyítéka elgondolkodtathatja a szkeptikusokat. Így a következő eset is, amelynek főszereplője egy egészen kicsi gyerek, a vele történtek pedig egyenesen hátborzongatóak.

Az izraeli eset

Döbbenetes részletességgel emlékezett ugyanis vissza előző életére egy hároméves izraeli kisfiú, aki különös jellel a testén jött világra.

A fiú a drúz népcsoportban született, amely népcsoport kultúrájában hisznek a reinkarnáció létezésében. Születésekor egy hosszúkás, piros folttal a fején született, aminek az ott élők különleges jelentőséget tulajdonítanak. Úgy vélik, az ilyen jellel született gyermekekben egy korábbi életből továbbvándorolt lélek született újjá.

Elképesztő emlékek

A népcsoportban úgy szokás, hogy a hároméveseket, ha emlékeznek korábbi inkarnációjukra, elviszik arra a helyre, ahol elmondásuk szerint akkoriban éltek. Mivel a kisfiú emlékezett, el is vitték abba a faluba, a gyermekben pedig egymás után törtek elő az emlékek.

Először eszébe jutott, mi volt a neve korábbi életében, sőt, a gyilkosát is meg tudta  nevezni, ugyanis emlékei szerint megölték. Az viszont, ami ez után következett, már valóban hihetetlenül hangzik: a gyermek felidézte, hol történt a gyilkosság, majd miután odamentek, valóban találtak egy csontvázat a helyszínen, koponyáján egy erős ütés nyomával - éppen ott, ahol a kisfiú fején látható volt születésekor a hosszúkás, piros folt.

A csontvázat megvizsgálva megállapították, hogy a sérülést balta okozhatta, a feltételezés pedig egyezést mutatott a gyere emlékével, miszerint egy baltával ölték meg. A gyilkos fegyvert úgyszintén megtalálták a helyszínen.

Igaz lehet a történet?

Az eset valóban megtörtént Izraelben, a hatvanas években, legalábbis a szerint a könyv - Children Who Have Lived Before: Reincarnation Today - szerint, amelyet a már elhunyt dr. Eli Lasch írt az eset szemtanújaként: ő ugyanis akkoriban a gázai egészségügyi rendszer fejlesztőjeként kint tartózkodott, és végig jelen volt, amikor a fiút korábbi inkarnációja falvába vitték.

Akárhogy is, a jel a gyerek fején és a sérülés a talált koponyán, a balta, a visszaemlékezések mind-mind elképesztő összefüggéseket mutatnak. Lehet, hogy tényleg nemcsak a véletlen vagy a gyermeki fantázia művéről van szó, és valóban megvan a bizonyíték a lélekvándorlás valósságára? Talán egyszer kiderül, a fiú esete mindenesetre hátborzongató, és nem is egyedi. Olvasd el korábbi cikkünket egy másik kisfiúról, akinek a személyében egy háborúban elhunyt pilóta születhetett újjá.

Ezt is szeretjük