Emlékszik az előző életére? Fekete nőként beszél magáról a kisfiú
A tudomány szeme rászegeződik: egy kisfiú elképesztő esete bizonyíthatja végleg a reinkarnációt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hiszel a reinkarnációban? Ha eddig nem hittél, most már lehet, hogy fogsz. Egy amerikai kisfiú esete előtt ugyanis értetlenül áll a tudomány: döbbenetes emlékek jöttek elő benne, amelyek szerint lelke egy '90-es években elhunyt fekete nőé.

Luke Ruehlman, a kisfiú Cincinnatiben, Ohióban él. Döbbenetes, de meg van róla győződve, hogy korábban egy chicagói nő volt, akit Pamnek hívtak, és aki egy nagy tűzeset alkalmával vesztette életét.

A kisfiú most ötéves, de már kétéves korában felfigyelt rá az édesanyja, Erika, hogy valami furcsa dolog zajlik a gyermekében. A kicsit riasztották az átmelegedett tárgyak, és félt a magasságtól, a veszélyes helyzetektől, ami talán még nem is lenne rendkívüli, de később mindent következetesen Pamnek nevezett el, mintha erre a névre fixált volna valami miatt, idővel pedig utalásokat kezdett tenni arra, hogy ő előző életében nő volt.

"Azt mondta, kislányként fekete haja volt, és volt fülbevalója is" - mesélte  fiatal édesanyja.

Az újjászületésére is emlékszik

Ami még tovább fokozza az eset döbbenetességét, az az, hogy nem elég, hogy Luke részletesen emlékezett előző életére, még azt is tisztán fel tudta idézni, hogy hogyan született újjá. Egy alkalommal édesanyja megelégelte, hogy a gyerek mindent Pamnek nevez el, és direkt módon rákérdezett, mégis ki az a Pam, akit mindig emleget. A kisfiú ekkor azt felelte, korábban ő volt Pam, és hozzátette, arra is emlékszik, hogyan született újjá:

"Felmentem a mennybe, és láttam Istent. Ő lökött le engem vissza a földre. Amikor felébredtem, kisbaba voltam, és ti Luke-nak neveztetek el engem" - idézte fel fia szavait Erika.

Az édesanya ezután a gyerek nagymamáját bevonva elmélyült a lélekvándorlás tanulmányozásában, és egy nap megkérdezte a Luke-ot, emlékszik-e, hogy halt meg. Ő azt felelte, igen: tűz volt, és miközben válaszolt, mutatta a kezével, hogyan ugrott ki egy ablakon át az égő épületből.

Valóban volt egy nagy tűz

A gyerekben egy ideje már nem jönnek elő újabb emlékek, ami, ha valóban reinkarnációról beszélhetünk, természetes velejárója annak, hogy egyre idősebb lesz. Az emlékezésre való képesség ugyanis, akárcsak az angyallátásé vagy a szellemek látásáé, a kor előrehaladtával elhalványul - így tartják az ezotériában.

Fia beszámolói azonban nem hagyták nyugodni Erikát, ezért nyomozásba kezdett. Jó kiindulópont volt a tűzeset, amiről a gyerek mesélt, és az, hogy egy chicagói útjuk alkalmával Luke megjegyezte, korábban gyakran járt egy bizonyos vonatállomáson. Erika az internet segítségével kiderítette, 1993-ban Chicagóban volt egy nagy tűzeset. A Paxton hotel gyulladt ki, és a halálos áldozatok közt volt egy Pamela Robinson nevű 30 éves fekete nő, aki kivetette magát az égő épület egyik emeleti ablakán. A nőről fotót is sikerült beszereznie, amelyet később megmutattak a gyereknek.

Döntő bizonyíték a reinkarnációra?

A fotót, amin a nő látható, egy teszt keretében több más, fekete nőkről készült képpel együtt mutatták meg a gyereknek a The Ghost Inside My Child - A szellem a gyermekemben - című tévéműsorban, ahová a különleges emlékek kapcsán hívták be a gyereket és édesanyját.

Amikor megkérték Luke-ot, hogy válassza ki a portrék közül azt, amelyiken Pamela van, hátborzongató módon a megfelelő fotóra bökött rá. A teszt eredménye és fia emlékei már elég indokot szolgáltattak Erikának, hogy felkeresse a '93-ban elhunyt nő családját. Mikor ellátogatott hozzájuk, elmesélte a történetüket, ők pedig meséltek Pamről, amiből kiderült, a gyerek és a tragikus halált halt nő személyiségvonásai is nagyon hasonlóak.

A gyerek emlékei, a tévés teszt eredményessége, a rengeteg egybeesés mind-mind egybehangzó bizonyítékokként szolgálhatnak arra, hogy lélekvándorlás létezik. Vajon megdönthetetlen? A tudomány talán idővel megadja majd a választ. Addig is, nézd meg az esetről készült összefoglaló videót.

A képek illusztrációk.

Videó: youtube.com/CroMax

Ezt is szeretjük