Ezért nem szabad emlékezned az előző életeidre
Légy óvatos a hipnózissal!
A regressziós hipnózis ártalmas gyakorlat lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hiszel a reinkarnációban, lehet, hogy téged is megkísértett már a vágy, hogy beleláss az előző életeidbe, és emlékeket hozz fel onnan. Ennek egyik módja lehet a regressziós hipnózis, melynek során szakképzett terapeuta segítségével tehetsz belső utazást.

Az eljárás többnyire biztonságos, és számos pozitív egészségügyi hatása lehet, azonban bizonyos körülmények között komoly veszélyeket hordoz, ami miatt érdemes meggondolnod, belevágsz-e. A feltörő traumatikus emlékek olykor mentális zavarokat idézhetnek elő, és további kezelést is igényelhetnek. Nézd meg, mire figyelj.

Miért ne?

A múltbéli emlékek sosem véletlenül merülnek a feledés homályába. Ezek legtöbbször olyan érzéseket, gondolatokat rejtenek, melyek megterhelőek, és komoly károkat okozhatnak a személyiségben és a pszichében, ha nem sikerül őket megfelelően feldolgozni.

Előfordult olyan eset is, hogy a hipnózisban valaki előhívta egy másik, múltbélinek vélt személyiségét, ám ez a személyiség utána nem süllyedt vissza a múltba, hanem átvette az uralmat a hipnotizált felett, aki utána annak megfelelően kezdett viselkedni.

Akinek az éber életében is gyakran elmosódnak a körvonalak, illetve az ébrenlét és az álom határai, annak általában ellenjavallt a hipnózis, illetve a pszichológussal történt egyeztetés után közösen dönthetnek arról, melyik terápiás módszer a leginkább megfelelő.

Mit mond a tudomány?

A kilencvenes években Nicholas Spanos pszichológus jóvoltából látott napvilágot az egyik legnagyobb szabású hipnóziskísérlet, mely az előző életbelinek vélt emlékek természetét is kutatta.

Az előző életbeli emlékek nagyon élénknek és részletesnek tűntek, az alanyok pedig jól hipnotizálhatók voltak. A kísérlet szerint azonban az, hogy a hipnotizáltak számára mennyire voltak hihetőek és meggyőzőek a saját emlékeik, attól függött, hogy mennyire hittek a reinkarnációban. A kutatás arra a következtetésre jutott, hogy valójában nem emlékek merültek fel, hanem az alanyok saját fantáziái kaptak hangot.

A karma hatalma

Hiszel abban, hogy előző életeid hatnak a jelenlegi feladataidra? Nézd meg, mit mond a karma tanítása.

Ne hagyd magad rábeszélni!

Ha mégis úgy döntesz, kipróbálod a reinkarnációs hipnózist, az első alapszabály, hogy ezt szabad akaratodból, ne pedig külső nyomásra tedd. Ne higgy annak, aki biztosít róla, hogy ez a módszer be fog válni nálad. Ne feledd, hogy nálad jobban senki nem tudhatja, hogy mi a jó neked, és az, ami az illetőnél működik, egyáltalán nem biztos, hogy neked is megfelel. Általában a jelenlegi problémáidra a mostani életedből találhatsz választ, de tény, hogy a hipnózis olykor segíthet ebben. Csak akkor vágj bele azonban, ha neked is meggyőződésed, hogy nem fog ártani, és elég stabil vagy érzelmileg.

Nézd meg a referenciákat!

Alaposan nézd meg azt a terapeutát, akinél letáborozol. Nem könnyű kiszűrni a csalókat, de az egyik legfontosabb, hogy számodra bizalomgerjesztő és hiteles legyen, akinek a saját élete is példaértékű lehet.

Vagyis, aki bort iszik és vizet prédikál, neked javulást ígér az élethelyzetedben, de az ő élete romokban hever, például mert valamilyen függőségben szenved, az nem biztos, hogy valóban a megfelelő ember.

A legjobb, ha személyes referenciáid vannak, esetleg barátaid fordultak már hozzá, vagy más forrásból kapsz róla hiteles véleményt, illetve fel tudod venni a kapcsolatot olyanokkal, akik már jártak nála, és őszintén elmondják a tapasztalataikat.

Te kipróbálnád a regressziós hipnózist?

Ezt is szeretjük