Rajzolj egy fát! Meglepő dolgokat árul el rólad! Részletes elemzés
Ragadj ceruzát és papírt! A farajz-teszt megmutatja, mennyire vagy nyitott a világra, illetve mekkorára nőtt az egód.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán arra gondolsz, utoljára általános iskolában rajzoltál fát, és az efféle rajzteszt gyerekes dolog. Valójában sokkal inkább izgalmas pszichológiai játék, mellyel bepillanthatsz lelked rezdüléseibe, és személyiségfejlődésed irányát vizsgálhatod. Teljesen mindegy, hogy tudsz-e rajzolni, nem az esztétikai értéken lesz a hangsúly. Egyszerűen vess papírra egy fát, majd az alábbi támpontok segítségével értelmezheted jelentését.

Milyen fát rajzoltál?

Lombos fa - harmónia

Pozitív jel, ha fád lombkoronája határozott, különösen, ha a leveleket is gondos aprólékossággal megrajzoltad. Mindez harmonikus, kiegyensúlyozott személyiségről árulkodik. Valószínűleg nyitott vagy a világra, és életedben fontos szempont a precizitás. A téged ért negatív hatások nem billentenek ki egykönnyen az egyensúlyodból.

Meztelen ágak - pesszimizmus

Ezzel szemben nem éppen jó jel, ha fád ágai csupaszok, és egyáltalán nem rajzoltál lombkoronát. Pesszimista gondolkodásmódot, hitehagyottságot jeleznek a levél nélküli ágak. Természetesen nem biztos, hogy a borúlátás általában jellemző rád, előfordulhat, hogy épp csak egy ilyen perióduson mész keresztül.

Gyümölcsfa - kreativitás

Ha fád ágaira apró gyümölcsöket is rajzoltál, az színes fantáziavilágot, kreativitást jelez. Minden bizonnyal fontos számodra a változatosság, nyitott vagy a világ dolgaira, és szívesen teremtesz kapcsolatot másokkal. Az emberek közötti interakciók életed lényeges részét képezik, ritkán érzed jól magad egyedül.

Fenyő - tüskés személyiség

Nem nehéz megérteni, miért utal a fenyőfa szúrós természetre. Tüskés jellemed mellett azonban számos olyan pozitív tulajdonságod is van, mellyel könnyen elnyered a körülötted élők szeretetét. Ilyen például a megbízhatóságod, a rád jellemző hűséges természet és a mások problémáira való nyitottság is.

Fűz - elzárkózás a külvilágtól

Befelé forduló személyiség vagy, aki nem szívesen osztja meg nézeteit, elképzeléseit a körülötte élőkkel. Magas falakat húztál fel, melyekkel véded önmagad. Az effajta viselkedés azonban könnyen elmagányosíthat, tehát érdemes gondolkoznod azon, nincs-e valamilyen másik út, melyen elindulhatnál.

Kicsi? Nagy?

A fa mérete elsősorban magabiztosságodról és öntudatosságodról tanúskodik. Ha a papírlap 50%-át sem teszi ki az általad rajzolt fa, arra utal, hogy önbizalmad gyenge lábakon áll. Ezzel szemben, ha az ág vagy a gyökérzet szinte lelóg a papírról, az egód talán egy kicsivel nagyobbra nőtt a kelleténél. Mint az élet sok más területén, itt is az arany középszer a legszerencsésebb: ha az általad rajzolt fa a lap 50-80%-át teszi ki, kellő határozottsággal rendelkezel, de nem vagy önhitt.

Hová rajzoltad a fád?

Középre igazítva

Nemcsak a méret számít, az sem mindegy, hogy a lap melyik részére skiccelted fel a fát. Amennyiben a lap közepén helyezkedik el, azt jelzi, a jelenben élsz, fontos számodra a realitás, a logika, és kedveled az arany középutas megoldásokat. A múlt és a jövő egészséges mértékben befolyásolja a döntéseidet.

Jobb felső sarok

Amennyiben fád a jobb felső sarok irányába húzódik, szinte mindig a jövőbe tekintesz, nem sokat rágódsz a múlt eseményein. Dinamikus és lendületes személyiség vagy, akit a csalódások nem tántorítanak el a céljai elérésétől. Arra azonban figyelj, hogy a múltat ne söpörd ki teljesen az életedből.

Bal felső zug

Az általad rajzolt fa a bal felső sarokba húzódik? Minden bizonnyal előszeretettel merengsz a múlt eseményein. Kissé szorongó, befelé forduló ember vagy, akit gyakran megrémítenek a változások és az előre nem látható események. Próbálj lazítani néha, és a fejlődésre úgy tekints, mint ami az életed színét adhatja.

Jobb alsó szeglet

A jobb alsó sarok irányába tendál a fád? Valószínűleg szigorú, makacs ember vagy, aki nehezen emészti meg a változásokat. Rendszerint ellenállsz az újító szándéknak, érkezzen bárhonnan. Érdemes lenne időnként felülvizsgálnod nézeteidet! Ha logikusan végiggondolod, bizonyára belátod, hogy adódhatnak életedben olyan átalakulások is, melyek pozitívan hatnak rád.

A velünk élő nárcizmus - Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Bal alsó sarok

Ha az általad rajzolt fa a papír bal alsó sarkának irányába húzódik, szintén ragaszkodsz a múltbéli dolgokhoz. Szívesen gyűjtögetsz, nehezen lépsz túl a téged ért sérelmeken - előfordul, hogy évekre visszamenőleg felemlegeted őket. Próbálj jobban elszakadni a múlttól, és inkább arra koncentrálj, mit hozhat a jövő.

OLVASD EL EZT IS!

ceruza no
  • pszichológia
  • grafológia

Rajzolj egy fát!

no notesz
  • intelligencia
  • grafológia

Mennyire vagy intellektuális?

Ezt is szeretjük