Mit firkálsz egy fehér lapra? Elárulja, milyen vagy valójában
Rajzolgatsz, amikor telefonálsz? Ennél bizony többről van szó: feltárja jellemed.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy az íráskép, a betűk, úgy a mindennapi firkálások, rajzok is sokat elárulnak személyiségedről, vágyaidról. A rajzolgatás a gyerekkort idézi fel, az unalmas percekben lehetőséget ad arra, hogy kreativitásodat kibontakoztasd, vagy csak elszórakoztasd magad.

Az viszont, hogy mit rajzolsz, hűen tükrözi aktuális gondolataidat: legyen az egy ponthalmaz vagy egy részleteiben kidolgozott nagy, családi ház. A következőkben a leggyakoribb firkák és formák jelentésével ismerkedhetsz meg.

Párhuzamos függőlegesek

Kettős értelme van: a szabadság és a kötődés iránti vágy egyszerre jelenik meg, illetve egyszerre érzel félelmet és biztonságot.

Párhuzamos vízszintesek

A carpe diem életérzés megjelenítése. Rajzolója az aktuális eseményekre koncentrál: nem köti a múlt, és a jövő felé sem szövöget nagy terveket.

Háló, egymást keresztező egyenesek

Ez a művészlelkek rajza: egyszerre fejez ki visszahúzódást, elzárkózást a külvilágtól, másrészt pedig a kreativitást. A megragadó képesség kifejezője.

Satírozás

A sűrűn egymás mellé helyezett vonalak arról vallanak, hogy el akar rejteni valamit: környezetében válik értelmezhetővé, hogy a fájdalmat, esetleg valamilyen bűnt vetett papírra. Ha egy ábrát satíroz át valaki firkálás közben, attól fél, hogy az emberek könnyen belé látnak.

Spirál

A dinamizmust szimbolizálja. Azt jelzi, hogy egy konkrét dologra koncentrál a spirált rajzoló: vagy önmagára, vagy egy problémára. Iránya adja meg, hogy a külvilágban vagy belül van a központi dolog. Ha a spirál bezárul, akkor úgy érzi, már nem kell gondolkodnia a problémán.

Kör

Rajzolója kiegyensúlyozottságáról, egészséges önbizalmáról árulkodik. Az ész és a szív harmonikus viszonyát fejezi ki. A besatírozott kör tulajdonosa önző, saját feje után menő ember: szereti, ha mindenki úgy táncol, ahogy ő fütyül. A koncentrikus körök tulajdonosának is hasonló a természete: önmagát gondolja a világ közepének. De jelentheti azt is, hogy a figyelmét egy dologra összpontosítja.

Négyzet

Aki sokszor rajzol négyzetet, két lábbal áll a földön: nem akar többet, mint amije van, elfogadja az életét, tudja, hogy mindenért meg kell küzdenie. A besatírozott négyzet ellentmondásos személyiséget takar, aki belső bizonytalanságát külső határozottsággal szeretné leplezni. Az egymásba rajzolt, sorozatos négyzetek az öntörvényű ember sajátjai. A kocka egy megbízható embert takar, aki összhangban van önmagával.

Háromszög

Ez a firka a karrierista emberekre jellemző: kitartóan követik céljaikat. Gondolkodásuk kreatív, átlagostól eltérő. A besatírozott háromszög az agresszió jele.

Emberi arc

Azt jelenti, hogy rajzolója figyel másokra, befolyásolja mások véleménye. Ábrándos és kicsit szétszórt ember. Ha csak szem jelenik meg, akkor az a jó megfigyelőképességet jelenti.

Állatok

Az örök gyerek alkatú emberek sokszor rajzolnak medvét, míg a delfin a kíváncsi, egyéniségét hangsúlyozó egyén szimbóluma. A kutya és a macska a hűség és a függetlenségi vágy megtestesítője.

A kígyó nemcsak a szexualitás szimbóluma: rajzolóját is a hozzá kapcsolódó tulajdonságokkal ruházza fel: pletykás és áskálódó. A pillangó a szépség és a könnyedség megtestesítője, ez jellemzi rajzolóját is. Jelképezi a folytonos átalakulást is.

Fa

A lombtalan fa rajzolója egy extrovertált, társasági ember. Aki lombos fát rajzol, hasonló tulajdonságok jellemzik, de optimista és harmonikus személyiség is. A gyümölcsös fa főként negatív jelentéseket hordoz: nagyképű, türelmetlen, elismerést hajhászó ember rajza. A jegenyefa a maximalista emberek rajza, míg a fűzfa az introvertált személyiség jele. A pálmafa rajzolója a szív ember, míg a fenyőfa tulajdonosa határozott és önálló egyéniség. Ha valaki csak falevelet rajzol, az arra utal, hogy nem csapatjátékos, szereti megőrizni egyéniségét.

Virág

A százszorszép rajzolója szereti az egyszerűséget, de képes elveszni a részletekben. Ha szívesen rajzolsz liliomot, akkor őszinte ember vagy, aki az átlagosnál jobban vágyik érzelmekre, szeretetre. A tulipán tulajdonosa általában a társaság középpontja, aki szereti a szép dolgokat.

A rózsa a hölgyeknél a nőiesség harmonikus megélését jelenti, míg általánosságban véve a kitartó és tudatosan cselekvő ember rajza.

Ház

A családközpontú ember rajza, aki szívesen tervezgeti jövőjét. A ház kidolgozottsága utal az addigi kapcsolatok minőségére. Az ajtók, ablakok nagysága pedig az egyén és külvilág viszonyáról árulkodik.

Szív

Ősidők óta a szerelem és szeretet jelképe. Rajzolója érzelmes ember, aki számára fontosak az emberi kapcsolatok.

A lap tetején elhelyezett szív a vágyott, érzelmi kapcsolatról tanúskodik, a középre rajzolt a megvalósult és megélt érzelmekről, míg a lap alján megjelenő szívek a testi szerelem vágyáról vallanak.

Nap

Rajzolója boldog ember: derűlátó, és egészséges önbizalommal rendelkezik. Aki arcot rajzol a napnak, azt nemcsak önmaga megismerése, de az anyagi világon túli dolgok is érdeklik.

Pókháló

Tulajdonosa félelmekkel, nyugtalansággal küzd, életében akadályok vannak, amik nagyon szövevényesek. Másrészt a pókhálónak erotikus jelentése is van: behálózást, körülölelést jelenthet.

Ezt is szeretjük