Pénzhoroszkóp: hogyan bánsz a pénzzel?
Különleges horoszkópunkból kiderül, hogy miképp viszonyulsz a pénzhez, mennyire vagy képes befolyásolni az anyagi helyzeted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Horoszkópunk tükröt tart eléd, és abban segít, hogy tisztán lásd, mennyire bánsz jól a pénzzel. Vedd komolyan az intő mondatokat, ha hajlamos vagy nagyvonalúan megfeledkezni arról, hogy sajnos a pénz határozza meg a jólétedet.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Szereted a szerencsejátékokat, és túl gyakran vállalsz túl nagy kockázatot. A biztosítás és a fedezet nem a te asztalod, általában gondolkodás nélkül vágsz bele egy-egy befektetésbe. Célod a gyors és könnyű pénzszerzés, melynek eléréséért szinte mindenre hajlandó vagy. Ez azonban azt eredményezi, hogy könnyedén padlóra kerülhetsz, és kölcsönökre szorulsz.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

Mániád minden, ami drága és csillog. Szinte semmire nem költesz, a pénzed is a bankban halmozódik, de a luxuscikkeknek nem tudsz ellenállni. Ékszerek, drágakövek, régi, egyedien palackozott borok, festmények és egyéb képzőművészeti tárgyak sorakoznak a lakásodban. Ugyanakkor viszont előfordulhat, hogy a hűtőd üres, vagy az ebédeden spórolsz.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Számodra a pénz sosem volt gond. Ha nincs, szerzel, legyen szó akár kétes üzelmekről is. Kölcsön is örömmel kérsz, igaz, ha éppen van pénzed, adsz is mindenkinek. A gazdagodjunk meg gyorsan elvet vallod, így sokszor kötsz ki játéktermekben vagy kaszinókban. A kockázat nem érdekel, élvezed a játékkal járó izgalmakat. A szerzett pénz viszont hamar kifolyik a kezedből.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Mivel lételemed a biztonság, megbolondulnál a puszta tudattól is, hogy nincs tartalék a számládon. Sokan tartanak emiatt zsugorinak, pedig szeretteidtől sosem sajnálod a pénzt. Gyűjtögetsz, mert sosem tudhatod, hogy mikor érnek nagyobb kiadások, és a tartalékaidhoz is csak végszükség esetén nyúlsz hozzá. Kölcsönt sosem veszel fel, inkább spórolsz.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Tipikusan nagy költekező vagy, és sokkal magasabb életszínvonalon élsz, mint amit alapvetően megengedhetnél magadnak. Nagyon jól mozgatod a pénzt a szükségleteid között, így mindig jut arra is, ami csak a kedvtelést, az utazásokat, az éttermeket vagy a nyaralást illeti. Szívesen kápráztatsz el másokat nem létező anyagi helyzeteddel.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Nagyon ügyesen gazdálkodsz, mindig figyeled a leárazásokat, és a boltban is előnyben részesíted az akciós termékeket. Bár a minőségből nem adsz alább, az árat mégis képes vagy alacsonyan tartani. Éppen ezért neked mindig van pénzed, sosem küzdesz anyagi problémákkal. Minden számlát befizetsz, és rögeszmésen kerülöd a kockázatokat.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Minden hónap elején megtervezed a havi költségvetést, melyben fillérre pontosan beosztod a pénzed, mégis kicsúszol a keretből. Ennek oka nem felelőtlenséged, hanem a jólét iránti erős vonzalmad. Sokszor képtelen vagy egy-egy árucikknek ellenállni, és nem szeretsz szembesülni azzal, hogy az adott hónapban nem engedheted meg magadnak.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Ha valaki megkéri a kezed, azonnal a házassági szerződés jut az eszedbe. Ennek oka nem az, hogy zsugori vagy, csak úgy gondolod, hogy minden, amit magad szereztél meg, csak téged illet. Önfenntartási ösztönöd megjelenik a mindennapokban is, hiszen szereted magad bebiztosítani. Jóléted és megélhetésed mindennél fontosabb számodra, és ezt nem áldozod fel még házasságod miatt sem.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Extravagáns igényeid miatt gyakorlatilag állandóan szórod a pénzt. Ha nincs mit elszórni, akkor hajlamos vagy hatalmas adósságokat felhalmozni. Híres vagy arról is, hogy amikor éppen nincs mit a tejbe aprítani, akkor képes vagy valahonnan valami rejtett tartalékkal előállni. Pénzügyeidet teljes mértékben a véletlenre bízod, nem aggódsz a kockázatok miatt.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Tiszteletet érzel a pénz iránt, ami miatt soha nem költesz könnyelműen, és pontos költségvetést vezetsz. A rendelkezésedre álló összeget jó előre beosztod, és a szükséges kiadásokat csak ritkán léped túl. A megtakarítások, a nyugdíjas évek gazdagsága már fiatal korodban a szemed előtt lebeg, és mindent megteszel a megvalósításáért.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Vagy nagyon szűkmarkú vagy, és akár háromszor is megnézed mindennek az árát, mielőtt megvennéd, vagy egész egyszerűen gondolkodás nélkül szórod a pénzt, és felvásárolsz mindent, ami az utadba kerül. Éppen ezért anyagi helyzetedre állandó, végletekbe menő hullámzás jellemző. Viszont minden üzleted etikus és törvénytisztelő.

Halak (II. 20 - III. 20.)

A pénz nálad könnyen jön, könnyen megy. Nem tulajdonítasz neki nagy hangsúlyt. Nem gond, ha éppen nincs egy filléred sem, de ha pénz áll a házhoz, azonnal vacsorát szervezel mindenkinek, és megünnepled anyagi fellendülésed. A részletekre nem figyelsz, a banki értesítőket nem nyitod ki, a majd lesz valahogy elvet követed.


Cikkünk megírásában az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Judy Hall: Asztrológia Biblia című könyve segített.

Ezt is szeretjük