Gazdag leszel vagy szegény?

Vénuszod megmutatja

Számold ki, melyik csillagjegyben áll a Vénuszod, és ismerd meg, milyen pénzügyi lehetőségek várnak rád.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a Vénusz elsősorban a nőiség és a szerelem bolygójaként ismert, a földi örömök, így az anyagi javak is ehhez az égitesthez rendelhetők. Elhelyezkedéséből egyebek közt azt is megtudhatod, miként viszonyulsz – tudatosan vagy tudat alatt – a pénzhez.

Vénusz-számláló
Nem tudod, melyik állatövi jegyben áll a Vénuszod? Számold ki horoszkópkészítő programunk segítségével! Kattints ide! »

Vénusz a Kosban

A pénz nem önmaga miatt játszik főszerepet az életedben, hanem azért, mert a számodra különös jelentőséggel bíró függetlenség egyik előfeltétele. Egyéni látásmódodnak és vállalkozókedvednek köszönhetően meg is találod a módját annak, hogy megteremtsd, amire szükséged van. Kiterjedt kapcsolatrendszered révén olyan üzleti-befektetési lehetőségek tárulnak fel előtted, amelyek csak kevesek számára hozzáférhetők. Mivel azonban nem vagy túl megfontolt, a megszerzett javak könnyen kifolynak a kezedből.

Vénusz a Bikában

Az állandóság és kiszámíthatóság egyaránt lételemed, így – mint az élet minden területén – pénzügyekben is megfontolt vagy. Ám éppen emiatt lemaradhatsz olyan üzleti-befektetési vagy munkalehetőségekről, amelyek némi kockázat árán ugyan, de nagyot lendíthetnének anyagi helyzeteden. Elképzelhető, hogy körültekintésed ellenére adódnak szűkösebb időszakok az életedben, ám az egzisztenciád ilyenkor sem forog veszélyben – igaz, hogy valószínűleg nem is fogsz meggazdagodni.

Vénusz az Ikrekben

Számodra az információ és a kapcsolatok jelentik a valódi értéket. Ám éppen azért, mert nem vagy az anyagi világ rabja, rendre megtalálnak azok a lehetőségek, melyek révén megteremtheted mindazt, amire neked és szeretteidnek szüksége van. E téren sokat nyom a latban megnyerő modorod, előnyös megjelenésed és átlagon felüli kommunikációs készséged is. Idővel nagyobb összegű tartalékod is összegyűlhet, anélkül, hogy aránytalan erőfeszítést tennél ennek érdekében.

Vénusz a Rákban

A pénznél sokkal fontosabbak számodra a társas és a családi kapcsolatok – amiből azonban, többnyire nem is akaratlagosan, képes vagy tőkét kovácsolni. Mivel kivételesen jól bánsz az emberekkel, ez nemritkán már önmagában elég a boldogulásodhoz. Ráadásul az égiek szerencsére kellő gyakorlati érzékkel áldottak meg, így egyenleged élted során szinte soha nem megy át mínuszba – vagy ha mégis, a látszólag reménytelen helyzetet is képes vagy a javadra fordítani.

Vénusz az Oroszlánban

Tisztában vagy azzal, hogy miként hathatsz a legjobban üzleti partnereidre, illetve főnökeidre: a tervezés és a szervezés egyaránt erősségeid közé tartozik. Így mindig előteremted a szükséges anyagi javakat, anélkül, hogy ezzel bárki érdekeit sértenéd. Önmagadat és szeretteidet egyaránt szívesen kényezteted, így adott esetben akár egy kis luxusra is költesz – vágyaidnak azonban határt szab realitásérzéked. A fentiek fényében idővel akár kifejezetten jómódúvá is válhatsz.

Vénusz a Szűzben

Egyik fő erényed a mértékletesség, így a legritkább esetben vered magad aránytalan kiadásokba. Analizáló gondolkodásmódodnak és kritikusságodnak köszönhetően pedig azonnal kiszúrod a felmerülő üzleti-befektetési lehetőségek gyenge pontjait. Lelkiismeretességedből és kötelességtudatodból fakadóan viszont hajlamos vagy arra, hogy túlvállald magad, ezért idő előtt kiéghetsz. Így pedig a megszerzett anyagi javakat sem mindig tudod teljes mértékben kiélvezni.

Vénusz a Mérlegben

Nem vagy az a kimondott pénzügyi zseni, ám fejlett diplomáciai érzékednek és kedvességednek köszönhetően jól boldogulsz az anyagi világban. Bár annak kicsi a valószínűsége, hogy vagyont gyűjtesz, a számodra oly fontos minőségi életről nem kell lemondanod: az alapvető dolgok mellett mindig futja egy-egy új könyvre, dísztárgyra vagy ruhára. Magányosan azonban nem tudod kiteljesíteni a képességeidet, ami az anyagi helyzetedet is negatívan befolyásolhatja.

Vénusz a Skorpióban

Különös tehetséged van a felszín alatt meghúzódó összefüggések felismeréséhez, így sokszor olyasmiben is meglátod az üzleti lehetőséget, amiben senki más. Eltökéltséged és szuggesztivitásod révén pedig rendre el is éred a célodat – bár előfordul, hogy ennek érdekében kevéssé válogatsz az eszközeidben. Mégis adódnak hullámvölgyek a pénzügyi helyzetedben, mivel hajlamos vagy arra, hogy a jól végzett munka örömére aránytalan költségekbe verd magad.

Vénusz a Nyilasban

Ösztönösen megtalálod a jó üzleti lehetőségeket, így vállalkozóként viszonylag kevés anyagi ráfordítással jelentős bevételhez juthatsz. Alkalmazottként már nehezebben boldogulsz, ugyanis fejlett igazságérzeted olyan konfliktusokat generálhat, melyek megrengethetik a pozíciódat, és ezáltal pénzügyi helyzetedre is negatív hatást gyakorolhatnak. Ráadásul hajlamos vagy arra, hogy aránytalan kiadásokba verd magad - sokszor nem is magadra, hanem szeretteidre költesz.

Vénusz a Bakban

Számodra nem létezik túl magasra helyezett léc: amit elkezdtél, véghez is viszed, nemritkán saját magadat is legyőzve. Bár elsősorban nem a gyarapodás iránti vágy, hanem a kötelességtudat késztet erre, erőfeszítéseid egyfajta mellékhatásaiként átlagon felüli jövedelemre tehetsz szert. A megszerzett anyagi javakkal pedig kiválóan sáfárkodsz. A válságból adódóan lehetnek pénzügyileg kevésbé sikeres időszakok az életedben, ám ezekből mindig megtalálod a kiutat.

Vénusz a Vízöntőben

Sem a pénz, sem a presztízs nem bír meghatározó jelentőséggel értékrendedben. Bármilyen munkában képes vagy megtalálni a kihívást – a lényeg, hogy ne legyen monoton. Éppen ebből a fajta könnyedségből adódóan majdhogynem játszva tehetsz szert viszonylag magas jövedelemre – igaz, hogy a megkeresett pénz könnyen ki is folyik a kezedből. A konvenciók semmibevételével és túlzott szókimondásoddal is sokat árthatsz magadnak, többek között az anyagiak terén is.

Vénusz a Halakban

Megérzed a felszín alatt meghúzódó összefüggéseket, sejtéseid rendre beigazolódnak, ráadásul teremtő fantáziával áldottak meg az égiek. Ezen adottságaidat kiválóan kamatoztathatnád az anyagiak terén, ám energiáidat túlságosan is leköti a másokról való gondoskodás. Dolgodat tovább nehezíti, hogy – olykor a saját érdekeidet is háttérbe szorítva – nehezen mondasz nemet. Pénzügyi helyzeted akkor javulhat érdemben, ha kifejleszted magadban a lehatárolódásra való képességet.

Ezt is szeretjük