Parajelenségek, amikre máig nincs magyarázat
Tapasztaltál már ilyet?
Hátborzongató történetek múltbéli paranormális eseményekről. Vajon létezik ésszerű magyarázat?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember általában abban szokott hinni, amit lát, illetve abban, ami reális. Mégis, vannak esetek, amikor olyan dolgok történnek, amelyekre ésszerű magyarázat nem adható, az eset maga mégis hihetetlenül valóságos.

Az ilyen jelenségeket szokták paranormálisnak nevezni - valamilyen megmagyarázhatatlan, ám szemtanúk szerint megtörtént dolgot. A következő három történet is ilyen esetekről szól.

Magától kinyíló ajtó

Kensingtonban történt 1995 tavaszán, hogy egy nő megmagyarázhatatlan jelenség tanúja volt. Egy régi, átépítését megelőzően ortodox templomként funkcionáló családi házban dolgozott bentlakásos dajkaként.

Egy napon a család egyik tagja sem volt otthon, ezért arra gondolt, titokban sziesztázik egy kicsit, amíg a ház ura haza nem ér. Hogy le ne bukjon, bezárta a bejárati ajtót, és benne hagyta a kulcsot, mivel úgy gondolta, aki be akar jönni, annak így mindenképp csengetnie kell. Emeleti hálószobájának ajtaját pedig, hogy nyugodtan alhasson, és a huzat ne nyissa azt ki, kitámasztotta egy kisszékkel.

Épphogy lehajtotta fejét, zajt hallott a földszintről, mintha valaki a kilincset babrálná. Sajnálta, hogy mégsem jött össze a pihenés, majd lekiabált főnökének, hogy máris kiveszi belülről a kulcsot, és beengedi. Közben hálószobaajtaja lassan kinyílt, mintha a huzat nyomta volna be, ezért azt hitte, valahogy mégis be tudott menni a gazda. Lesietett, de a kulcs még mindig a zárban volt, főnöke pedig sehol.

Nem értette, honnan érkezett az ajtót benyomó szél, és a mai napig nincs is rá magyarázat, milyen hangot hallott a nő, illetve hogyan nyílt ki az ajtó, hiszen más ember nem volt a házban, az ablakok pedig zárva voltak, így a huzat sem lehetett.

Rejtélyes időjárás

1995-ben Cambridgeshire-nél történt a következő megmagyarázhatatlan eset. Tikkasztó meleg volt, közeledett a nyár, amikor egy férfi mit sem sejtve furikázott az autópályán. Egyszer csak meglátott egy ezüst színű kocsit szemben jönni, ami a száraz idő ellenére csurom víz volt, és ablaktörlői nagy fokozaton le-fel törölgették a szélvédőt. Furcsállotta a férfi, hiszen az út mindenütt poros volt, nem nedves, az időjárás pedig remek.

Amikor azonban odaért autójával, ahol az ezüst autó ment pár másodperce, hirtelen maga is olyan heves zápor közepén találta magát, hogy szinte az utat sem látta. Ami azonban még jobban meglepte, hogy az eső pár másodperc után el is állt. Értetlenkedve kiszállt a kocsiból, és látta, hogy nedves autókerék-nyomok vannak mögötte, eső azonban sehol egy csepp sem, az ég pedig felhőtlen tiszta volt. A férfi azóta sem érti, honnan eredhetett és hová tűnt a hirtelen jött zápor.

Egy teregető asszony szelleme

1982-ben történt Németországban az eset, amikor egy fiatal fiú az osztálykirándulásukon kísértetet láthatott. A társalgóban iszogattak barátaival, amikor úgy érezte, elálmosodott, ezért felment a szobájukba lefeküdni.

Holdfényes éjszaka volt, ezért az ágyból a fiú az egész szobát belátta. Egyszer csak egy ködös alakot vélt felfedezni a szoba egyik sarkában. Női alak volt, sötét ruhát, fehér kötényt és kontyot viselt, és óriási ruháskosár volt nála.

A fiú először azt hitte, az elfogyasztott alkoholtól hallucinál, ezért megdörzsölte a szemét. A női alak azonban továbbra is ott volt, és a fiú úgy látta, mintha a nő épp teregetne, átnyúlva a falon, egy nem látható ruhaszárító kötélre. Mivel már végképp nem akart hinni a szemének, felkapcsolta a lámpát. Ekkor a nő hirtelen ránézett, mintha akkor vette volna csak észre. Odasétált a fiú ágyához, és az arcához hajolt. A fiú megrémült a nő sápadt arcától és holt tekintetétől. A fejére húzta a paplant, és reggelig elő sem bújt.

A történteket másnap nem merte senkinek elmondani, nehogy kigúnyolják, ám véletlenül meghallotta, hogy egy szomszédos asztalnál egy másik vendég hasonló élményekről számolt be. A fiú azóta is úgy hiszi, a nő kísértet lehetett.

Ezt is szeretjük