Őszi falevéljóslás
Megmondja, mi minden vár rád év végéig
Az őszi faleveleket nem csak gyűjtögetned érdemes. Mágikus célokra is használhatod őket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyomány úgy tartja, hogy az őszi falevelek különleges energiát hordoznak, melyet jóslásra is használhatsz. A növényekből való jóslás már az ókorban elterjedt módja volt a jövendőmondásnak.

Az ókori görögök, rómaiak, később pedig a druidák használtak elhullott leveleket, különböző virágokat és faágakat arra, hogy belelássanak a következő időszakba. Próbáld ki a falevéljóslást, ha kíváncsi vagy arra, mi vár rád a következő két hónapban.

Több babona is kapcsolódik a falevelekhez. Ha szeles az idő, állj egy fa alá, és figyeld a lehulló leveleket. Kapj el egyet, mielőtt földet érne, és miközben a kezedben tartod, kívánj egyet, és gondold el azt is, ahogyan megvalósul. Azután engedd el a levelet. Ha felkapja a szél, valóra válik a kívánságod. Ugyanez történik, ha sikerül elkapnod a legutolsó levelet, ami leesik egy fáról. Annak különleges ereje van, és képes arra, hogy segítsen elérni a célodat.

A tölgyfa szerencsét hoz a pénzügyekben, valamint segíti a gyógyulást. Kapj el egy lehulló tölgyfalevelet, mielőtt földet érne. Ha ezt beleteszed a pénztárcádba, gondoskodik arról, hogy az soha ne ürüljön ki. Ha rád esik egy tölgyfalevél, különleges szerencse ér.

Árulkodó füst

A növényekből való jóslás legelterjedtebb formája az volt, amikor meggyújtották őket, és a felszálló füstből vontak le következtetést egy-egy vállalkozás sikeresére nézve.

Ezt a műveletet legjobb szabad téren végezned. Gyűjts össze kilenc darab falevelet, majd rakj tüzet. Gondolj a kérdésedre, majd gyújtsd meg a leveleket. Ezután figyeld meg a füstöt. Minél egyenesebben és gyorsabb iramban száll felfelé, annál kedvezőbb eseményekre számíthatsz, míg minél inkább vízszintesen terjed, annál több akadállyal kell megküzdened a kérdéses területen.

Ha pontosítani akarod a jóslatot, a hátramaradt hamuból is kiolvashatod, hogy mi vár rád. Markolj ki belőle egy adagot, és szórd egy üres papírlapra. A kirajzolódó minta megsúgja, milyen eredményre számíthatsz a kérdésedben.

Levelek és jegyzetek

Keress öt darab, nem egészen száraz levelet, melyre töltőtollal írhatsz. Fogalmazd meg a kérdésed, és írd fel egyenként a levelekre a lehetséges válaszokat. Ezután két módja van, hogy kiderüljön, melyik verzió fog megvalósulni. Az egyik itt is az égetés. Egyenként égesd el a leveleket, és az a kívánságod fog megvalósulni, melyet a leglassabban elégő levél tartalmaz. A másik változat, hogy szélnek ereszted a leveleket, és amelyik hozzád a legközelebb ér földet, az tartalmazza a választ a kérdésedre.

Ha szeretnéd tudni, hogy mi mikor történik, akkor a szobában végezd ugyanezt a szertartást. Annyi levelet gyűjts, ahány hét van hátra év végéig, és annyi lehetséges választ írj fel a levelekre. Ahol megállsz, az a jelen helyzet, ehhez képest egy madzaggal jelöld ki a térben magad előtt december utolsó napját. Ezt a szakaszt oszd fel annyi részre, ahány hét van hátra addig, és jelöld a madzaggal. Dobd fel a leveleket. Amelyik eléd esik, annak a jóslata valóra fog válni, akkor, ahová esik. Amelyik kívül esik, az valószínűleg nem fog megtörténni.

Tölgyfalevél-varázslat

Egy tölgyfalevél segítségével teljesítheted egy kívánságodat. Szükséged lesz hét darab fehér vagy lila színű gyertyára, körülbelül egy méter fonalra vagy madzagra, és egy nagy tölgyfalevélre. Olyan helyen kezdj a varázslatba, ahol legalább negyed óráig biztosan nem zavar senki. Gyújtsd meg a gyertyákat, és tedd körbe őket magad körül. Vedd magad elé a levelet, és köss hat csomót mindegyik ágára. Minden egyes csomónál mondd el magadban a kívánságodat.

Várd meg, míg a gyertyák leégnek, és közben mondd el magadban, hogy megengeded a mágikus tölgylevélnek, hogy segítsen valóra váltani a kívánságodat. Ha leégtek a gyertyák, tedd a levelet a szobád valamelyik sarkába, és őrizd meg addig, míg a kívánságod valóra nem válik.

Ezt is szeretjük