Nagy őszi egészséghoroszkóp: erre számíthatsz november végéig

Mire vigyázz, és milyen baj érhet utol? Most kiderül.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a szeptember, beköszönt lassan az igazi ősz, a hűvösebb idő, ami emeli a megfázásos megbetegedés valószínűségét, és mindezzel egy időben nőhet a stressz is, mivel a nyári szabadságok után ismét gőzerővel hajt mindenki a munkahelyén.

Őszi egészséghoroszkópod elárulja, mire számíthatsz az ősszel, ami egészségedet illeti.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Míg az év első fele nem feltétlenül lehetett zökkenőmentes az egészséged szempontjából, a horoszkóp most remek hírekkel szolgál számodra, ugyanis az esztendő második felére jót ígér, ebbe pedig az ősz is beletartozik, igaz, akkor fokozottan ügyelned kell magadra. Ne feledkezz meg a kellő vitaminbevitelről és az elegendő pihenésről, hogy immunrendszered egyensúlyban maradjon.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

A nyári hőségből már éppen elege lehetett a szervezetednek, így most kiváltképp örülhetsz az enyhülésnek, és talán a hűvösebbre forduló idő sincs ellenedre. Fontos azonban, hogy mozogj, és egyél elegendő vitamindús ételt, hogy a szervezeted energiáit és immunrendszerét megfelelően szinten tartsd, és felkészülj a télre. Igyekezz ezen dolgozni ősszel, és minden jól alakulhat.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Ahogy az év eddigi része, úgy a további is, beleértve az őszt, remekül alakulhat egészséged szempontjából, noha előfordulhatnak sajnos stresszesebb időszakok, amik könnyen megviselhetnek nemcsak lelkileg, de testileg is. Keringési gondok merülhetnek fel. Érdemes eljárnod mozogni, sportolni, de a jóga, a meditáció is nagyon jó választásnak bizonyulhat, hogy ezeket a negatív energiákat kiűzd magadból.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Nagyon fontos, hogy ahogy egész évben, úgy ősszel is fordíts sokkal több figyelmet az egészségedre, mint eddig. Mindenképpen érdemes lenne egy napi rutint felállítanod, amelyben mindennek megvan a fix időpontja, így az étkezéseknek is. Az is fontos, mit eszel, nemcsak az, hogy mikor. Ősszel különösen figyelj arra, hogy minőségi ételt egyél, és ne terheld meg a gyomrod. Különben sajnos emésztőszervi bajok léphetnek fel.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Két dologra nagyon figyelj ősszel: egyfelől a szemedre, ugyanis esélyes, hogy romlik majd látásod. Ez kiváltképp akkor valószínű, ha monitor előtt dolgozol. Pihentesd gyakran a szemed, és érdemes lehet beszerezned egy védőszemüveget is. A másik, amire fokozottan oda kellene figyelned ősszel, az a női szerveid egészsége. Látogass el egy szűrővizsgálatra, vagy ha bármilyen fertőzés gyanúja merül fel, ne hanyagold el!

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Allergiás panaszaid lehetnek kora ősszel, amit nehezen viselhetsz, de próbálj kitartani, és allergiás tüneteket csillapító, akár gyógynövényes szerekkel, valamint praktikákkal - például gyakoribb hajmosás, odafigyelés a szellőztetés idejére - védekezz a kellemetlenségek ellen. Talán ezek miatt is, de kissé stresszes lehetsz ebben az időszakban. A relaxáció, de akár a hosszabb alvásidő is sokat segíthet.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Fáradékonyabb lehetsz a szokásosnál ősszel, ami talán annak tudható be, hogy a nyári kényelmesebb tempó után nehéz visszarázódni a monoton munkába, a nehezebb napokba. Érdemes mindennap kicsit kikapcsolódnod agyban munka után, csinálj valami merőben más dolgot: például ülj le egy szökőkútnál, és csak nézd a vizet! Remekül ellazít. Utána szellemileg sokkal frissebben folytathatod a napod.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Ősszel ideje ellátogatnod a fogorvoshoz, ugyanis nem kizárt, hogy valamilyen - ismert vagy ismeretlen - fogászati probléma áll fenn, amit ideje orvosolni. Ne félj, túl leszel rajta, és utána büszkeséggel és elégedettséggel tölt majd el, hogy elmentél. Másfelől sajnos hajlamosabb lehetsz a betegségekre, a megfázásra, a vírusfertőzésekre, ezért mindenképpen erősítsd az immunrendszered vitamindús ételekkel.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Immunrendszered csütörtököt mondhat ősszel, de ha résen vagy, akkor sikerülhet  kiküszöbölnöd a megbetegedéseket. Ehhez a legfontosabb, hogy eleget aludj, ugyanis a fáradt, kimerült szervezet hiába kap elegendő vitamint, nem képes ugyanúgy védekezni a betegségek ellen, mint egy pihent. Fontos az is, hogy bármit szedsz össze, ne akard magad kúrálni otthon lévő régi gyógyszerekkel, veszélyes! Menj orvoshoz.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Az ősz nem biztos, hogy kedvezően hat majd a hangulatodra, sőt, egészen rosszkedvű is lehetsz néha. Igyekezz meglátni ebben az évszakban is a szépet, nézd a színesbe boruló fákat a parkban, sétálj nagyokat, és persze szervezz programokat olyan emberekkel, akiket szeretsz. Egymás társaságában felvidultok. Amire ősszel még figyelj, az a táplálkozás: abba a hibába eshetsz, hogy túl sok koleszterint fogyasztasz. Ne egyél rosszul!

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Az ősszel szerencsére sem az időjárás komorsága miatti rosszkedv, sem a komolyabb megfázás nem fenyeget, ám felmerülhet egy probléma. Emésztőrendszered rendetlenkedhet, egész pontosan a gyomrod. Igyekezz inkább sokszor keveset enni, mint kevésszer sokat, mert azzal hirtelen terhelheted meg a gyomrod. Mindemellett kerüld a zsíros, nehéz ételeket, és hagyj fel az éjszakai nassolással, hadd pihenjen a gyomrod!

Halak (II. 20 - III. 20.)

Sajnos kissé dekoncentrált lehetsz időnként, aminek következtében érhet egy kisebb-nagyobb sérülés ősszel. Próbálj eleget aludni, hogy a koncentrációképességed és a reakcióidőd a helyén legyen. Így elkerülheted a bajt. Ha mégis megtörténik, ne légy rest elmenni orvoshoz, ha a helyzet komoly, ugyanis hosszú távon megbosszulhatja magát a lustaság. Persze remélhetőleg sikerül elkerülni, hogy bármi is történjen.

Ezt is szeretjük