Nagy őszi egészséghoroszkóp
Ez a betegség fenyeget!
Egészséghoroszkópunkból kiderül, milyen betegségekre kell ügyelned az ősz során.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az időjárás rohamos váltakozása nemcsak lelkileg, hanem testileg is megviseli az embert, ahogyan a mindennapi, felgyülemlett stressz is.

A nyomasztó terhek, melyeken a borús, hideg idő látképe sem segít, könnyen az egészséged rovására mehetnek. Horoszkópunkból megtudhatod, mire kell fokozottan ügyelned az ősz beköszöntével!

Kos (III. 21 - IV. 20.)

A hirtelen jött hideg, szeles idő nem is testileg, sokkal inkább lelkileg visel meg. Már most úgy érzed, eleged van a nyomasztó, rossz időjárásból, ami leginkább a pszichédre hat károsan. A legjobb lenne, ha szakítanál időt magadra és az önmegvalósításra, ugyanis az egészséged kulcsa jelenleg a saját igényeid kielégítése. Ehhez szervesen hozzátartozik az egészséges életmód is, ne feledkezz meg erről se.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Olyan ember vagy, aki a kitűzött céljait mindenáron teljesíteni akarja, ám emiatt pont a lényeget hagyod figyelmen kívül: saját magadat. Itt az ideje, hogy végre kicsit tudatosabban figyelj az életmódodra, rendszeresen táplálkozz, mozogj, és gondoskodj a megfelelő vitaminszükségleteidről. Legyen az a mottód, hogy napi egy alma az orvost távol tartja! Máskülönben nem úszod meg a náthás tüneteket.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

A mondás is úgy tartja, hogy a nevetés a legjobb orvosság, és a te esetedben valóban így is van. A sok stressz és feszültség megviseli az idegeidet, pláne azért, mert mindent a lelkedre veszel. A mozgás vagy valamilyen hobbi segíthet abban, hogy levezesd a frusztrációdat, és az is jó döntés, ha nem halogatod a problémák megoldását, hanem szembenézel velük. Emellett egy vitaminkúrát sem ártana végigcsinálnod.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Rák csillagjegyűként olykor nehezedre eshet, hogy megtaláld az egyensúlyt a táplálkozásban, a tél felé közeledve azonban nem ártana, ha egy kis rendszerességet és legfőbbképpen tudatosságot vinnél a mindennapokba, mert az édességek nem nyújtanak majd elengedő védelmet  a bacilusok, vírusok ellen. Emellett nem árt, ha odafigyelsz a szemed és a fogaid egészségére, ha eddig halogattad a szűrővizsgálatot, még az ősszel mindenképpen pótold!

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Oroszlánként a saját démonjaid azok, melyek megbetegíthetnek, ugyanis hajalmos vagy arra, hogy teljesen feleslegesen rágódj bizonyos dolgokon. Az ilyesmi szó szerint nyomasztó teherré válhat, ezért az ősszel leginkább az ízületeidre és a gerincedre kellene ügyelned, mert ezek a legveszélyeztetettebb zónáid. Néha engedd, hogy mások irányítsanak, ne akarj mindent magad intézni, hogy elkerülhesd a reumatológust és a gyógytornászt!

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

A fel-felbukkanó fájdalmat és az általános rossz közérzetet nem szabad csak úgy félvállról venni, a szervezeted így próbál üzenni neked, hogy valami nem stimmel. Előfordulhat, hogy csak néhány plusz kiló okozza a bajt, ahogyan az is, hogy a túlhajszoltság a ludas, mindenesetre nem árt, ha ellátogatsz egy általános kivizsgálásra, és szánsz elengedő időt és energiát a pihenésre és a meditálásra. Utóbbi nagyon fontos a testi-lelki harmónia megteremtésében.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Szereted a dolgokat alaposan átgondolni, de, ha erre nincs lehetőséged, az a kedélyállapotodat negatív irányban befolyásolja. A felgyűlt feszültség elsősorban az idegrendszereden hagyhat nyomot, érdemes lenne egy olyan küzdősportágat beiktatnod a mindennapjaidba, ahol ezt a folyamatos szorongást kiadhatod magadból. A meditáció, a nyugtató illatok, de akár a barátokkal való gyakrabb kikapcsolódás is segíthet.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Hajlamos vagy a szervezeted apró, de egyértelmű jelzéseit figyelmen kívül hagyni, amiből ősszel akár komoly problémád is származhat. Fontos, hogy ne a betegség kezelésére koncentrálj, hanem a megelőzésre, melynek az unalomig ismételgetett kulcsa a tudatos, vitamindús táplálkozás, a testmozgás és a lélek harmóniája. Ha ezeket sikerül az életedbe beiktatni, akkor elkerülheted a fenyegető szív- és érrendszeri problémákat.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Az aggodalom és a feszültség könnyen megbetegíthet, nemcsak lelkileg, de akár fizikailag is. A stressz ugyanis könnyen előidéz különféle gyomor- és emésztési problémákat, melyek - ha nem foglalkozol velük - csak tovább súlyosbodnak. Az lenne a legjobb, ha találnál egy olyan biztos pontot az életben, ahol ezektől a feszültséggócoktól meg tudsz szabadulni, azaz egy olyan hobbit, mozgásfajtát, ahol ki tudnád adni magadból az érzelmi problémákat.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

A fizikai aktivitásod az utóbbi időben lankadt, mindig a megfelelő lehetőséget vártad, hogy újra elővehesd sportos énedet. Hát ennél jobb időszakot, mint ez a mostani, keresve sem találhatsz, ugyanis a hurutos, náthás megbetegedések egy legyengült szervezetet sokkal hamarabb megtámadnak, mint egy ereje teljében lévő immunrendszert. A csontjaidra viszont fokozottan vigyázz, egy kis plusz kalciumbevitel nem árthat.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

- Ej, ráérünk arra még! - mondogatja Pató Pál úr Petőfi versében, de te ne kövesd a példáját. Ha van valami, amit nem szabad halasztgatni, az az egészségedre fordított idő. Ideje lenne néhány általános szűrővizsgálatnak, amit eddig nem intéztél el, illetve, ha van káros szokásod, most kellene leszokni róla, ez ugyanis a legnagyobb veszélyzóna az életedben. Ha teheted, vegyél ki néhány napot, és fordíts minden percet magadra!

Halak (II. 20 - III. 20.)

A túlórák és az állandó hajtás nem túl jó kombináció az egészségedre nézve. Próbálj meg rangsorolni, mi az, ami fontos a munkában és a magánéletben, máskülönben az állandó hajtás teljes fizikai és szellemi kimerültséghez vezethet, amin csak a kényszerpihenő segíthet. Ráadásul az immunrendszeredet is megviselheti, ha nem szakítasz időt a pihenésre. Akár egy naponta beiktatott séta is sokat segíthet.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük