18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A több ezer éve megfagyott hercegnőn ősrégi tetoválás díszeleg - Különös formájú alkotásokat találtak a bőrén
Több ezer éves leleteket tártak fel, melyek bizonyítják, hogy már az ősi időkben is tetováltak magukra az emberek.

tetoválás nyitó

A tetoválás több ezer éves kifejezési eszköze a személyiségnek, vágyaknak, hiedelmeknek és különböző szimbólumoknak.

Az egyiptomi régészeti ásatásokon túl bukkantak már tetovált múmiákra Oroszországban és Szudánban is. Bőrfelületeik gyakran a természeti tényezőknek, például a jégnek vagy az alacsony páratartalmú levegőnek köszönhetően maradhattak olyan ép állapotban, hogy még az utókor is láthatja a különleges jelentéssel bíró, ősi tetoválásokat.

Ősi tetoválások

Az ősi Ukok hercegnőjét az Altaj-hegységben uralkodó hideg klíma őrizte meg. A 25 évesen elhunyt nő múmiája annyira mozgatta a tudósok fantáziáját, hogy rekonstruálták az arcát is. Legfőbb érdekessége mégis a vállán lévő tetoválás, amit sokak a mai napig magukra másoltatnak a szalonokban: az egyik legmívesebb ősi tetoválásról van szó. Mégsem övé a legrégebbi - képeken az ősi tetoválások.

(Képek forrása: pinterest, borító-és nyitókép forrása: Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük