Optimista vagy pesszimista vagy inkább? 3 rövid kérdés, és rögtön kiderül
Inkább derűlátó vagy borúlátó vagy?

16928494 a49451ce1769f0bae5ff76c30d0c4a5e wm
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt mondják, a boldogság szempontjából nagyon sokat számít, hogy valaki inkább optimistán vagy pesszimistán szemléli a világot. Aki pozitívabb, az könnyebben veheti a mindennapi megpróbáltatásokat, és derűlátóbb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb lehet. Aki alapvetően negatív, tehát pesszimistán nézi a dolgokat, nehezebbnek érezheti a mindennapokat.

Szinte ajándék, ha valaki optimista tud lenni, de a pesszimisták számára sem lehetetlen kicsit javítani életszemléletükön. Ebben jó kiindulás, ha az ember először is felismeri, melyik táborba tartozik: az optimisták vagy a pesszimisták táborába.

Rövid tesztünk segít megtudni a választ. Felteszünk három nagyon egyszerű, mindennapokban előforduló dolog kapcsán három kérdést, melyekre A és B válaszok közül kell választanod egyet-egyet. Számold össze, melyik válaszodból van több, és kiderül, inkább optimista vagy pesszimista vagy-e.

Optimista vagy pesszimista vagy?

Válaszolj a kérdésekre gyorsan, hosszas gondolkodás nélkül!

1. Merül a telefonod. Most éppen 10%-on áll az akksi. Melyik gondolat fut át az agyadon?

A) Még van 10% töltöttség a telefonon.

B) Már csak 10% töltöttség van a telefonon.

2. A megállóban már bent áll a villamos, amikor odaérsz, így kocognod kell.

A) Futottam, de elértem.

B) Futnom kellett, hogy elérjem.

3. Képzeld magad vissza diákkorodba! Vizsgázni mész, és csak a tételek felét tudod.

A) A tételek felét tudom, bízom benne, azok közül húzok egyet.

B) A tételek felét tudom, de biztos, hogy a másik feléből húzok egyet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiértékelés

Optimista - több A válasz

Optimistaként, azaz több A válasszal igyekezz a benned lévő derűlátásból másoknak is adni a mindennapokban! Sajnos nem mindenki látja ilyen pozitívan a világot. Mondhatni, küldetésed, hogy segíts azoknak, akik a másik oldalon vannak. Szerencsés vagy, mert képes vagy mindig meglátni a jót, bármi is történik, és hinni az utolsó reménysugárban a legkilátástalanabb helyzetekben is. Ezt a kincset tekintsd ajándékként, és maradj mindig ilyen derűlátó!

Pesszimista - több B válasz

Ha több a B válaszod több, akkor inkább pesszimista lehetsz. Ebben az esetben próbáld kicsit derűsebben szemlélni a világot. Minden, ami veled, körülötted történik, magában hordozza a lehetőséget, hogy számodra pozitív szituációt alakítson ki. A rossz és jó kimenetelnek egyaránt 50% az esélye a legtöbb esetben. Hinned kell magadban, hogy képes leszel minden helyzetből kihozni a legjobbat, és feltalálni magad.

Próbáld ki a színjóslást!

Ha van kedved, próbáld ki jóslásunkat, mely pillanatok alatt megválaszolja neked, milyen vagy és segít megtalálni életedben a harmóniát. Csak egy színt kell választanod.

Színjóslás

A színek mágikus erejét ősidők óta ismeri az emberiség. Válassz egy kedvedre való színt, és tudd meg milyen jövő vár rád!

jóslás

Színjóslás

Az, hogy melyik szín áll hozzád a legközelebb, többet elárul rólad, mint gondolnád. Ugyanakkor a színjóslás több egyszerű önismereti módszernél: tanácsot ad arra vonatkozóan is, hogy miképp kezeld azokat a tudat alatti tartalmakat, amelyek meggátolnak abban, hogy kiteljesedett életet élj. Miután a legégetőbb problémáidat megoldottad, egy másik szín válik majd kedvenceddé, amely további tartalmak felszínre hozásában és feldolgozásában nyújt segítséget.

Hogyan használd? Nincs más dolgod, mint hogy rákattints kedvenc színed képére! Ha nem találod, válaszd azt, amelyik leginkább illik pillanatnyi lelki állapotodhoz!
 • piros
 • sárga
 • zöld
 • barna
 • lila
 • narancs
 • szürke
 • rózsaszín
 • kék
 • fehér
 • fekete
Ezt is szeretjük