Így nyugtasd meg önmagad pillanatok alatt: csak tedd a kezed a hasadra

Egy egyszerű önnyugtató módszer, mely segít oldani a feszültséget, szorongást.

GettyImages-543744103
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ritka szerencse, vagy talán nem is létezik olyan, hogy valakinek semmi gondja ne legyen. Persze probléma és probléma között vannak különbségek, de általában minden embernek a saját batyuja a legnehezebb.

Akármiről is legyen szó, az elő-előtörő szorongásba nem kell beletörődni, ahogyan abba sem, ha valaki nehezen viseli a mindennapok stresszhordalékát. Ezekre ugyanis kiváló gyógyírt jelenthet valamilyen önnyugtató technika, ami pillanatok alatt elűzheti a rossz érzéseket.

Egy önnyugtató módszer

Lehet próbálkozni akupresszúrával, de akár jógával is, viszont ezeknél egyszerűbb, akárhol alkalmazható megoldás is létezik.

A Bécsi Egyetem doktora, egyebek mellett a stresszkezelés és a mindfulness szakértője, Aljoscha Dreisörner ajánlja ezt a technikát, mely segít pillanatok alatt megnyugodni.

Az önnyugtató érintés lényege, hogy az ember bizonyos pontokon megérinti önmagát, mely ellazító hatással van. A bal kéz a hasra, a jobb kéz a szívre kerül. Mindeközben a figyelmet a légzésre, a has, illetve mellkas emelkedésére, valamint süllyedésére kell fókuszálni. 

Feminashop termékajánló
Ajánló ID:
A cikk a hirdetés után folytatódik: igen

Az önnyugtató módszer rövid időn belül hat, így a megkönnyebbüléstől csak percek választják el az embert. A gyakorlat állva is végezhető, de ha valaki hátradől egy kényelmes kanapén, vagy hanyatt fekszik az ágyon, majd behunyja a szemét, még hatásosabb lehet.

Másokkal is fontos törődni

Bárkinek a környezetében lehet olyan ember, aki szorong, noha elsőre nem könnyű felismerni problémáját. Megesik, hogy az illetőt egyszerűen gorombának találják. A korábbi cikkünkben sorolt jelek segítenek tisztábban látni állapotát.

Ezt is szeretjük