Egyetlen pont az arcon, ami elűzi a szorongást és a stresszt: itt érintsd meg
Pillanatok alatt oldhatod a feszültséged.

GettyImages-1400611799
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Munkahelyi terhelés, közlekedési dugó, tengernyi házimunka, konfliktusok - rengeteg dolog van, ami az emberben feszültséget okozhat a mindennapokban. A stressz a mindennapok kísérőjévé vált.

Pedig a stressz nemcsak a lelket viseli meg, hanem a testet is. Negatív hatásai közé tartozik, hogy gyengíti az immunrendszert, emésztési gondokat, rossz hatással lehet a nemi életre, és a szívet is megterheli.

Egy nyugtató pont az arcon

A stressz, a szorongás, a feszültség a nap bármely szakában utolérheti az embert, de nem kell megbarátkoznod a jelenlétével. Egy nagyon egyszerű terápiával kiiktathatod, amihez semmilyen tárgyi eszköz nem szükséges. Az EFT-terápia (emotional freedom technique) tudat-test terápia, mely a hagyományos kínai orvoslás akupunktúrás gyakorlatára épít. A módszer olyannyira beválik, hogy a modern pszichológia önsegítő módszerként alkalmazza. Ilyen nyomópontok testszerte találhatók, például a kézen vagy az arcon.

Könnyen elérhető stresszoldó pontot találsz a száj alatt, az áll felett: érintsd oda a két mutatóujjad, és pár másodpercig hagyd ott.

Közben összpontosíts a rossz érzésekre, aggodalmakra, és próbáld elfogadni a jelenlétüket és azt is, hogy hogyan hatnak rád. Azáltal, hogy a negatív tényezőt egy pozitív válasszal kíséred, semlegesíted azt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Valahányszor elhatalmasodnak rajtad a kellemetlen érzések, érintsd meg ugyanezt a pontot és pörgesd végig magadban a fentieket. Idővel elég lesz csupán a pontra tenned a kezed, és automatikusan megnyugszol.

Ötujjas légzés a stressz ellen

Ha stresszes vagy, szorongsz, érdemes kipróbálnod az ötujjas légzést. Percek alatt jobban lehetsz tőle.

Ezt is szeretjük