Maja horoszkóp
Ismerd meg jellemed!
A maják 13 jegyre osztották fel az évet. Minden jegy különleges és misztikus történettel rendelkezik, mely kihat a jellemekre is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyugati horoszkópokkal ellentétben a maja horoszkóp 13 jegyből áll. Az ősi nép szerint az állatok és holdjaik befolyásolják életünket. A maják a hónapokat 28 nappal számolják, így jön ki végül egy évben a 13 holdjegy.

Egy nap ugyan kimarad a számolásból, - július 25-e -, amelyet Időn kívüli napnak hívják, és a maja újév - július 26. - előtt ünneplik. Akik ezen a napon születtek, minden jegy legjobb tulajdonságait tudhatják magukénak.

DenevérTzootz (július 26. – augusztus 22.)

A denevér a sötétség ura. Sejtelmességet és intuíciót jelképez, amely kiválóan rímel az évkezdéshez. A természetfelettit szimbolizálja, és emlékeztet arra, hogy felülemelkedhetünk a konvenciókon.

Ha használod a belső hangot, ugyanúgy szárnyalhatsz, akár a denevér, könnyen felülkerekedhetsz félelmeiden. Tele vagy új ötletekkel, szeretsz kezdeményezni, de nem mindig fejezed be, amit elkezdtél.

Védőköved: a szivárvány obszidián.

A Denevér mindig tele van új ötletekkel
A Skorpiót a kihívások éltetik

SkorpióDzec (augusztus 23. – szeptember 19.)

A kihívást és a végletességet szimbolizálja. A skorpió egy erőteljes, tisztelt és rettegett élőlény az egész világon. A halálos mérgű állatot a fájdalom és a tűrőképesség próbájára használták, ha valaki túlélte csípését, azt hatalommal és varázserővel ruházták fel.

Kiszámíthatatlan vagy, szereted a kihívásokat, és könnyen leküzdöd az akadályokat. A mágiában úgy ismernek, mint jó védelmezőt a gonosz ellen. Életed tele van kihívásokkal, és gyakran kivívod mások elismerését.

Védőköved: a sárga topáz.

SzarvasKeh (szeptember 20. – október 17.)

A szarvas mitikus és legendás alakja a legtöbb kultúrának, a túlélést szimbolizálja. Emellett a szolgálatot jelképezi, mert húsa és bőre emberemlékezet óta az ember szolgálatában áll.

Nagy hasznára válsz az emberiségnek. Életed nem egyszerű, mert az a küldetésed, hogy a Földanyát és embertársaidat feltétel nélkül szolgáld. Szerencsére megbecsülnek, mert a szarvas méltóságát és szelídségét is magadban hordozod. Árad feléd a többiek csodálata, amelyet hűvös eleganciával és bölcsességgel fogadsz.

Védőköved: a macskaszem kristály.

A Szarvas rendkívüli bölcsességgel megáldott
A Bagoly mindig tudja, mikor kell cselekedni

BagolyMoan (október 18. – november 14.)

A bagoly erőteljes szimbólum, mindenhol különleges jelentőséggel bír. Sok kultúrában összefüggésbe hozzák a boszorkányokkal, egy-két nyelvben ugyanaz a szó jelenti mindkettőt. Sokan féltek tőle, mert attól tartottak, ő a kapocs a szellemvilág és a való világ között.

Nagy erőkkel rendelkezel, de ezt nem mutatod ki. A jó időzítés is jellemződ, tudod, hogy mikor kell cselekedni, és mikor kell pihenni, ez a sikered titka. Racionális vagy, de ha a megérzéseidre is hallgatsz néha, akkor bölccsé válhatsz.

Védőköved: a tűzopál.

PávaCutz (november 15. – december 12.)

A páva erős kisugárzással rendelkezik, hatalma van, de leginkább a szépségéért tisztelik. Jellegzetes farktollai miatt a maják úgy gondolták, hogy lelki szemeivel mindent lát. A legenda szerint a páva szokatlan hangja a lelkek sikítása.

Nagyon hiú vagy. Életed nehéz, mert mindig az élvezeteket hajszolod, de csak ritkán találod meg. Tanuld meg használni intuícióidat, hiszen ebben rejlik a legnagyobb erőd, amely elvezethet a boldogsághoz és a sikerhez.

Védőköved: a vörös topáz.

A Páva élete az élvezetek körül forog
A Gyík megérzései általában tévedhetetlenek

GyíkXibkay (december 13. – január 9.)

A gyíkokat jó ritmusérzék és szervezés jellemzi. Érzékeik élesek, mindig tisztában vannak azzal, hogy mi történik körülöttük. Jó az alkalmazkodó képességük, és képesek beleolvadni a környezetükbe.

Szeretsz észrevétlen maradni, gyorsak a reflexeid, és nagyon jó megérzéseid vannak. Az életedben nagy szerepet kapnak az álmok és a tudatalatti üzenetek. Gyakran te vagy az alkalmazkodó fél, de ha megtalálod az egyensúlyt, boldog életed lehet.

Védőköved: a rubin és a gránátkő.

MajomBatz (január 10. – február 6.)

A majom vibráló személyiség, intelligens és spirituális. A legtöbb vallásban megtalálható, mint jelkép. A buddhizmusban okos, intelligens állat, és minden 12. év a majom éve. A hinduizmusban szent állatként tisztelik, mint a nők és a gyerekek védőszentjét.

Kíváncsi vagy, és mindig jár valamin az eszed. Az életed tele van mókával és kacagással, ezért nagyon sok embert, barátot tudhatsz magad körül. Néha nem árt azonban a komolyság, hiszen nem lehet mindent tréfára venni.

Védőköved: az igazgyöngy.

SólyomCoz (február 7. – március 6.)

A sólyom gyors és kitartó. Sok legendában kapott szerepet. A sólyom segíthet megfejteni a természetfelettit, sokan ezért a párnájuk alá teszik a tollát.

Éles elméjű vagy, gyorsan reagálsz, és intuitív oldalad nagyon erős. Nagyon bátor vagy, és mindig megvéded magad. Néha türelmetlen vagy, és gyakran zavar mások butasága. Az életed abból áll, hogy igyekszel minden mögé látni.

Védőköved: az ametiszt.

A Sólyom esze vág, mint a borotva
A Jaguár igen erős vezetői képességekkel bír

Jaguár - Balam (március 7. – április 3.)

A jaguár egy nagyon erős állat. Mozgása puha és pontos. A dzsungel egész területén otthonosan mozog, szinte bárhol felbukkanhat. Az indiánok úgy hitték, hogy a mennydörgés a jaguár üvöltése.

Mindig mérlegelsz, mielőtt cselekszel, szerencsés vagy a pénzügyekben.  Jó tanító és vezető vagy. Gyakran hárul rád a döntés felelőssége, de általában jól választasz a lehetőségek közül.

Védőköved: az alexandrit.

KutyaPek (április 4. – május 1.)

A kutya az ember legjobb barátja, ezért sok nép mítoszában is megtalálható. Mindig ugyanazokkal a tulajdonságokkal - barátságos, védelmező és lojális - ruházzák fel.

Sokan szeretnek, mégpedig azért, mert te is sok szeretetet adsz. Mély gondolataid vannak, és általánosságban boldog vagy. Az életed azonban nem mindig csak a mókáról szól, mások gyakran a te védelmedre szorulnak, de szívesen segítesz másoknak.

Védőköved: az igazgyöngy.

A Kutyát minden érdek nélkül sokan szeretik
A Kígyó életét átitatja a spiritualitás

KígyóKaw (május 2. – május 29.)

A maják nagyon tisztelik a kígyót. Azon kevés állat közé tartozik, amelyek megtalálhatók minden földrész és vallás legendájában. Itt, mint az egészség szimbóluma jelenik meg.

Bármikor képes vagy megújulni. Ahogy a saját farkába harapó kígyó, úgy te is az élet és a halál örök körforgására emlékezteted embertársaid. Az életed tele van spiritualitással, de mindemellett racionálisan is képes vagy gondolkodni.

Védőköved: a smaragd.

NyúlTzub (május 30. – június 26.)

A nyúl a gyorsaságot, fürgeséget és csavaros észjárást testesíti meg. Ugyanakkor nem épp a bátorság szimbóluma.

Nagyon nehéz kategorizálni, de ami biztosan jellemző rád, hogy szakítasz a konvenciókkal, igazságos, barátságos és illemtudó vagy. Néha gyávának tűnsz, de félelmeidet könnyen le tudod győzni. Az életed tele van varázslattal, és könnyen átlátsz az illúziókon.

Védőköved: a malachit.

A Nyúl könnyedén átlát a szitán, nehéz becsapni
A Teknős nagy teherbírású, kitartó ember

TeknősAak (június 27. – július 24.)

A teknős az örökéletet szimbolizálja. A majáknál a Föld és az Ég viszonyát jelképezi.

Szereted az állandóságot. Otthonod különösen fontos neked, ahová úgy tudsz elbújni, mint az állat a páncéljában. Nagyon jó védelmező, és nagyszerű barát vagy, aki mindig tudja, mikor van szükség rá. Türelmes és kitartó vagy.

Védőköved: az antigonit.

OLVASD EL EZT IS!

kelta kereszt
  • horoszkóp
  • jellem

Kelta horoszkóp

egyiptom
  • személyiség
  • horoszkóp

Egyiptomi horoszkóp

misztikus lead
  • románia
  • franciaország

Rejtélyes, misztikus helyek

Ezt is szeretjük