Nem tudták, hogy holttestet rejtettek el náluk
Így kezdődött médiumi pályafutásuk
A 19. század végén mintha több lett volna a szellem, mint máskor.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A 19. század végén nagy keletje lett a szellemekkel való foglalatoskodásnak, és sokan vágytak arra, hogy valamilyen módon kapcsolatot teremthessenek a túlvilággal.

A megszállott Fox-ház

Akadtak is bőven jelentkezők, akik azt vallották, képesek kommunikálni a természetfelettivel. Közülük néhányan később bevallották a csalást, ám még mindig nem bizonyosodott be minden esetről, hogy átverés volt. Íme, néhány rejtélyes történet.

Rejtőzködő halott

A terjedő spiritualizmus első képviselői között voltak a Fox nővérek, Leah, Margaretta és Kate Fox, akiknek médiumi pályafutása a saját házukban tapasztalt, rejtélyes jelenségekkel kezdődött. A két fiatalabb lány, Kate és Margaretta furcsa zajokat, megmagyarázhatatlan kopogásokat hallottak hydesville-i otthonukban.

1848. március 31-ének estéjén elhatározták, hogy a hátborzongató hangok nyomába erednek. Tapssal kezdtek kommunikálni a kopogóval, aki válaszolgatott nekik, így kialakítottak egyfajta Morze-ABC-t, ami lehetővé tette az üzenetek cseréjét. A szellemről kiderült, hogy nem más, mint Charles B. Rosna lelke, akit a ház előző tulajdonosa ölt meg, majd rejtett el a ház pincéjében.

Ezzel azonban nem ért véget a különleges képességű testvérek pályafutása. 1849-ben több nyilvános jelenésük és szeánszuk volt az Egyesült Államokban, és a spiritualizmus terjesztőivé váltak. Az említett holttest viszont csak sokkal később, 1904-ben került elő a pince falából.

A bátyja szellemével

Híres médium volt a bostoni Mina Crandon is, akit a híres mágus Harry Houdini legnagyobb riválisának tartottak, és kemény viták és támadások tárgyává vált.

Médiumi képességeire akkor derült fény, amikor ellátogatott egy jóshoz, aki azt mondta neki, hogy egy nevető fiatalember próbálja vele felvenni a kapcsolatot a túlvilágról. Mina szerint ez valóban meg is történt, és a fiatalember nem más volt, mint a testvére, Walter, aki 1911-ben egy vonatbalesetben vesztette életét. Később Walter Mina spirituális vezetőjeként vált híressé, és mindketten nagy népszerűségnek örvendtek különleges produkcióiknak köszönhetően.

A fehér holló

Leonora Piper a harvardi professzor, William James felesége volt. Férje csak úgy nevezte, a fehér holló, mert úgy vélte, a sok csalóval szemben neki valóban különleges képességei vannak. Karrierje azzal kezdődött, hogy 1884-ben egy látónál járt, akinek jelenlétében azonnal transzba esett. Hasonló eset később is történt vele, egy vendégség alkalmával, de ekkor már üzenetet is közvetített az egyik jelenlévő számára, amivel meggyőzte a társaság tagjait.

Te részt vennél szellemidézésen?

Ezt is szeretjük