Milyen jegyben születtél?

Elemed és jellemed

Négy alap elem az asztrológiában, ami meghatározza a jellemed. Ismerd meg elemed, és olvasd el részletes elemzésünket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A régi korokban a teremtést és az egyén jellemző tulajdonságait is a négy elem alapján különböztették meg. Napjainkban már csak az asztrológia alkalmazza ezt a látásmódot.

Egy-egy elemhez három jegy tartozik. Ha egy horoszkópban az egyik, vagy akár több elem is hangsúlyosabb, hiányt okozhat a többi elemben. Ennek alapján beszélhetünk jellemző vonásokról.

Tűz, mint tüzes, energikus

Hozzátartozó állatövi jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

Nem hiába nevezik Tűznek ezt az elemet: egyik legtipikusabb jellemzője a nagy tapasztalatvágy és a pozitív életszemlélet.

Sokat képzeleg viszont, ami gyakran tönkreteszi kedvét, de ennek így kell lennie, különben nem lenne cél, ami vezérli. Ha rossz kedve veszi át az uralmat, előszeretettel gyalogol keresztül másokon.

A Tűz elemű embereknek általában óriási az önbizalmuk, és nagy lelkesedéssel vágnak bele a dolgokba. A Tűz elem már születésétől fogva tanulja, hogyan hallgasson a megérzéseire.
Ha a Tűz kiegyensúlyozott a jegyben, akkor az szeretetreméltó, kreatív és optimista személyiséget eredményez. Ha a jegyben túl sok a Tűz, akkor egy erőszakos, túlfűtött és dühös lélekhez van szerencséd. A Tűz hiánya viszont a bátorság és a kitartás gyengeségét eredményezi.

Föld, mint a megtestesült gyakorlatiasság

Hozzátartozó állatövi jegyek: Bika, Szűz, Bak

A Föld jegyek kissé földhözragadtak, biztonságtudatos lények. A Föld termékeny elem, a fizikai érzékekhez és az érzékiséghez kötődik. Az öt érzékét jól használja arra, hogy megértse a körülötte lévő világot és felhasználja azt a túléléshez és a biztonsághoz. Ez az elem igen megbízható, mindent véghezvisz, amit eltervezett. Nehezen sértődik, de ha megbántják, képes a hosszantartó haragra.

Ha kiegyensúlyozott a Föld elem a jegyben, akkor az egy végtelenül toleráns, türelmes, realista és elhatározott embert eredményez. A túl sok Földet a rugalmatlanság, letargikusság és lassú gondolkodás jellemezheti. Ha túl kevés a Föld, akkor ez a személyiség ingatag, energiái szétszórtak és képtelen a racionalitásra.

Levegő, mint éltető erő

Hozzátartozó állatövi jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

A legintellektuálisabb és legtalálékonyabb elem az összes közül. Éltetője a másokkal való kommunikáció. Vágyakozik a rendszeres eszmecserére és a mentális összhangra. Nem mindig gyakorlatias, sokszor vár el másoktól segítséget. A vitákban szinte mindig övé az utolsó szó, ezért vigyázni kell vele, mert könnyen kiforgatja a többi ember szavát.

A kiegyensúlyozott Levegő pártatlan, objektív és méltóságteljes. Nyitott és őszinte kommunikátor. A túl sok Levegő zárkózottságot, idegeskedést és aggodalmaskodást szül. Képtelen összpontosítani és kapcsolni az összefüggéseket, ezért esélyes probléma lehet a dadogás és a diszlexia. Ha kevés Levegő van a jegyben, könnyen vezethet kimerültséghez, befelé forduláshoz és az érzékelés hiányához. Ha az elme Levegő-hiányban szenved, irracionális és lassú lesz.

Víz, mint érzékenység, álarc

Hozzátartozó állatövi jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A Víz az elemek közül a legkifinomultabb és legérzékenyebb. Befolyásoló tényezői a megérzései, az érzelmei és a belső ritmusa. Sokkal irracionálisabb, mint a többi elem. Tetteit gyakran nem tudja megmagyarázni. A Vízjegyű ember igényli azt a tudatot, hogy szükség van rá a világban. Ha a Víz megérzései jól működnek, akkor az túlmutathat az öt érzékszerven.

A kiegyensúlyozott Víz érzékeny, együttérző, nyugodt és stabil jellem. A túl sok Víz jelenléte a túlérzékenységet, gyors felfogást, én-központú gondolkodást és álmodozó életmódot eredményezheti. A kevés Víz merevséghez, az érzelmek és a ritmus hiányához vezethet.

OLVASD EL EZT IS!

jatek haloszoba
  • ősi elemek
  • ki illik hozzád?

Ki illik hozzád a legjobban?

Ezt is szeretjük