Több kérdést felvetnek az ősi templom ajtói: Naupa Iglesia rejtélye
Különös ajtó van az Andokban.

naupa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nehéz lenne magyarázatot találni rá, mégis hogyan lehetséges az ilyesmi, de létezik Peruban, az Andokban egy szikla, melybe épp olyan módon faragtak három sehová sem vezető ajtót, mint amilyen jellegű faragásokkal Egyiptomban és Perzsiában is találkozni.

Naupa Iglesia vagy Naupa Huaca a három vak ajtó együttese, kiegészítve egy oltárral. Spirituális hely ez a közel 3000 méteres magasságban található, barlang alatt kialakított, feltételezhetően sámáni templom. A homokkő sziklákkal körbevett területen kiemelkedő egyetlen bazaltsziklába vájták a különös ajtókat. Naupa Iglesia megalkotói jó eséllyel az inkák lehettek.

A barlangban található egy lépcsős szerkezetű fülke, melynek kialakítása a világegyetemet szimbolizálja: a kreatív alvilág, a fizikai középvilág és az éteri másvilág jelenik meg ilyen formán. Az andoki nép körében elfogadott világegyetem-szerkezet Perzsiában, a keltáknál, Egyiptomban és az USA délnyugati területén is azonos módon jelenik meg.

A fülke
A fülke

A spirituális helyek elrugaszkodott gondolkodású szerelmesei szerint a hely több, mint egyszerű templom. Egyesek dimenziókapukat emlegetnek, mások szerint - révén, hogy a bazalt alkalmas anyag a rádiójelek felerősítésére - az ajtók azért éppen ebbe a bazaltsziklába kerültek, mert egyfajta földönkívüli vonatkozás bújhat meg a háttérben. Vannak, akik szerint az ajtók egyike a föld elektromágneses áramlatainak egyik átjárója, ezért itt testen kívüli élmények élhetők meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érdekes összefüggések Egyiptommal

A Naupa Iglesiát vizsgálgató kutatók különböző módokon próbálták alaposabban felmérni, megismerni a templomot, ezért méréseket végeztek, és rájöttek, hogy számos ponton egyezést mutatnak az arányai egyes egyiptomi építményeken fellelhető arányokkal. Ez a faragás jellege mellett újabb összefüggést jelent a távoli tájjal.

ni-2

Felfedezték, hogy Naupa Iglesia fülkéjének hossz-magasság aránya éppen 5:6, mely arány számos információt hordoz a bolygóról. Leírja a Föld mozgását, melynek pólusai egy teljes tengely körüli fordulatot 25 620 év alatt tesznek meg. Mindeközben az Egyenlítő síkja minden 21 000 évben 4 foknyit dől. A két szám aránya éppen 5:6-hoz. A különös az, hogy az egyiptomi tört piramis ugyancsak magában foglalja az 5:6 arányt. Másik számbéli hasonlatosság Egyiptommal, hogy a barlang mennyezete által zárt szögek 60 és 52 fokosak, akárcsak a gízai piramisok dőlésszöge.

Több kérdés nyitva maradt

Hiába a sok mérés, máig nagyon keveset tudni az Andok különös, ősi ajtóiról, melyek nem vezetnek sehová. A misztikus hely csendje talán egy örökkévalóságig őrizni fogja a titkot, mi lehetett valójában a feladatuk, miért épp oda, és egyáltalán, pontosan mi célból alakították ki a templomot 3000 méteres magasságban.

Ezt is szeretjük