Nagy karrierhoroszkóp 2012-re
Mi vár rád a munkában?
Új feladatkör, netán munkahelyi konfliktusok? Tudd meg, mi vár rád az új esztendőben a karrier terén.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2012-ben egyes bolygóállásoknak köszönhetően minden jegy szülöttei számára olyan lehetőségek nyílnak meg, melyek hozzásegíthetik őket a várva várt szakmai sikerekhez - csak nyitott szemmel kell járni.

Használd ki a kínálkozó alkalmakat, amelyek nemcsak az új évet, hanem az elkövetkezendőket is meghatározhatják.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

A 2012-es év nehezen indul meg, ha a Kos jegyében születtél. Úgy érzed, hogy a munkád iránti motivációd és lelkesedésed alábbhagyott, már-már a kiégés szélén állsz. Azonban, mivel jegyedből adódóan kezdeményező és dinamikus típus vagy, tavaszra nemcsak visszarázódsz a kerékvágásba, hanem olyan új ötletekkel állsz elő, amelyektől a feletteseidnek leesik az álla. Remek elképzeléseid okán az év közepére előléptetésre is számíthatsz, ám mindezt könnyen elronthatod, ha időnként nem teszel lakatot a szádra. Kétszer is gondold meg, hogy mit mondasz a főnöknek, mert a sikered most ezen múlik.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

2012 újabb és újabb kihívásokat ígér számodra. Olyan szerepkörben mutathatod meg tudásod, amelyre eddig még gondolni sem mertél. Bizonyítási vágyad mindennél nagyobb, lendülettel veted magad a munkába, de március környékén rádöbbensz, hogy túlhajtottad magad. A mértéktelenség a munkád minőségére is kihat, ezért fontossági sorrendet állítasz fel. Ősz elején egy több szabadidővel járó munkára is jók a kilátásaid. Az ezalatt szerzett élmények kárpótolnak, amiért nem számíthatsz fizetésemelésre.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Eddig a magánéletedre helyezted a hangsúlyt, de a 2012-es év egyértelműen a karrieredről fog szólni. Szeretnél olyan maradandót alkotni a munkahelyeden, ami nemcsak dicsérettel, hanem előléptetéssel is jár. Ehhez minden adottságod megvan, elképzelhető, hogy már a nyár közepén felajánlanak számodra egy vezető pozíciót. Ez az anyagiak szempontjából is felvillanyoz, és innentől kezdve még jobban hajtasz. Azonban szeptember környékén rádöbbensz, hogy a kitűzött célt nem lehet mindenáron, többek között a kollégáidon átgázolva megszerezni.

Ezt mondják a számok karrieredről

A horoszkópon kívül a számmisztika is útmutatást ad a karrieredet illetően. Nézd meg videónkat!

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Rák csillagjegyűként neked mindig a család az első, de 2012-ben egyensúlyba hozod a szakmai terveidet, valamint a munkán kívüli életedet. Erre remek alkalmat kínál egy február környékén felajánlott új munkakör, amire gondolkodás nélkül igent mondasz annak ellenére, hogy a változások mindig megviselnek. Nehezen rázódsz bele az újfajta hétköznapokba, de mire a tavasz beköszönt, már a kisujjadból fogod kirázni az újonnan tanultakat. A sikert persze nem adják könnyen, de empatikus hozzáállásod a kollégáidhoz és a beosztottaidhoz hamar meghozza gyümölcsét.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Már 2011-ben sem hagytad, hogy a munkahelyeden semmibe vegyenek, azonban 2012 egyértelműen a szakmai előmeneteledről szól. Rögtön az év elején pozícióváltásra számíthatsz, ami fizetésemeléssel is jár. Újult erővel veted bele magad a munkába, és kitartásod, valamint egészen egyedi, merész elképzeléseid révén rögvest bizonyítod, hogy alkalmas vagy a posztra. Sajnos azonban június környékén várhatóan valami olyat teszel, ami a felettesednek nem igazán tetszik, és csak november környékére tudod visszaállítani a köztetek lévő bizalmat.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Szűz csillagjegyűként mindig törődsz másokkal, ezért a februárban felajánlott előléptetésre minden bizonnyal nemet mondasz, ugyanis képtelen vagy cserbenhagyni a kollégáidat. Ne izgulj, ugyanis empátiád és az, ahogyan a többiekkel viselkedsz, ahogy kiállsz értük, a főnöknek is feltűnik, ezért még jobb munkakört ajánl fel. Erre már igennel felelsz, és a már néhány hónap alatt is megmutatkozó hatékonyságod az ősz elejére meghozza gyümölcsét fizetésemelés formájában. Csak te vagy képes arra, hogy főnökként is olyan viszonyokat ápolj, amelyek megtérülnek.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Mérlegként jellemzően mindent alaposan átgondolsz és megfontolsz. Mivel az előző évben nagy csalódás ért a munkahelyeden, 2012-t újabb pro és kontra listával indítod, hogy érdemes-e továbbra is maradnod. A csillagok szerint megtérül, ha még egy-két hónapig elviseled a főnököd parancsolgatását, ugyanis a jelek szerint ez egy teszt, hogy képes vagy-e egy új feladatkörrel megbirkózni, amit neked szántak. Sajnos fizetésemeléssel nem jár a pozíció, viszont olyan szakmai tapasztalatokat szerzel, amit a későbbiek során számos helyzetben tudsz kamatoztatni.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Skorpióként már tavaly megdolgoztál azért, hogy a 2012-es év első felében előléptessenek. Végre eljött a te időd: megmutatod, hogy mennyire kreatív és újító szellem vagy - sokszor a mások által extrémnek titulált ötleteid tetszenek a legjobban a főnöködnek. Azonban vigyázz, mert nem mindenki nézi jó szemmel szakmai előrelépésedet, illetve azt, hogy a főnöknek szemmel láthatóan te vagy a kedvence. Szeptember környékén várhatóan valaki meg akar fúrni - kétszer is gondold meg, hogyan reagálsz, mert a rossz döntést a munkád bánhatja.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Nagyon mozgalmas évnek nézel elébe a karriered szempontjából. Kitartásod és szorgalmad jutalmaként feletteseid egy olyan projekt irányítását bízzák rád, amire nem egy kollégádnak fáj a foga. Nem lesz könnyű dolgod, ám becsületes hozzáállásod sokat segít majd a felmerülő akadályok leküzdésében. Szerencsére sokakkal jóban vagy, munkatársaid támogatása nélkül kevésbé gördülékenyen menne a munka. Habár az új helyzet tavasszal talál meg, kihatással lesz az egész évedre.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Ha a Bak jegyében láttad meg a napvilágot, akkor hajlamos vagy arra, hogy az emberekkel látszólag közönyösen viselkedj. Ám egy 2012-es munka során kénytelen leszel levetkőzni a csapatmunkával kapcsolatos ellenérzéseidet, ugyanis egy többszemélyes projekt van kilátásban. Eleinte nem tetszik a helyzet, ám júniusra úgy megkedveled mind a munkát, mind a kollégákat, hogy jóformán mókaként éled meg az egész projektet. Feletteseid is észreveszik a hozzáállásodban történt változást, és valószínűleg fizetésemeléssel próbálnak majd tovább ösztönözni.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

2011 számodra a próbatételekről szólt, de 2012-ben végre úgy érzed, hogy sínen vagy a szakmai előrejutásod szempontjából. Az új projektek száma ugyan csökken, ám annál fontosabb feladatokat bíznak rád a feletteseid, sőt, szeptember környékén elismerésük jeléül várhatóan fizetésemeléssel jutalmaznak. Ráadásul nemcsak a főnökeid, hanem a konkurens cég emberei is felfigyelnek a teljesítményedre, és felajánlanak egy visszautasíthatatlannak tűnő pozíciót. Lojalitásod azonban nem ismer határokat.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Halak csillagjegyűként 2012 számodra a változásokról fog szólni. Munkádat már eddig is elismerték a feletteseid, ám úgy érzik, csak egy dologban vagy jó, ezért nem rád osztják a tavaszi nagy projekt vezetői szerepét. A sors azonban úgy hozza, hogy olyan helyzetben bizonyíthatod tudásod, ami szakmai téren sokkal kifizetődőbbnek bizonyul. A nyár közepén konfliktusba keveredhetsz a főnököddel, így a pozíciód is veszélybe kerülhet. Ne keseredj el, mert mások tárt karokkal várnak - ennek ellenére jobb, ha nem haraggal válsz el munkaadódtól.

Te mit vársz szakmai életed szempontjából 2012-től?

Ezt is szeretjük