Mutasd az orrod!
Megmondjuk, ki vagy
Szívesen együttműködsz másokkal? Kerülöd a konfrontációt? Esetleg hajlamos vagy becsapni másokat? Orrod mindent elárul!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Az orr formája változik az emberi élet során. Szinte minden újszülött orra egyforma: nagy, kerek orrlyukak és jól fejlett orrcimpa jellemző rájuk, míg az orrnyereg kevésbé hangsúlyos.

Ez megfelel a kisbabák életben maradásához szükséges feltételeknek – így ugyanis szopás közben gyorsabban és gyakrabban vehetnek levegőt. Ez a kisgyermekekre jellemző orrforma körülbelül a kilencedik életévig megváltozik. Az orr alakja a későbbiekben nagyban hozzájárul ahhoz, hogy valakit vonzónak tartasz-e, vagy sem. Ezen kívül pedig az orr formájából és jellegzetességeiből sok információ leolvasható az adott ember természetére vonatkozóan.

Az orr mérete

Nagy orr

A szaglószerv méretét az ember teljesítőképességével hozzák összefüggésbe. Az orr méretéről úgy gondolták, meghatározza, hogy tulajdonosa mennyi levegőt tud belélegezni. Mindezek miatt a nagyobb méretű orr nagy teljesítőképességű és életerős emberre utal.

Kicsi orr

Természetesen az, hogy az orr kicsinek vagy nagynak minősül, az arc méretéhez viszonyítva dönthető el. Ha az archoz képest az orr mérete aprónak bizonyul, gyenge, nem kimondottan életerős emberrel van dolgod.

Normál méretű orr

Abban az esetben, ha az orr mérete az archoz képest arányosnak mondható, feltehetőleg átlagos energiákkal rendelkező emberről van szó. Az ilyen embereknek nincs különösebb problémájuk az önérvényesítés terén, valamint mindenre jut elegendő erejük.

Az orrnyereg

Pisze orr

Az orrnyereg az ember közösségi igényéről árulkodik. A pisze orr tulajdonosa rendszerint igényli, hogy másokkal együtt dolgozhasson. Akkor érzi jól magát, ha társaságban lehet – a munkában és a magánéletben egyaránt.

Sasorr

Ha az orrnyereg felfelé ível, tulajdonosa igényli mások elismerését és megbecsülését. Rendkívül fontos számára a dicséret. Ha mindezt megkapja, már könnyen megy számára a munka. A közös tevékenységek során azonban saját igényeit helyezi előtérbe.

Egyenes orrnyereg

Ez a kiegyensúlyozott forma. Az egyenes orrnyereggel rendelkező ember képes az adott körülményeknek megfelelően alkalmazkodni másokhoz. Együttműködik, ha arra van szükség, ugyanakkor nem jelent problémát számára a magányos tevékenység sem.

Az orrcimpa

Keskeny orrcimpa

Mindent másokra vonatkoztatva lát a keskeny orrcimpájú ember. Igyekszik mások szükségleteinek, valamint értékrendjének megfelelően viselkedni. Számára a közösség egyetértése a legfontosabb. Nem kimondottan magabiztos ez a típusú ember.

Erőteljes orrcimpa

Ez a kora gyermekkorra jellemző orrcimpa. Ennek megfelelően az ilyen ember mindent önmagára vonatkoztatva ért, és csupán saját szükségleteinek megfelelően viselkedik. Ugyanakkor, mint egy gyermek, elvárja a többiektől, hogy helyeseljék magatartását.

Kissé széles orrcimpa

Ez a kiegyensúlyozott forma. Az ilyen ember odafigyel mások szükségleteire, anélkül, hogy megtagadná a sajátját. Épp ezért a helyzetnek megfelelően önzőbb vagy éppen kompromisszumkész módon cselekszik.

Az orr alatti mélyedés

Hosszú orr alatti mélyedés

Ez a legritkább forma. A hosszú orr alatti mélyedéssel rendelkező ember képes arra, hogy a történéseket abszolút tárgyilagosan szemlélje.

Az eseményeket ritkán vonatkoztatja magára, nem igazán jellemző rá a szubjektivitás.

Rövid orr alatti mélyedés

Az ilyen ember a legritkább esetben képes tárgyilagosan szemlélni a dolgokat. Minden történést önmagára vonatkoztat, épp ezért könnyen megsértődik. Látásmódjára minden helyzetben a rendkívüli szubjektivitás jellemző.

Közepes orr alatti mélyedés

A helyzetnek megfelelően képes az eseményeket tárgyilagosan vagy önmagára vonatkoztatva szemlélni. Az objektivitás és a szubjektív látásmód viszonya kiegyensúlyozott viszonyban áll az ilyen típusú embernél.

Cikkünk Anne L. Biwer Testünk jelei című könyve
alapján készült.

A fej, az arc, az alkat, a járás közben felvett testhelyzet sokszor többet elárul a másik emberről és viselkedési mintáiról, mint a hosszú beszélgetések. A könyv segítségedre lesz abban, hogy javíts kommunikációs készségeden. A könyvben szereplő ábrák és magyarázatok segítségével megtanulhatod, hogyan következtess bizonyos jellemvonásokra a testi jelek alapján. Mindez előnyösen befolyásolja kapcsolataidat, hiszen azok, akikkel beszélgetsz, úgy érzik majd, sokkal jobban megérted őket, mint azelőtt.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
Ára 1700 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

kezfogas
  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük