Mutasd a szemed!
Megmondjuk, ki vagy
A szem az arc legkifejezőbb része, nem véletlenül mondják, hogy a lélek tükre. Szemeid elhelyezkedése sok mindent elárul jellemedről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szem az emberi szervezet egyik legfontosabb érzékszerve. A látás annyira befolyásolja lelki élményeidet, mint semmi más. Emellett a mondás szerint a szem a lélek tükre. A rólad kialakított benyomásokat erősen meghatározza tekinteted, megmutatja személyiséged jellemző vonásait.

A szemek közti távolság

Csekély távolság a szemek közt

A szemek távolságán a szemek belső zugának távolságát értjük. Ha két szemed között kicsi a táv, valószínűleg nehezen viseled el saját hibáidat, valamint mások tökéletlenségét is. A problémákat és a szituációkat szűklátókörűen kezeled.

Széles távolság a szemek közt

Nem kimondottan veszed komolyan a hibákat. Nagyon nyitottan tekintesz az élet által teremtett helyzetekre és problémákra. Határozottan fesztelen és vidám ember vagy, nehéz téged lelombozni, és letörni lelkesedésedet.

Normál távolság a szemek közt

Normál távolságnak egy szemnyi távolság számít, ez a legáltalánosabb forma. Ha szemeid egymástól normál távolságra helyezkednek el, te mindig az adott szituációnak megfelelően reagálsz. A hibákat jelentőségüknek megfelelően elutasítod vagy elfogadod.

A szemek elhelyezkedése

A jobb és a bal szem szimmetrikusan helyezkedik el

Bármilyen különös, a szimmetrikus elhelyezkedés nem is olyan gyakori. Ha két szemed teljesen szimmetrikusan helyezkedik el, nehezedre esik, hogy egy adott dolgot többféle szempontból is megvizsgálj.

Ezenkívül szereted az állandóságot, és nagy hangsúlyt helyezel arra, hogy életedből kiiktasd a változás mindenféle formáját. Egy kicsit talán földhözragadt vagy.

A jobb és a bal szem elhelyezkedése nagyon különböző

A két szem elhelyezkedése közti erősebb eltérés viszonylag ritka. Ha a te szemed ilyen, feltehetőleg nehezedre esik elkötelezni magad – az élet bármely területén. Viselkedésed sokszor hirtelennek és megmagyarázhatatlannak tűnik.

A jobb és a bal szem elhelyezkedése kissé eltér egymástól

A szemek ilyen elhelyezkedése a leggyakoribb és egyben a lekedvezőbb. Egy adott szituációt többféle szempontból is megvizsgálsz. Ennek következtében viselkedésedet mindig képes vagy az adott helyzethez igazítani.

Szemöldök

Egyenes szemöldök

Valószínűleg nem vagy heves vérmérsékletű. Érzelmeidet igen visszafogottan fejezed ki. Téged ritkán lehet kihozni a sodrodból, de ugyanakkor érzelmi tartózkodásod problémákat is jelenthet számodra a hétköznapok során – különösen a másik nemmel való kapcsolataid esetén. Ezen kívül jellemző rád a céltudatos, tervezett cselekvés.

Kívül felfelé ívelő szemöldök

A szemöldök legmagasabb pontja ebben az esetben a pupillától oldalra található, a halánték felé. Ha szemöldököd ilyen ívű, megnyilvánulásaid többnyire érzelmi alapokon nyugszanak. Téged könnyen ki lehet hozni a sodrodból, de néhány kedves szóval egyszerűen le is lehet csillapítani indulataidat.

Félkör alakú szemöldök

Harmóniára és más emberekkel való együttműködésre törekszel a hétköznapokban. Kimondottan nyugodt és társaságkedvelő vagy. Ritkán keveredsz konfliktusba másokkal, inkább megpróbálsz kompromisszumra törekedni, esetleg te engedsz.

A homlok felé szögben megtörő szemöldök

Ha szemöldököd háztető alakot formál, kimondottan kreatív ember vagy. Ötletességedet ügyesen használod fel a magánéletben és munkád során egyaránt. Minél élesebb szemöldököd szöge, annál erőteljesebb benned a kreatív kifejezési formák iránti vágy.

Mélyen ülő szemöldök

Fesztelen és nyitott ember vagy, ha szemöldököd és szemed között viszonylag kicsi a távolság. Szeretsz kipróbálni új dolgokat. Többnyire csak akkor tudod eldönteni, hogy egy élethelyzet megfelel-e az elvárásaidnak, ha már benne vagy a kellős közepében.

Magas szemöldök

Igazán adsz az udvariasságra. Számodra rendkívül fontos a kellő távolság megtartása – különösen új kapcsolatok esetén. Ezen kívül igazán előrelátó vagy, ezért mielőtt belekezdenél egy új élethelyzetbe, alaposan végiggondolod, megfelel-e neked.

Cikkünk Anne L. Biwer Testünk jelei című könyve
alapján készült.

A fej, az arc, az alkat, a járás közben felvett testhelyzet sokszor többet elárul a másik emberről és viselkedési mintáiról, mint a hosszú beszélgetések. A könyv segítségedre lesz abban, hogy javíts kommunikációs készségeden. A könyvben szereplő ábrák és magyarázatok segítségével megtanulhatod, hogyan következtess bizonyos jellemvonásokra a testi jelek alapján. Mindez előnyösen befolyásolja kapcsolataidat, hiszen azok, akikkel beszélgetsz, úgy érzik majd, sokkal jobban megérted őket, mint azelőtt.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
Ára 1700 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

kezfogas
  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük