Mutasd a kézfogásod, megmondjuk, ki vagy!

Az, hogy mennyi ideig, milyen erősen és hogyan fogsz kezet valakivel, elárulja, hogy milyen személyiség vagy.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor valakinek bemutatkozol és kezet adsz, gyakorlatilag elárulod személyiséged főbb jellemvonásait. Nem mindegy, hogyan fogod meg a másik kezét: erősen és határozottan nyújtod oda a saját kezed, esetleg puhán belecsúsztatod a másik fél tenyerébe? Hosszan tartod a kezedben a kezét, vagy egyáltalán kezet sem nyújtasz?

Tudd meg, hogy kézfogási szokásaid alapján az emberek mit gondolnak rólad! Íme, a leggyakoribb kézfogástípusok, valamint az azokhoz tartozó személyiségjegyek!

Egy kis illemtan

A kézfogás a köszönés egyik legősibb módja. Éppen ezért fontos tudni, hogy ki kinek és mikor nyújt kezet. Ha csak köszönsz valakinek, a kézfogás nem kötelező. Bemutatkozás esetén azonban mindenképpen illik kezet nyújtani, és kézfogással kísérve elmondani a neved.

Általában a nő a férfinak, a magasabb rangú az alacsonyabb rangúnak, az idősebb a fiatalnak nyújt kezet. Ha valaki nem fogadja a kézfogásod - legyen szó bemutatkozásról vagy köszönésről -, az nagyon nagy tiszteletlenség. Amikor kezet fogsz, nézz a másik szemébe, és lehetőleg ne egyszerre mondd az ő nevével a tiédet, mert úgy senki sem érti meg a másikét.

Ha kézfogásod erős és határozott

Amennyiben erősen fogod meg a másik kezét, az azt mutatja, hogy fellépésed határozott. Tisztában vagy erényeiddel, és vállalod személyiséged, annak minden hibájával együtt. Szereted, ha az emberek nyíltan a szemedbe mondják, amikor valami zavarja őket. Őszinte vagy, és ugyanezt várod el másoktól is.

Ha azonban annyira erősen fogsz kezet, hogy fájdalmat okozol ezzel a másiknak, akkor már nem erős, hanem öntelt személyiség vagy. Titkon úgy érzed, hogy mindenki felett állsz és mindenkinél okosabb vagy. Imádsz a középpontban lenni, és könnyedén, sőt, szívesen nyomsz el másokat. Akaratodat nem lehet befolyásolni, és utólag sem látod be a hibáidat.

Ha kézfogásod puha

Ha bemutatkozásnál nem kezet fogsz, hanem csak gyengén megemeled az egyik kezed, és puhán a másikéba csúsztatod, annak két oka lehet. Az egyik, hogy önbizalmad nagyon csekély, és csak azért fogsz kezet, mert muszáj, de ha tehetnéd, láthatatlan lennél, és be sem mutatkoznál senkinek. Kerülöd a figyelmet, és nem szereted, ha nyilvánosan kell szerepelned. Döntéseidben határozatlan vagy, és nagyon könnyű befolyásolni. Mindent ezerszer átgondolsz, ritkán váltasz munkahelyet, és hitelt sem veszel fel soha.

Puha kézfogásod másik oka az lehet, hogy gyengének érzed magad, mint nő. Kifejezetten olyan férfira vágysz, aki erősebb nálad, védelmez és karjaiba zár. Nőiségedet annak fizikai megnyilvánulásával, a törékenységgel azonosítod.

Sosem viszed a nehéz táskát, elvárod, hogy kinyissák előtted az ajtót, és állandóan megkérdezzék, hogy nincs-e valamire szükséged.

Ha sokáig fogod a másik kezét

Ha nehezen hagyod abba a kézfogást, és szereted sokáig kezedben tartani a másikét, akkor alapvetően ragaszkodó típus vagy. Nem szereted a változást, nem szereted elveszíteni a körülötted lévő embereket. Gyerekkorod óta ugyanazok a barátaid, nehezen ismerkedsz, és szeretnél mindenkit azonnal a szívedbe zárni. Kínosan érzed magad, amikor valaki még csak az ismerősöd, de nem került közel hozzád. Éppen ezért kézfogásoddal magadhoz láncolnál mindenkit, és azonnal barátságot szőnél velük, hogy biztos pontok legyenek az életedben.

Ha rázogatod a másik kezét

A kézrázás zavarodat fejezi ki. Amikor egy új emberrel kell megismerkedned, sosem vagy egészen biztos magadban. Ezért szeretnél időt nyerni, valamint kiolvasni a másik szeméből, hogy milyen ember is ő valójában.

Így rázogató mozdulatod valójában egy elterelő hadművelet, hiszen a másik nem rád, hanem a kézfogásra figyel, ez alatt az idő alatt pedig alkalmad nyílik felkészülni a kézfogást követő beszélgetésre.

OLVASD EL EZT IS!

no ruha
  • tenyérjóslás
  • tehetség

Milyen a kisujjad?

Ezt is szeretjük