"Magadban kell megtalálnod a derű fényét" - Müller Péter ma 81 éves
Boldogságról, szeretetről, szerelemről, az író tollából.

muller-peter-interju
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezernyi mély gondolattal ajándékozza meg olvasóközönségét és sokaknak, akik a könyveit a kezükbe veszik, egyetlen sorával képes a lelke mélyére lámpást helyezni, majd világosságot gyújtani.

Írásaiban az emberi kapcsolatok gyökeréig nyúl, hogy ezzel tiszta és józan figyelemre ösztökéljen, és olyan élet élésére sarkalljon, melyben őszinte, vállalt, megfogalmazott és megértett érzelmek vannak.

Müller Péter nemcsak író, de sokak gondolatainak tisztázója is. A következőkben írásaiból idézünk néhány elgondolkodtató sort a szeretetről, a szerelemről és a boldogságról.

Idézetek Müller Pétertől

"Sírni a természet tanította az embert. Az első lélegzetvételét is ösztönös sírásának köszönheti. De nevetni már önmaga tanul meg!"

"A szerelem azt jelenti, hogy vágyatokból, vonzalmatokból, képzeletetekből ketten, csakis ti ketten, két szalmaszálon fújtok magatok köré egy színes és gyönyörű szappanbuborékot. És ebben éltek. Egy színes varázsgömbben. Részeg szívetek azt mondja: ez örökké tart, hiszen minden szerelem: örök szerelem. Ereje, vonzása, lényege, misztériuma, anyaga nem a mulandóságból való. Eszetek azonban azt mondja, hogy bármikor elpukkanhat a csodagömb."

"Ha nem vagy derűs, tudd, hogy nem hallod igazi önmagadat, és nem érted a világot, amelyben élsz. Nem érted az egészet. S ez a mai világ nem fog téged földeríteni, mert sötétségben jár. Magadban kell megtalálnod a derű fényét."

A cikk az ajánló után folytatódik

"Ha kihűlt körülötted a világ és jéggé fagyott az élet, fűts be önmagadba, mint egy tüzes kis kályhába, és áraszd a meleget! Meglátod, mennyien jövünk majd köréd. Mert mindannyian fázunk. És oda gyűlünk, ahol meleg van még."

"Kibe vagy szerelmes? Akiben az álmod és a valóság valami rejtélyes okból egybeesik. S addig tart, míg így van."

"Minél érettebb és öntudatosabb egy ember, annál derűsebb."

"Ha nem látlak a szívemmel, remény sincs rá, hogy megértsük egymást. Ha én nem vagyok benned, s te énbennem, hiába beszélünk, nem értjük egymást."

"Úgy csókolj, mintha utoljára csókolnál. És úgy nézz a társadra, a barátodra, még a gyerekedre is, mintha utoljára látnád. És akkor a szíveddel látod - nem a kisbetűs, vacak, szürke hétköznapot, hanem a Nagybetűs Csodálatos Életet."

"A valódi szeretetben szabad vagy. És boldog. És a másik is az. Ha nem, akkor ez nem valódi szeretet, csak tapadás, ragaszkodás, kizsákmányolás. Ez vonatkozik szerelemre, párkapcsolatra, barátságra, bármilyen szeretetre, mely a másikkal összeköt. Teljesen mindegy, hogy te ragadsz rá, vagy ő ragad rád, ha úgy érzed, hogy hozzá vagy kötve, vagy ő tehozzád, s nem működnek a szárnyaid, akkor ez nem szeretet, hanem kizsákmányolás. Az igazi szeretetben nincs erőszak, nincs függés, nincs önzés."

Ezt is szeretjük