Mit üzen a belső gyermeked?
Így halld meg a kérését!
A belső gyermek gyakran adhat hasznos útmutatásokat, ha nem szorul teljesen háttérbe.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A személyiség belső gyermeknek nevezett része az ember gyermeki énjét testesíti meg. Ő jelképezi az ösztönöket és az intuíciót, a spontán cselekvést, ami képessé tesz az alkalmazkodásra és arra, hogy meglovagold a változások hullámait.

Ám a gyerekkori sérüléseknek köszönhetően és a felnőttség követelményeihez alkalmazkodva gyakran túlzottan háttérbe szorul ez a gyermeki én, és sérül abban, hogy kifejezze igényeit, ezáltal pedig téged is segítsen az életutadon. A Hold-horoszkóp segítségével viszont felismerheted, mire kér téged a benned lakó, elnyomott gyermeki én.

Holdjegyszámláló

Számold ki, melyik jegyben áll a Hold születési horoszkópodban, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap - óra - perc)

Eredmény:

Hold a Kosban

Azon kevesek közé tartozol, akik olykor talán túlságosan is azonosulnak a belső gyermekükkel. Ő egy kissé talán túlságosan is énközpontú világban él. Bizonyos mértékig egészséges, ha ösztönösen és lendülettel cselekszel a hatására, ám gyakran talán tekintet nélkül a többi emberre. Emiatt aztán elidegenedhetsz tőlük, mert úgy érezhetik, nem figyelsz rájuk eléggé. Amikor túlságosan hevesen reagálsz, jusson eszedbe, hogy ez talán gyermeki elégedetlenség. De az is ő, aki szeretne elfogulatlanul közelíteni az emberekhez, látni, mit akarnak, mit éreznek, illetve hogyan élik meg a dolgokat.

Hold a Bikában

Gyakran sokáig tart, míg változtatsz egy megszokott helyzeten - még akkor is, ha jól tudod, hogy ez kedvezőbb helyzetet teremtene számodra. Belső gyermekedre akkor fontos a leginkább figyelned, amikor családod, barátaid, illetve munkahelyed képzelt vagy valós elvárásai miatt nem hallgatsz a szívedre, mely valamilyen változtatásra buzdítana. Nehezen szakadsz el a megszokott helyzetektől, útvonalaktól és reakcióktól, pedig lehet, hogy érdemes lenne kipróbálnod olyasmit is, amit eddig még nem tapasztaltál, mert egész másképp sülhet el, mint gondoltad, és több önállóságra tehetsz szert általa.

Hold az Ikrekben

Néha elfog a vágy, hogy saját és mások társadalmi szerepei mögött meglásd a valódi mélységet, de gyanakvásod nem mindig enged a közelükbe férkőzni. Belső gyermekedet akkor hallhatod, amikor saját vagy mások érzelmeire legyintesz, mondván, úgysem valódiak. Könnyen lehet, hogy ha ott maradsz még egy helyzetben, melyből könnyelműségből vagy unalomból elfutnál, meglátod benne azt az értelmet, amit mindaddig hiába kerestél. Így biztonságban érezheted magad a világban, mely nem marad pusztán tények halmaza.

Hold a Rákban

Belső gyermeked néha úgy érzi, mintha több valóságban élne egyszerre. A világ dolgai folyamatosan megihletik, újabb és újabb gondolattársításokra késztetik, melyből hatalmas fantáziavilág nő. A felnőtt viszont gyakran kénytelen nemet mondani erre a határtalan burjánzásra a mindennapi élet zavartalan működése érdekében. Amikor viszont legközelebb nemet akarnál mondani magadnak valamilyen kreatív ötletre, halld meg belső gyermeked hangját, aki arra kér, hogy találd meg az egyensúlyt a hétköznapi élet és a fantáziavilág között. Egyik se menjen a másik rovására!

Hold az Oroszlánban

Általában határozott elképzelésed van a világról, legalábbis annyiban, hogy szereted, ha a dolgok körülötted forognak. Ez a nézőpont viszont gyakran túl szűknek bizonyul ahhoz, hogy feloldd a benned dúló ellentmondásokat. Hatalmas a tettvágyad és rengeteg az ötleted, de ezek nem mindig jelentkeznek egyszerre. Amikor úgy érzed, nem tudod, mit kell tenned annak érdekében, hogy megőrizd a pozíciódat, hallgass belső gyermekedre, aki arra is kíváncsi, hogy milyen lehet a világ egy másik nézőpontból.

Hold a Szűzben

Úgy tűnik, megszoktad azt, hogy mindent kétszer ellenőrzöl, beleértve talán még az érzéseidet is, hogy meggyőződj arról, minden a helyén van, és nem bántasz meg másokat. A zabolátlan belső gyermek viszont ezalatt azzal a kérdéssel küzd, hogy érdemes-e mindig csak azt tenni, amit kell, és mi mindenről kell lemondania azért cserébe, hogy te látszólag biztonságban érezd magad. Nem kell lemondanod minden szabályról, de nem is muszáj mindig csak alkalmazkodnod. Jusson eszedbe, hogy nem te szolgálod a szabályokat, hanem a szabályok téged!

Hold a Mérlegben

Mindig készen állsz a kompromisszumra, hogy fenntartsd magad körül a békés légkört, viszont néha téged is ki lehet hozni a sodrodból. Ám általában inkább lenyeled a mérget, mint hogy kiadd magadból, mert bűntudatod lenne, ha megbántanál mást. Ilyenkor csak egyvalakit bántasz, a belső gyermeket, aki szeretné végre egyszer őszintén megmondani, ha valami nem tetszik neki. Akár azon az áron is, hogy kipukkasztja a színlelés szappanbuborékát, és fájdalmas véget vet az önáltatásának, mely könnyen meghatározhatja valakinek az életét. 

Hold a Skorpióban

Nem szereted az időt vesztegetni, fontos számodra, hogy lehetőleg minden percet célszerűen és értelmesen tölts el. Ez sokszor jól is jön, amikor különleges teljesítményt kell nyújtani. De ha a teljesítménycentrikusság munkamániává válik, kizárhat több fontos dolgot az életből. Legközelebb, amikor nemet mondanál a kísértésre, hogy csak úgy céltalanul lógasd a lábadat egy tóparton, vagy elmenj sétálni és nézelődni, hallgasd meg a belső gyermeked, aki örömmel bólint az ötletre. Lehet, hogy megkönnyebbülés lenne egyszer csak úgy, cél nélkül tenni valamit.

Hold a Nyilasban

Lelked mélyén rendkívül nagyratörő célok szunnyadnak. Talán kerekperec kimondhatjuk, hogy szeretnéd megváltani a világot. Képesnek is éreznéd magad erre, ha nem szorítanának olyan szűk korlátok közé a hétköznapok, és nem kényszerítenének arra, hogy elaprózd a tehetségedet. Így aztán - mindent vagy semmit alapon - inkább hagyod az egészet, és nem is foglalkozol a határtalansággal, mely régen talán annyira lelkesített. Ne foszd meg a belső gyermekedet az olykor túlzónak tűnő álmoktól! Inkább gondolj arra, hogyan tudnád lépésekre bontani a vágyak megvalósítását!

Hold a Bakban

Lehet, hogy inkább a magányt választod, mint hogy kompromisszumot köss. Nem akarod, hogy mások beleszóljanak abba, mit tegyél, és inkább talán kivonod magad a társaságukból. Így viszont magányossá válhatsz. Néha saját magaddal is olyan szigorú vagy, mint másokkal, akik félrebeszélnek vagy mellékes dolgokkal foglalkoznak. Ám belső gyermeked is szeretne néha olyan bohóságokkal törődni, mint az érzelmek. Azt kérdezi, hogy mi lenne, ha néha egy kicsit letennéd a belső páncélodat és utat engednél ösztönös érzéseidnek.

Hold a Vízöntőben

Néha úgy tűnik, mintha furcsa bújócskát játszanál önmagaddal. Szeretnéd felhívni magadra mások figyelmét, de amikor megszerzed, zavarba jössz és menekülnél. Belső gyermeked mélységes nyugtalanságával szeretné felhívni magára a figyelmedet, és szeretné azt érezni, hogy ő különleges. Viszont gyanúval szemléli az emberek közeledését, mert úgy érzi, fontosabb feladata van, mint az intimitás. A lelke mélyén mégis erre vágyik. Talán nem is olyan elhamarkodott dolog megbízni ezekben az érzésekben.

Hold a Halakban

Belső gyermeked gyakran nagyon is közel van a felszínhez. Szereted azt a határtalanságot, amit ő képvisel, és azokat a szép, színes álomvilágokat, melyekben ő időzik. Ezért azon kevesek közé tartozol, akik tudják, mekkora szabadság kinézni a mások által megszokott értékrend és kötöttségek mögül. Mindez viszont arra figyelmeztet, hogy ez az állapot csak akkor tartható fenn, ha nem veszel el benne. A szabadság azért van, hogy élj vele, de felelősséggel használd! Az életnek is keretekre van szüksége, ahogyan a folyónak mederre.

Cikkünk Brigitte Hamann A belső gyermek a horoszkópban című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

lany piros
  • horoszkóp
  • nyugati horoszkóp

Belső gyermek horoszkóp

Ezt is szeretjük