Mit jelentenek az álmaid?
Léteznek bizonyos egyetemes álmok, melyek kultúrától és környezettől függetlenül ugyanazzal a jelentéstartalommal bírnak.

Dia

 	Alagút 	Az alagút renszerint arra utal az álmodban, hogy beleragadtál egy problémába, amiből szeretnéd megtalálnia kiutat. Amennyiben látod a fényt az alagút végén, azt midenképpen jó jelnek veheted. 	Kapcsolódó cikk: 	Halált hozó álmok »

Alagút

Az alagút renszerint arra utal az álmodban, hogy beleragadtál egy problémába, amiből szeretnéd megtalálnia kiutat. Amennyiben látod a fényt az alagút végén, azt midenképpen jó jelnek veheted.

Kapcsolódó cikk:
Halált hozó álmok »

Dia

 	Csók 	Álmodban csókot adni vagy csókot kapni egyaránt elismerést jelent az ellenkező nem körében. Arra utal, hogy nincsenek önértékelési problémáid a férfi-nő kapcsolatokban. 	Kapcsolódó cikk: 	Kivel szexelsz álmodban? »

Csók

Álmodban csókot adni vagy csókot kapni egyaránt elismerést jelent az ellenkező nem körében. Arra utal, hogy nincsenek önértékelési problémáid a férfi-nő kapcsolatokban.

Kapcsolódó cikk:
Kivel szexelsz álmodban? »

Dia

 	Fogak kihullása 	A fogak elvesztéséről szóló álmok leggyakrabban akkor fordulnak elő, amikor életedben valamilyen jelentős változások mennek végbe. Gyakran kapcsolódik költözéshez vagy partner elvesztésével kapcsolatos fájdalomhoz.

Fogak kihullása

A fogak elvesztéséről szóló álmok leggyakrabban akkor fordulnak elő, amikor életedben valamilyen jelentős változások mennek végbe. Gyakran kapcsolódik költözéshez vagy partner elvesztésével kapcsolatos fájdalomhoz.

Dia

 	Főnök 	Ha főnököddel álmodsz, az utalhat problémamegoldásra vagy egy kapcsolatra. Gondold végig a helyzetet, és azt, hogy mit szimbolizálhat. Ha álmodban heves vitába keveredsz a főnököddel, az azt jelezheti, hogy erős nyomás alatt vagy a munkahelyeden. 	Kapcsolódó horoszkóp: 	Mennyire vagy jó munkaerő? »

Főnök

Ha főnököddel álmodsz, az utalhat problémamegoldásra vagy egy kapcsolatra. Gondold végig a helyzetet, és azt, hogy mit szimbolizálhat. Ha álmodban heves vitába keveredsz a főnököddel, az azt jelezheti, hogy erős nyomás alatt vagy a munkahelyeden.

Kapcsolódó horoszkóp:
Mennyire vagy jó munkaerő? »

Dia

	Fulladás	Azok az álmok, melyben alámerülsz vagy nem kapsz levegőt, arra utalhatnak, hogy bizonytalanul, elnyomva érzed magad. A fuldokláshoz kapcsolódik az áradás is. Gondold át, nem árasztanak-e el a feladatok, pluszmunkák.

Fulladás

Azok az álmok, melyben alámerülsz vagy nem kapsz levegőt, arra utalhatnak, hogy bizonytalanul, elnyomva érzed magad. A fuldokláshoz kapcsolódik az áradás is. Gondold át, nem árasztanak-e el a feladatok, pluszmunkák.

Dia

 	Halál 	Egyik elmélet szerint az az ember, akinek a halálát megálmodod, sokáig fog élni. A másik elmélet szerint a halállal kapcsolatos álmok minden esetben valamilyen életszakasz végét, egy másiknak a kezdetét jelentik. 	Kapcsolódó cikk: 	Mit üzennek az álmok? »

Halál

Egyik elmélet szerint az az ember, akinek a halálát megálmodod, sokáig fog élni. A másik elmélet szerint a halállal kapcsolatos álmok minden esetben valamilyen életszakasz végét, egy másiknak a kezdetét jelentik.

Kapcsolódó cikk:
Mit üzennek az álmok? »

Dia

	Kapcsolat a halottakkal	Egy halott személy megjelenése álmodban, rémületet és örömöt egyaránt kiválthat. Ha álmodban halott rokonod megfenyeget vagy negatív érzések vált ki belőled, arra utal, még nem dolgoztad fel az elvesztését. Amennyiben örömmel tölt el a találkozás, épp az ellenkezőjéről van szó.

Kapcsolat a halottakkal

Egy halott személy megjelenése álmodban, rémületet és örömöt egyaránt kiválthat. Ha álmodban halott rokonod megfenyeget vagy negatív érzések vált ki belőled, arra utal, még nem dolgoztad fel az elvesztését. Amennyiben örömmel tölt el a találkozás, épp az ellenkezőjéről van szó.

Dia

 	Menekülés 	Ha álmodban menekülni kényszerülsz, azt jelenti, hogy a való életben is üldözöttnek érzed magad. Ez az álomkép arra utal, hogy valamiféle pozitív erőre van szükséged, hogy legyőzd a nehézségeket. 	Kapcsolódó cikk: 	Halált hozó álmok »

Menekülés

Ha álmodban menekülni kényszerülsz, azt jelenti, hogy a való életben is üldözöttnek érzed magad. Ez az álomkép arra utal, hogy valamiféle pozitív erőre van szükséged, hogy legyőzd a nehézségeket.

Kapcsolódó cikk:
Halált hozó álmok »

Dia

 	Meztelenség 	A meztelenség jelentése attól függ, hogy milyen érzéseket kelt benned álmodban. Ha pozitív töltetű, arra utal, hogy a másokkal való kapcsolatodat önbizalom jellemzi. Ha zavarban érzed magad, azt mutatja, hátrányban érzed magad.

Meztelenség

A meztelenség jelentése attól függ, hogy milyen érzéseket kelt benned álmodban. Ha pozitív töltetű, arra utal, hogy a másokkal való kapcsolatodat önbizalom jellemzi. Ha zavarban érzed magad, azt mutatja, hátrányban érzed magad.

Dia

 	Repülés 	Ha álmodban repülsz, az rendszerint menekülés utáni vágyadról tanúskodik. Jelentheti azt is, hogy szeretnél a nehézségek fölé emelkedni vagy megerősödni annyira, hogy megbírkózz a feladatokkal. 	Kapcsolódó cikk: 	Mit üzennek az álmok? »

Repülés

Ha álmodban repülsz, az rendszerint menekülés utáni vágyadról tanúskodik. Jelentheti azt is, hogy szeretnél a nehézségek fölé emelkedni vagy megerősödni annyira, hogy megbírkózz a feladatokkal.

Kapcsolódó cikk:
Mit üzennek az álmok? »

Dia

 	Szex egy ismerőssel 	Ha olyasvalakivel szeretkezel álmodban, akit ismersz, de nem kimondottan tartasz vonzónak – például egy munkatárs vagy szomszéd –, az alapvetően kétféle dolgot jelenthet. Előfordulhat, hogy az álomszerető bizonyos tulajdonságaihoz vonzódsz, azokkal szívesen jellemeznéd önmagad is. 	Kapcsolódó cikk: 	Kivel szexelsz álmodban? »

Szex egy ismerőssel

Ha olyasvalakivel szeretkezel álmodban, akit ismersz, de nem kimondottan tartasz vonzónak – például egy munkatárs vagy szomszéd –, az alapvetően kétféle dolgot jelenthet. Előfordulhat, hogy az álomszerető bizonyos tulajdonságaihoz vonzódsz, azokkal szívesen jellemeznéd önmagad is.

Kapcsolódó cikk:
Kivel szexelsz álmodban? »

Dia

 	Szülés, születés 	Születésről álmodhatsz, ha találkozol valakivel, aki terhes vagy ha te magad vagy várandós. Ugyanakkos szimbolikus szinten a szülés egy új én megjelenését - egy újfajta tudatosságot és tehetség kibontakoztatását jelenti. 	Kapcsolódó cikk: 	4 jellemző álom és jelentésük »

Szülés, születés

Születésről álmodhatsz, ha találkozol valakivel, aki terhes vagy ha te magad vagy várandós. Ugyanakkos szimbolikus szinten a szülés egy új én megjelenését - egy újfajta tudatosságot és tehetség kibontakoztatását jelenti.

Kapcsolódó cikk:
4 jellemző álom és jelentésük »

Dia

 	Terhesség 	Pozitív álomszimbólum. Jelzi, hogy sok terved és vágyad van, melyeket szeretnél elérni. Két életszakasz közötti változásra utalhat, általában sikereket, elégedettséget jelent. 	Kapcsolódó cikk: 	4 jellemző álom és jelentésük »

Terhesség

Pozitív álomszimbólum. Jelzi, hogy sok terved és vágyad van, melyeket szeretnél elérni. Két életszakasz közötti változásra utalhat, általában sikereket, elégedettséget jelent.

Kapcsolódó cikk:
4 jellemző álom és jelentésük »

Dia

	Vizsga	A vizsgával kapcsolatos álmok arra utalnak, hogy aggaszt valamilyen helyzet. Az iskolai dolgozatok feszültségét felnőttként sem felejted el, és visszaérthet, amikor másfajta megmérettetés előtt állsz.

Vizsga

A vizsgával kapcsolatos álmok arra utalnak, hogy aggaszt valamilyen helyzet. Az iskolai dolgozatok feszültségét felnőttként sem felejted el, és visszaérthet, amikor másfajta megmérettetés előtt állsz.

Dia

 	Zuhanás 	Ha zuhanásról álmodsz, gondold át, hogy életed mely támoszlopai ingatagok. Előfordulhat, hogy beleestél valakibe - új szerelem az életedben - vagy éppen ellenkezőleg, valaki kiesik a kegyeidből. A zuhanás azt jelezheti, úgy érzed, kénytelen vagy ugrani. 	Kapcsolódó cikk: 	Mit üzennek az álmok? »

Zuhanás

Ha zuhanásról álmodsz, gondold át, hogy életed mely támoszlopai ingatagok. Előfordulhat, hogy beleestél valakibe - új szerelem az életedben - vagy éppen ellenkezőleg, valaki kiesik a kegyeidből. A zuhanás azt jelezheti, úgy érzed, kénytelen vagy ugrani.

Kapcsolódó cikk:
Mit üzennek az álmok? »

Ezt is szeretjük
Fotó: