Mit jelentenek a halálról szóló álmok?
Kis álomértelmező
Éjszaka verejtékben úszva ébredsz, mert a halál szimbólumával álmodtál? Fejtsd meg, mit is jelent pontosan!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Verejtékben úszva riadsz fel az éjszaka közepén, mert álmodban az alábbi képek valamelyikével találkoztál, és most attól félsz, hogy a kaszás körülötted ólálkodik?

Fogadd meg a közhelyet, nem minden az, aminek látszik. Most megtudhatod, hogy  valójában mit jeleznek az álmaid!

Fogak kihullása

A tévedés és a rémképek eloszlatása érdekében: a kihullott fogak nem hoznak halált. A fogak kihullása valós problémát is jelezhet, de lehet a veszteség, kapcsolatvesztés, illetve az el- vagy kiköltözés szimbóluma is. Azzal a képpel is kapcsolatban lehet, melyet általában a világra vetítesz.

Ha álmodban a fogaid kilazulnak, de nem esnek ki a szádból, így fuldokolni kezdesz tőlük, az minden bizonnyal azt jelenti, hogy valamit elfojtasz. Megtartod magadnak az érzéseidet, a gondolataidat, és ezzel szép lassan tönkreteheted magad.

A fogak elveszítéséről szóló álmok akkor tűnhetnek fel, amikor jelentős változások zajlanak az életedben, például amikor elköltözöl otthonról, új irányt vesz életed, vagy szakítasz kedveseddel. Ha álmodban szétporladnak a fogaid, az arra utal, hogy valami elromlik, és annyira összeroppan, hogy sem formája, sem tartása nem marad. Talán a lelkierőd roppan össze. Ha gyökérkezelésed van, egy probléma gyökerére is utalhat az életedben.

Fekete szín

Bár a halál és a gyász könnyedén párosítható a fekete színnel, az árnyalatnak nem sok köze van a halálhoz. A fekete eldöntendő kérdéseidet jelöli, melyekkel kapcsolatban eddig még nem sikerült dűlőre jutnod. Minden olyan problémát együttesen mutat meg számodra, melyek nyomasztanak, de igyekszel nem foglalkozni velük. De nem csak a halálhoz, hanem személyiséged esetleges sötét oldalához sincs sok köze. Ne azonosítsd boszorkánysággal, sátánizmussal vagy szektákkal. Jelenthet szomorúságot, átmeneti zűrzavart, mely benned dúl.

Macska

A macska, beleértve a fekete macskát is, a közhiedelemmel ellentétben nem a halált, hanem a személyiséged nőies oldalát jelképezi. Mivel a macskák független lények, talán azt jelképezik, hogy fel kellene derítened nőiességed, különösen akkor, ha az álombéli macska vadmacska. Ha házimacskával álmodsz, akkor az azt jelentheti, hogy túl sokat foglalkozol a civilizáció és a társadalom problémájával.

A macska nem jelképezi a sötét oldalad, mindössze annyit jelez a számodra, hogy megérzéseidre, intuíciós képességedre jobban kellene hallgatnod.

Sas

Talán mérete miatt, talán ereje miatt, de a sasról sem gondolnak a legtöbben túl sok jót, ha megjelenik egy álomban, ám a sas sem jelent életedre veszélyt. Amennyiben pozitív szerepben jelenik meg az álomban, ereje és hatalma a te erődet és hatalmadat jelöli, melyet arra használsz fel, hogy szeretteidet megvédd, és kellő biztonságot teremts számukra. Ha azonban negatív szerepet tölt be a madár álmodban, akkor figyelmeztető jelzésként kell felfognod.

Erőszakos vagy másokkal, és gyakran nem veszed figyelembe mások akaratát. Szeretsz érvényesülni, és erős személyiséged miatt ezt könnyen meg is valósítod. A környezeted elnyomása azonban nem jó stratégia.

Cikkünk Brenda Mallon Álombiblia című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük