Mire gondol a férfi?
Testbeszéde elárulja
Nehéz az első randik alkalmával kitalálni, vajon mit is akar a pasi. Vannak azonban olyan mozdulatok, melyek támpontot nyújtanak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minél távolabb esik egy testrész az agytól, a legtöbben annál kevésbé tudják, mit csinál. Azzal azonban tisztában vagy, milyen arcot vágsz, és viszonylag könnyen hazudhatsz a mimikáddal.

Talán neked is megvan a jól bevált rosszalló arckifejezésed vagy a főnöknek szánt műmosolyod, az archoz viszonyítva azonban már kevésbé tudod, mit csinál a kéz, a test, annak pedig még annyira sem vagy tudatában, mit árul el érzelmeidről a lábad.

A férfiak is éppen így vannak ezzel. A pasi lábszára és lábfeje fontos információkat szolgáltathat számodra lelkiállapotáról, hiszen eszébe sem jut, hogy olyan műgesztusokra használja, mint az arcát.

Mikor lesz már vége?

Megeshet, hogy a férfi arca higgadtságot sugároz, miközben a lába ütemesen dobog, vagy bökdösi a levegőt. Ilyenkor mozgása egyértelműen ideges, feszült lelkiállapotról tanúskodik. Ha egy randevú során tapasztalod a viselkedést, nem sok jóra számíthatsz a folytatás során. A legtöbb esetben ugyanis a folyamatosan mozgó láb nem arra utal, hogy feszélyezve érzi magát, vagy túlzottan izgul. Inkább azt jelzi, hogy szíve szerint már rég elszabadult volna - ám az udvariasság vagy valamilyen külső körülmény megakadályozta őt ebben. Ha lába egy helyben jár, és a levegőt tapossa, valójában az agya próbál menekülni.

Nem érdekelsz

Ha a férfi szemben áll veled, és lábait összezárja - mintegy vigyázzálláshoz hasonlóan -, testbeszéde közömbös érzelmekről tanúskodik. Se maradási, se távozási szándékot nem jelez, leginkább arra utal, hogy nincs közölnivalója. Amennyiben az első találkozás alkalmával figyeled meg ezt a testtartást, talán még belefér, ha azonban ismételt randevúkon is szorosan összezárt lábakkal áll veled szemben, kár rabolnotok egymás idejét. Ilyenkor ugyanis az üzenet egyértelmű: nem érdekelsz.

Maradok

Ha a pasi veled szemben, laza terpeszállásban helyezkedik el, azt pozitív jelnek veheted. Ilyenkor a lába mintha földbe gyökerezne, vagyis azt üzeni: esze ágában sincs távozni, szívesen van veled. Ugyanakkor ez a testhelyzet dominanciajelzésként, illetve szexuális utalásként is felfogható, hiszen reflektorfénybe helyezi a nemi szervet.

Vonzódom hozzád

Ha a férfi egyik lába elöl van, és feléd mutat, a testsúly pedig a csípőre helyeződik, az kimondottan jó jel. Ez a testtartás ugyanis a pasi elsődleges szándékairól tanúskodik: a lába arra áll, amerre menni akar. Ha az elöl lévő - vezető - láb rád mutat, akár célkitűzésként is definiálhatod magad. Csoportszituációban mindez még hangsúlyosabb. Amennyiben egy nagyobb társaságban vagytok, és a férfi lába feléd mutat, az azt jelzi, hogy a társaságból te vagy számára a legfontosabb.

Ha már kialakulóban van valami, fokozd a hatást, és légy még vonzóbb! Megmutatjuk, hogy lehetsz még csábítóbb!

Nem bízom benned

A keresztbe tett láb - az összefont karhoz hasonlóan - arra utal, hogy gazdája elzárkózik. Ez a testtartás általában nőkre jellemző, de ritkán férfiaknál is előfordul. Míg a terpeszállással a pasi mintegy fitogtatja a férfiasságát, a keresztbe tett lábbal azt üzeni: nem szeretné, ha érzékeny pontján találnád el.

Testbeszéde jelezheti, hogy maradni akar, és érdeklődik irántad, ugyanakkor fokozott bizalomhiányról is tanúskodik. Ha azonban gyakran veszi fel ezt a testhelyzetet, valószínű, hogy nem veled van a baj, hanem ő szenved önbizalomhiányban.

Cikkünk Barbara és Allen Pease A testbeszéd enciklopédiája című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük