Melyik elembe tartozol?
Ilyen vezető vagy!
Mindenkinek vannak olyan tulajdonságai, melyek alkalmassá teszik az irányításra. Tudd meg, hogyan aknázhatod ki képességeidet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármely elem tartozik is a születési jegyedhez, biztosan rendelkezel néhány olyan tulajdonsággal, mely által jó vezetővé válhatsz, és néhány olyannal is, melyen adott esetben érdemes lenne dolgoznod.

Tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

Teherbírásod, valamint stressztűrő, kezdeményező- és döntőképességed már önmagában alkalmassá tesz vezetői feladatok ellátására. Aggálytalan impulzivitásod és határtalan lelkesedésed az általad vezetett embereket is magával ragadja.

Őszinteséged és szókimondásod azonban esetenként bántó lehet számukra, látványos türelmetlenséged pedig átgondolatlanságra, kapkodásra késztetheti őket. Jól tudod motiválni a hozzád hasonlóan dinamikus személyiségeket. Introvertált beosztottaidat viszont elbizonytalaníthatja az a rengeteg inger, ami belőled árad feléjük. Nehezen fogadod el, hogy ők inkább az elmélyült munkára, mint a pörgésre alkalmasak, emiatt akár egy-egy kiváló munkaerőt is elveszíthetsz.

Levegő jegyek: Mérleg, Vízöntő, Ikrek

Az intellektus által létezel: érzékelésed, észlelésed és önkifejezésed egyaránt intellektuális jellegű. Nagy benned a belső igény arra, hogy függetlenedj a mindennapi élet konkrétumaitól, és mindenre rálátásod legyen – természetesen felülnézetből –, ami vezetőként nagyon is helyénvaló. Mindent érteni szeretnél, és vágysz arra, hogy téged is megértsenek. Ez utóbbi beosztottaid részéről nem mindig valósul meg, mert, bár jól kommunikálsz, hajlamos vagy a gyors asszociációkra, esetenként a csapongásra, így néhányuknak nehezére eshet követni a gondolatmenetedet.

Többnyire mégis igyekeznek a kedvedben járni, mert jó szándékú és igazságos vagy, ráadásul őszinte érdeklődést mutatsz irántuk.

Víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak

Alapvető személyiségjegyeid nem feltétlenül predesztinálnak vezetői szerepre. Nagy jelentőséget tulajdonítasz az érzelmeknek – a tieidnek és másokénak egyaránt. Esetedben a skála igen széles: a zabolátlan szenvedélyt, a megbéklyózó félelmet és a végtelen szeretetet egyaránt felöleli. Ugyanakkor az általad vezetett emberek legapróbb lelki rezdüléseit is érzékeled. Mindez időről időre elvonhatja a figyelmedet az érdemi munkától, akár az irányítás is kicsúszhat a kezedből. Ha azonban tudatosan törekszel az összeszedettségre és a következetességre, a fentiek ellenére kiváló vezetővé válhatsz. Emellett szól rendkívüli felelősségérzeted is, valamint az, hogy a szó átvitt értelmében is a tisztaságra törekszel.

Föld jegyek: Bak, Bika, Szűz

Veleszületett érzéked van a materiális világ működtetéséhez. Emellett jóval türelmesebb, megfontoltabb és kitartóbb vagy az átlagnál, a fegyelmet pedig nemcsak az alattad dolgozó emberektől, hanem saját magadtól is megköveteled. A fenti személyiségjegyeidnek köszönhetően kiváló vezető válhat belőled – feltéve, hogy nem merevedsz bele a bevált és ezáltal számodra biztonságot jelentő struktúrába. A közös cél érdekében lehetnél nyitottabb beosztottaid ötletei, javaslatai iránt, még akkor is, ha esetenként le kell térned a járt útról.

Érdemes lenne többször kifejezned elismerésedet beosztottaid iránt, hiszen nincs erősebb motiváció, mint a dicséret, ráadásul ezáltal a köztetek lévő munkakapcsolat is gyümölcsözőbbé válhatna.

OLVASD EL EZT IS!

jatek haloszoba
  • ősi elemek
  • ki illik hozzád?

Ki illik hozzád a legjobban?

Ezt is szeretjük