Milyen pózban alszol? Ezt árulja el rólad!
Az, hogy milyen testhelyzetben hajtod leggyakrabban álomra a fejed, arról is árulkodik, hogy hogyan viszonyulsz a hétköznapi élet dolgaihoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az álmok kutatói nemcsak az éjszaka felbukkanó képek elemzésével foglalkoznak, de úgy tartják, fontos következtetéseket lehet levonni abból is, hogy milyen testhelyzetben hajtod álomra a fejed. A kiválasztott pozíciód gyakran arról is árulkodik, ahogyan a hétköznapokban az élet dolgait kezeled.

A legtöbb embernek az válik a kedvenc alvópózává, melyben a legkönnyebben el tud aludni, de ezek különböző élethelyzetek és életkorok szerint is változhatnak. Persze, senki nem marad egész éjszaka mozdulatlan, gyakran kell testhelyzetet változtatni azért, mert elzsibbadt valamelyik testrész, de akár egy kalandos álom hatására is ébredhet úgy valaki, hogy rá sem ismer a fekvőhelyére. A testhelyzet elemzésénél azt a pózt vedd figyelembe, amelyikben elalszol. Olvasd el, mit árul el rólad!

Hanyatt

A hanyatt fekvés gyakran kifelé forduló és kalandvágyó személyiségre utal, aki biztonságban érzi magát az életében, és bátran néz szembe a kihívásokkal. Úgy tartják, hogy aki a hátán fekszik, az realista, erős akarattal rendelkezik, és nincs gondja az érvényesülési képességgel sem. Ha bár hanyatt fekve szoktál elaludni, de nem érzed magadnak igazra ezeket a tulajdonságokat, akkor lehet, hogy elnyomod magadban mélyebb igényeidet, és nem hagyod eléggé érvényesülni magadban ezeket a képességeket.

Hason

A hason fekvés ezzel szemben inkább befelé forduló személyiségre utal, aki igényli az egyedüllétet és a gondolkodásra szánt időt. Szüksége van arra, hogy időről időre visszavonulhasson, vagy eltávolodjon a világ zajától. Mozgalmas belső életet él, és nem kizárt, hogy olykor fantáziái elragadják a valóságtól. Szoros kapcsolatban van a tudattalanjával, és ez a pozíció alkalmas is arra, hogy a tudattalanból jövő információk tudatossá váljanak. 

Melyik oldalon?

Egyesek úgy tartják, hogy a bal oldalon fekve könnyebb elaludni, míg mások inkább az egészségügyi kockázatát említik annak, hogy így nyomás éri a szívet. Ám az oldalválasztás nemcsak a szervekkel, hanem az elmével is kapcsolatban áll. Úgy tartják, hogy aki a bal oldalán fekszik, az inkább az érzelmek embere, így sok mindent empátiával közelít meg, vagyis inkább a szíve vezeti a döntésben a hétköznapok során is. A jobb oldalukon fekvők inkább racionalisták, olykor elemző gondolkodók, akik többre értékelik a gondolatok erejét, és kevésbé hatnak rájuk az érzelmek.

Szétvetett kezek és lábak

Ha hanyatt vágod magad, mindenedet széttárod és minél nagyobb helyet igyekszel egészen beteríteni az ágyat, igazi szabadságszerető lélek vagy, viszont nem veted meg a kényelmet sem, és olykor túlzottan is lusta lehetsz. Imádod a szépséget, bármilyen formában is jelenjen meg az életedben, látványos formában vagy lelki, szellem síkon. Nem kizárt, hogy szeretsz költekezni, és néha két kézzel szórod a pénzt, de általában mindig elég bevételed van ahhoz, hogy pótold, ezért nem nélkülözöl. Elképzelhető, hogy nem veted meg a pletykát.

Ha ugyanezt hason teszed, akkor úgy tűnik, olyan személyiség vagy, aki jól tud összpontosítani a céljaira, és gyakran minden mást háttérbe szorít azért, hogy megvalósíthassa a terveit.

Néha azonban túlzottan önzővé válhatsz, figyelmen kívül hagyva mások érdekeit. A keresztezett végtagok pedig a változásoktól való félelmet jeleníthetik meg, és gyakran magányos emberről árulkodnak.

Ezt is szeretjük