Milyen lelki eredetű betegségekre vagy hajlamos?

Ha lelki problémáidat nem kezeled megfelelő odafigyeléssel, sajnos testi betegségek formájában is jelezhetnek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság számtalan betegség kialakulásának gyökere a megoldatlan lelki problémákra, az állandó stresszre és az egyre növekvő munkahelyi és családi elvárásokra vezethető vissza. Horoszkópunk segít feltárni a legnagyobb veszélyforrásokat, érdemes figyelned magadra, és időben megelőznöd a bajt.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Csillagjegyed bolygója, a Mars jelképezi hihetetlen vitalitásodat. Lehetnek azonban az életben olyan helyzetek, melyekben nem engedelmeskedhetsz energiáidnak, nem cselekedhetsz azonnal. Ezek a szituációk könnyen vezethetnek pszichés problémákhoz, melyeknek következménye lehet a depresszió, de akár a gyomorfekély is. A legjobb, amit tehetsz ezek ellen, ha a jövőben megpróbálsz valamivel lassabb életritmust felvenni.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

Valószínűleg elég jól leplezed, ám önértékelésed meglehetősen gyenge lábakon áll. Megeshet, hogy testtömeged növelésével akarsz súlyosabb személyiséggé válni. Ugyanakkor a túlzott táplálkozás egyfajta kárpótlást is jelent számodra. Az ennek következtében kialakuló elhízás azonban olyan egészségügyi panaszokkal járhat, mint a szívproblémák vagy az ízületi betegségek. Hogy mindezt megelőzd, csak egy kis magabiztosságra van szükséged.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Állandó beszédkényszereddel és impulzív természeteddel rendkívül vidám nőnek tűnsz. Valójában azonban igen bizonytalan és önmarcangoló típus vagy. A legkisebb problémák és kritikák is nagyon mélyen érintenek. Túl sokat rágódsz a hibáidon, mindennek köszönhetően könnyen kaphatsz gyomorfekélyt. Ha szeretnéd megelőzni a bajt, meg kell tanulnod bízni önmagadban. És ne aggódj apróságokon!

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Túlzottan érzékeny lelked távolságtartóvá tehet. Sokszor előfordul, hogy látszólag közel engeded magadhoz kedvesed, ám mégsem oldódsz fel teljesen a kapcsolatban. Ez a fajta viselkedés azt eredményezi, hogy semmibe veszed nőiséged szükségleteit. Mindennek következtében jellemzőek lehetnek rád a nemi működés problémái – például a cikluszavarok vagy a miómák kialakulása. Hogy elkerüld a betegségeket, fontos lenne, hogy jobban megbízz az emberekben - különösen a párodban.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Impulzív jellemed és heves természeted mindig újabb és újabb cselekvésekre ösztönöz. Egész életeden át pörögsz, és viszonylag kevés olyan pillanat adatik meg számodra, amikor leülsz kicsit, hogy átgondold a fontosabb dolgokat. A folyamatos hajtás azonban előbb-utóbb az egészséged rovására mehet, és könnyen alakulhatnak ki szív- és érrendszeri problémáid. Szánj néha időt arra is, hogy ellazulj, és kiengedd a fáradt gőzt. Hidd el: hosszútávon megéri!

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Nem vagy különösebben laza természet. Sokszor aggódsz olyan problémák miatt, melyek fölött más egyszerűen csak átsiklik. A folyamatos aggodalom és önmarcangolás idővel testi tüneteket produkálhat. Csillagjegyed legjellemzőbb betegségei az emésztési bántalmak, könnyen kapsz bakteriális eredetű bélbetegségeket, melyek problémát okozhatnak a tápanyagbontás során. Mindezek miatt okosabban teszed, ha kicsit lazábbra veszed a figurát.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Csillagjegyed – bármiről is legyen szó – az egyensúlyra törekszik. Ez a fajta törekvésed elsősorban a férfi-nő kapcsolaton látszik meg. Az egyensúly azonban csak akkor jöhet létre, ha mindketten hajlandóak vagytok vitába szállni a másikkal. Amennyiben te elfojtod az agressziódat, ez a számodra tudattalan harc szervi szintre tevődik át, és veseproblémákhoz vezethet. Ha szeretnéd elkerülni a betegséget, fontos, hogy szükség esetén megvédd álláspontodat.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

A zodiákus más jegyeihez képest sokkal nehezebben viseled a kötelezettséget. Már gyermekként is komoly nehézséget okozott számodra a különböző családi minták betartása. Könnyen előfordulhat, hogy a gyerekkori elvárások és feladatok felnőttkorodra kényszeres tüneteket produkálnak. Ahhoz, hogy elkerüld a kényszerbetegség kialakulását, fontos, hogy kicsit nyitottabb legyél a külvilágra, és ne érezz minden veled kapcsolatos elvárást támadásnak.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Makacsul ragaszkodsz a régi beidegződésekhez és jól bevált meggyőződésekhez. Mindezt annak ellenére teszed, hogy valójában tisztában vagy vele, a változás nem feltétlenül rossz, és bizonyos esetekben kimondottan szükséges lehet. Ez az állapot mérgezi a lelkedet, és idővel gyulladást idézhet elő a szervezetedben. Csillagjegyed leggyakoribb betegségei a különféle májproblémák, melyeket elkerülhetnél egy kis rugalmassággal.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Saját természetes szükségleteidtől sok esetben túlzott önfegyelemmel határolódsz el. Mivel erősen korlátozod önmagad, a hiány testi szinten is megmutatkozik. Jellemző problémáid lehetnek a különböző hiánybetegségek. Ez számtalan probléma formájában megmutatkozhat – például vérszegénység, látászavarok vagy depresszió. Ahhoz tehát, hogy elkerülhesd ezeket a betegségeket, fontos, hogy szükségleteidet ne hagyd kielégítetlenül.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Kreatív természeted és egyediséged arra sarkall, hogy olyan dolgokba kezdj, melyek a hétköznapitól és a megszokottól igen távol állnak. Mindeközben azonban szeretnéd figyelembe venni környezeted igényeit is. Ez a fajta kettősség pedig bizonyos esetekben hatalmas idegi terhelést jelenthet számodra. Az állandó stressz megviseli a szervezetedet, és elsősorban idegi eredetű megbetegedéseket eredményez. Épp ezért lenne fontos, hogy megtaláld a kellő egyensúlyt.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Kimondottan érzékeny lélek vagy, ám gyakran elhallgatod a téged érintő problémákat. A mindennapi kötelességek nyomása és a felelősség terhe, valamint a gyakori stressz könnyen okozhat alvászavarokat, melyeket természetesen súlyosbít az, hogy nem beszélsz a problémáidról. Pedig az állandó kimerültség olyan betegségekhez vezethet, mint a szívproblémák vagy az elhízás. Légy kicsit nyitottabb, és ne aggódj apróságokon.

OLVASD EL EZT IS!

doktorok mosolyognak
  • horoszkóp
  • holdhoroszkóp

Betegséghoroszkóp

lead repa
  • rák
  • gyógyító táplálékok

Rákellenes zöldségek

Ezt is szeretjük