Milyen a párod kézírása?
Ennyire megbízható
A kézírás sok mindent elárul a tulajdonosáról, egyebek között azt is, hogy mennyire fontosak neki a kapcsolatok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemcsak a szem, de olykor az írás is a lélek tükre, és valóban sokszor úgy tűnik, hogy az írás leképezi a lélek és a gondolkodás rezdüléseit. Így olyan fontos dolgokat tudhatsz meg belőle a másik ember jelleméről, melyek másképp talán éveket is igénybe vennének.

Ezért - bár manapság egyre inkább háttérbe szorul a kézírás - érdemes megkérned a párod, hogy vessen papírra néhány sort legalább a te kedvéért, de egy mellékelt ajándékkísérő kártya vagy egy képeslap is kiindulópontot adhat az elemzéshez. Vedd kezedbe az írott papírt, mi pedig elmondjuk, mire figyelj!

Az írásképen belül az egyik árulkodó tényező a sortávolság, vagyis az, hogy milyen távol vannak egymástól az egyes sorok, illetve mennyire rendezett az íráskép első ránézésre.

Szűk sorközök

A sorok közötti távolság a gondolkodás egyes jellemzőire és a közösségi magatartásra utal. Ha az írásban szűk sorközöket látsz, akkor olyan férfival van dolgod, akinek nagyon fontos, hogy mások közelében legyen, lehet, hogy folyamatosan igényli, hogy legyen mellette valaki. Különösen akkor gondolhatsz erre, ha a felső sor szinte rátámaszkodik az alsóra, mintha félne elszakadni tőle. Ilyenkor lehet, hogy különösen fejlett szociális érzékkel rendelkezik az illető, de bizony az sem kizárt, hogy belső bizonytalanságból és az önállóság hiányából adódik a másokhoz való ragaszkodása.

Fonott sorok

A rendezetlen íráskép egyik fő jellemzőjét a fonott sorok adják. Ezt nem nehéz felismerni, mert ilyenkor olyan az íráskép, mintha összegubancolódtak volna a sorok, és egyenként sem egyenesek, sokkal inkább girbegurbák.

Ezek az összegubancolódó sorok gyakran szűk látókörű egyénre utalnak, de tapintatlan magatartást is jelezhetnek. Ha a férfi írása eközben gyors és lendületes, akkor hevességével és figyelmetlenségével sértheti meg a másik embert. Ha meg-megtorpanó, darabosabb az írás, az illető nehezen látja a saját határait, és nem igazán érez rá a másik igényeire, jogaira sem.

Vastag és vékony vonalak

Ha mindehhez nagy betűs írás társul, ebben a térfoglalás igénye mutatkozik meg, mely az élet más területeire is rányomhatja a bélyegét. Az ilyen férfi gyakran helyezi előbbre a saját érdekeit másokéinál. De akár az agresszió is jellemezheti. Főleg akkor érdemes vigyázni vele, ha erős nyomással és szögletes vonalvezetéssel ír. Ha viszont inkább finom, lágyan ívelt vonalakkal ír, akkor erősebb benne a ragaszkodás, valamint az igény a melegségre és az érintésre. Mindez nagyobb együttérzésről árulkodik, illetve olyan emberről, aki sokkal inkább képes figyelembe venni mások igényeit.

Nagy sortávolság

Ha a sorközök feltűnően nagyok, akkor kész csoda, hogy a pároddal közelebbi kapcsolatba kerültél, hiszen ez az íráskép leginkább a magányos farkasokra jellemző. Így írnak azok az elszigetelődésre hajlamos emberek, akik csak a többiektől nagy érzelmi vagy fizikai távolságban érzik jól magukat.

Nem igénylik túlzottan a kapcsolatokat, aminek a hátterében korábbi csalódások és félelmek állhatnak. Ez az írás ugyanakkor mutathat egyszerűen csak gátlásosságra is, illetve olyasvalakire, aki nehezen fejezi ki az érzelmeit, ám a legbonyolultabb helyzeteket is könnyedén átlátja.

Normál sortávolság

Ha normál sortávolságot tart, akkor olyan kiegyensúlyozott személyiséggel van dolgod, aki képes az önállóságra, ugyanakkor van igénye más emberek közelségére is, és jó kapcsolatteremtő készséggel rendelkezik. Feltehetően jól átlátja a dolgokat, megnyilatkozásai természetesek, és tapintattal kezeli a másik embert.

Cikkünk megírásában W. Barna Erika Beszél az írás című könyve segített.

OLVASD EL EZT IS!

orros
  • arc
  • férfi szexualitás

Milyen a pasi az ágyban?

Ezt is szeretjük