Milyen a férfi keze? Ezt várja a szerelemtől
A kézelemzés módszere olyan információkat is elárulhat az emberről, melyek egy beszélgetésből nem biztos, hogy kiderülnek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt harminc évben az alapvető kézformák azonosítására létrejött és népszerűvé vált egy rendszer, mely a négy alapelem, a Tűz, a Föld, a Levegő és a Víz elvének használatára épül. Ezek a karakterjegyek árulkodnak az ember jelleméről és tulajdonságairól, így arról is, hogy mit vár a szerelemben.

A meghatározás módja egészen könnyű, a kéz alakját és az ujjak hosszát kell figyelembe venned.

Hosszúnak tekintik az ujjakat, ha a középső ujj ugyanolyan hosszú, vagy hosszabb, mint a tenyérnek a középső ujj tövétől a csuklóig mért távolsága. Az ujjak rövidnek tekinthetők, ha a középső ujj rövidebb, mint az említett távolság. A te kiszemeltednek milyen a keze?

Tűz kéz

Az ilyen kéz jellemzője a téglalap alakú tenyér és a tenyérnél rövidebb ujj. Sok esetben az ujjak az ujjbegynél kissé szélesedhetnek. Az ilyen kézzel rendelkező ember extrovertált, kifelé forduló természet, akinek remek vezetői képességei vannak. Szellemileg éber, és társától is azt várja, hogy intellektuális partnere legyen, lehessen vele jókat beszélgetni, és kellő nyitottsággal, tájékozottsággal álljon a világhoz.

Mivel társasági lény, ritkán vágyik arra, hogy otthon üljön, de szeretné, ha a párja is vele tartana. Kissé ellentmondásos jellem, mert, bár nehezen viseli a korlátozást, a társától várja, hogy kissé szabályozza őt.

Mivel nem mindig tudja irányítani természetes tartalékait, azok önpusztításban mutatkozhatnak meg. Nem szereti, ha leveszik a válláról a férfias feladatokat.

Föld kéz

A Föld kéz jellemzője a négyzet alakú tenyér, rövidebb ujjakkal. Az ilyen kéz birtokosa megbízható, hűséges társ, a kapcsolatokban is a hagyományok tisztelője. Párjától is hasonló hozzáállást vár, és imponál neki az, aki nem utasítja el a hagyományos férfi-női szerepeket, és melegséget sugároz felé. A szerelem számára biztonságot jelent, és azt, hogy a párja olyannak fogadja el őt, amilyen. Rendkívül érzékenyen érinti, ha felemlegetik a hibáit, a számonkérést pedig különösen nehezen viseli. Mindennél többre értékeli a nyugalmat, és elvárja, hogy párja ezt biztosítsa számára. Könnyen elbizonytalanodik, ha a párja nélküle tervez esti programot, vagy más férfiak társaságát keresi.

Levegő kéz

A levegő kezet négyzet alakú tenyér jellemzi, és a tenyérnél hosszabb ujjak. Kiegyensúlyozott, megbízható ember, ugyanakkor változatosságra törekszik. Mások előtt nehezen enged fel, és nehezen fejezi ki magát érzelmi témákban, ezért sok megerősítésre van szüksége ahhoz, hogy megnyíljon, és a kapcsolatban is biztatást és megértést vár a másiktól. Számára a szerelem a biztonságot is jelenti. A személyes kapcsolatokban felmerülő problémákkal nehezen boldogul, gyakran nem is látja tisztán, hogy mi a probléma. Örül, ha nem kell ilyesmin sokat gondolkodnia, és a társa nem zaklatja számára megoldhatatlannak tűnő kérdésekkel.

Víz kéz

Ha a férfi téglalap alakú tenyérrel és hosszú, már-már kecses ujjakkal rendelkezik, akkor elsősorban az érzelmei irányítják őt. Ennek is köszönhetők gyakori hangulatváltásai, illetve az, hogy szerelmi kérdésekben nem mindig megbízható. A párjától azt várja, hogy kezelje, de meg is értse a hangulatingadozásokat.

Érzelmileg sérülékeny, könnyű őt megbántani, ám különösen romantikus alkat. Minden új kapcsolat kezdetekor - ami gyakran előfordul az életében - álmai és illúziói között találja magát, és nem biztos, hogy mindezt le tudja választani a másikról. Sokszor inkább a szerelem érzésével esik szerelembe, mint annak tárgyával.

Cikkünk megírásában Peter West Tenyérjóslás című könyve segített.

Ezt is szeretjük