Mi vár rád a karrieredben?

Az írásod mindent elárul

Írásképed üzenetének megfejtésével nemcsak elmélyítheted önismeretedet, de akár a jövőbe is bepillantást nyerhetsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A grafológia szó jelentése: írással foglalkozó tudomány. Az írás vizsgálatával nemcsak általánosságban kaphatsz képet magadról, egészen konkrét dolgokra is fény derülhet. Megismerheted lelki jellemzőidet, és segítséget kaphatsz a munkahelyválasztással kapcsolatban.

Nem minden betű ad választ a kérdéseidre, de egyesek különösen nagy jelentőséggel bírnak karriered szempontjából. Tartsd azonban szem előtt, hogy a grafológia nem jóslás, csupán arról árulkodik, mely jellemvonásaidat kamatoztathatod szakmai előmeneteled érdekében.

Mit jeleznek a kisbetűk?

Elégedettség - A

Az a betű árulkodik elégedettségedről, illetve arról, hogyan viszonyulsz a munkádhoz. Ha kielégít a munkád, kereken írod a betűt. Ha azonban szorongsz, és feladataid nem töltenek el örömmel, valószínűleg összenyomva írod. Ez utóbbi nem éppen jó jel a jövőre nézve, inkább a kudarcokat vetíti előre. Ha szakmai sikerekre vágysz, olyan munkát válassz, ami a számodra megfelelő feladatokat nyújtja.

Csapatjáték - Sz

Az sz jelzi, hogy mennyire vagy jó csapatjátékos, tudsz-e másokkal együtt dolgozni, vagy magányos farkas vagy. A két betű téged és munkatársadat jelöli. Ha ezeket írásodban összekötöd, jó csapattag vagy, tudod, hogyan működj együtt. A külön írt betűk viszont arról árulkodnak, hogy inkább egyedül szeretsz dolgozni.
Mindkét írásforma előrevetítheti a szakmai sikereket, de fontos, hogy munkastílusodnak megfelelő körülmények között dolgozz. Ha alapvetően a magányos munkákat kedveled, csapatjátékosként nem sok esélyed lesz sikeres karrierre.

Vezetői képességek - T

A t igazán fontos betű, hiszen vezetői képességeidről ad információt. A magasan, keresztben áthúzott betű azt jelenti, jó irányító vagy, könnyen befolyásolod környezetedet.

Ám, ha a szár fölé teszed az áthúzást, az arról árulkodik, hogy még a saját életedre sem vagy kellő befolyással. Az előbbi tehát sikerekben gazdag karrierre utal, míg az utóbbi nem éppen jó jel, ha szakmai elismerésre vágysz.

És a nagybetűk?

Bátorság - B

A B bátorságodat mutatja meg, jövőbeni szakmai sikereket jelez. Ha a betű függőleges kezdővonalát magasan a hurkok fölött kezded el, az komoly vállalkozószellemre utal. Azt mutatja, igazi kezdeményező típus vagy, aki nem retten meg a kihívásoktól. Jobbnál jobb ötleteiddel könnyen elnyerheted főnökeid megbecsülését, és esélyes leszel az előléptetések idején is.

Szakmai önbecsülés - K

A K a kis a-hoz hasonlóan a munkádhoz való viszonyodat mutatja - abból a szempontból, hogy mit gondolsz arról, amit elértél. Ha nemcsak egyszerű betűt írsz, hanem hurkokkal tarkítod, az arra utal, hogy büszke vagy a munkádban elért eredményeidre. Helyesen is teszed, ha nem rejtegeted, amit elértél, így még több esélyed lesz arra, hogy feljebb lépdelj a ranglétrán.

Intelligencia - R

Az R megmutatja, mi az, ami fontos számodra. A túl díszesen írt betű arra utal, hogy a külsőségeket helyezed előtérbe, minden más csak utánuk következik. Ha azonban egyszerűen írod, rendkívüli intelligenciáról és kitűnő logikáról tanúskodik.

Utóbbi esetben biztos lehetsz benne, hogy sínen vagy, hiszen ezekkel a tulajdonságokkal a legbonyolultabb szakmai feladatokat is egyszerűen megoldod.

OLVASD EL EZT IS!

toll1
  • kézírás
  • grafológia

Milyen az írásod?

kezfogas
  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük