Mi a legidegesítőbb szokásod?
Uralkodó őselemed elárulja
Mindenkinek vannak többé vagy kevésbé idegesítő szokásai. Nézd meg, te mire vagy hajlamos!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha személyiségedben egyensúlyban vannak az elemed energiái, akkor pozitív hatással bírnak rád, de ha túl sok van belőlük, bizonyos típusú rossz szokásokra hajlamosítanak, melyekkel nemcsak környezetedet idegesítheted, de magadnak is árthatsz. Nézd meg, hogy horoszkópod alapján melyik az uralkodó őselemed, és azt, hogy milyen rossz szokásokra hajlamosít. Így könnyebben változtathatsz rajtuk.

Tűz elem

 • Kos
 • Oroszlán
 • Nyilas

Ha a Tűz elem kiegyensúlyozottan van jelen a személyiségedben, akkor olyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezel, mint az, hogy másokat lelkesíteni tudsz, és nem létezik számodra veszett ügy, hiszen amikor már mindenki feladta, te még akkor is kitartasz. Ám olykor lehet, hogy túlzottan is mohó vagy. Mindent egyszerre akarsz csinálni vagy birtokolni, esetleg bekebelezni.

Rendkívüli hevességedben és lobbanékonyságodban nem mindig vagy tekintettel másokra, és lehet, hogy előbb cselekszel, mint hogy átgondolnád a következményeket, így könnyen megbánthatsz másokat. Ilyenkor talán más szemében a szálkát is észreveszed. Tipikus annak a Tűz embernek az esete, aki tolatás közben autójával nekimegy egy másik, szabályosan parkolónak. Ám ahelyett, hogy bocsánatot kérne az autó vezetőjétől, inkább azt kérdezi: Miért állt ide? Ha hajlamos vagy hasonlóan viselkedni, próbáld meg néha egy kicsit a másik ember nézőpontjába is beleélni magad!

Víz elem

 • Rák
 • Skorpió
 • Halak

Víz elemű emberként valószínűleg te vagy az, akinek a vállán bárki kisírhatja magát, mert örömmel meghallgatod, és szívesen adsz tanácsot. Ám lehet, hogy nem veszed észre, hogy van, aki csak kihasználja különleges empátiádat. Így aztán értetlenül néznek rád, amikor te szeretnéd elmondani a problémáidat.

A Tűzzel ellentétben inkább alárendeled magad másoknak. Bár szeretsz arra mozogni, amerre kedved tartja, nem kizárt, hogy olykor még térképpel is eltévedsz. Mivel Vízként valószínűleg nehezen szabsz korlátokat magadnak, előfordulhat, hogy kissé nagyvonalúan mosol össze fontos különbségeket, ami miatt figyelmetlennek vagy hanyagnak tűnhetsz. Ha mástól várod azt, hogy kijelölje a kereteidet, önállótlannak tűnhetsz. Bátran állj a sarkadra, és próbálj jobban bízni magadban, hiszen különleges kreativitás birtokosa lehetsz.

Levegő elem

 • Ikrek
 • Mérleg
 • Vízöntő

Levegőként nem kizárt, hogy te vagy a társaság középpontja. Szívesen beszélsz a legváltozatosabb témákról, a hírességek életétől a kutatási eredményekig, ám olykor még azelőtt váltasz egyik témáról valami másra, mielőtt befejeznéd, amit elkezdtél. Máskor viszont hatalmas körítéssel, bő lére eresztve adod elő a mondandódat, amiből nem mindig könnyű feladat kihámozni a lényeget. Sokszor talán fontosabb az, hogy beszélj, mint hogy mondj is valamit. Lehetséges, hogy nem veted meg a pletykálkodást sem?

Lehet, hogy különösen lekötnek mások életének izgalmai, de ez hallgatóságoddal nem mindig van így. A csevegés lehet könnyed szórakozás, de idegesítővé válhat a túl sok traccsolás vagy az okoskodás. Törekedj arra, hogy kicsit jobban figyelj a lényegre, és megvizsgáld azt is, mi van a dolgok látszata mögött, mielőtt véleményt mondasz róluk!

Föld elem

 • Bika
 • Szűz
 • Bak

Rendkívül megfontolt és stabil vagy, rád biztosan minden helyzetben lehet számítani. Viszont néha túl görcsösen ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez ahelyett, hogy meghallgatnád mások véleményét is. Ilyenkor makaccsá válhatsz, és nagyon nehéz veled megegyezésre jutni. Ha valami nem tetszik, akkor passzív ellenállással fejezed ki ellenérzéseidet.

Lehet, hogy azok közé tartozol, akik ahelyett, hogy elmondanák, mi bántja őket, inkább sértődötten elvonulnak duzzogni, és párjuknak vagy barátaiknak jó sok időbe telik, míg kiszedik belőlük, mi bántja őket.

Pedig a Föld ember erőssége a következetesség, és szereti az egyenes utat, nem kenyere a mellébeszélés.  Ne hagyd, hogy a változásoktól való félelmed megbénítson a cselekvésben, hiszen őselemed egyik uralkodó tulajdonsága épp a rugalmas állhatatosság.

Cikkünk Hajo Banzhaf A négy elem az asztrológia és a Tarot tükrében című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük