Mennyire vagy kielégült?
G-betűd elárulja
Gondolnád, hogy kézírásod árulkodik a szexuális életedről? Vigyázz, hogy veted papírra a g-betűid, mert a hurok komoly jelentéssel bír!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A grafológiában elsősorban az írás egésze, az összhatás ad lehetőséget arra, hogy következtetéseket vonj le az író jelleméről. Ám bizonyos esetekben egy-egy betű is elegendő lehet ahhoz, hogy valami intim dolgot tudj meg. Ilyen például a g.

A g-betű történelme

A g-betű középső és alsó zónás megjelenési formájával a szexualitáshoz kapcsolható. A grafológiában az alsó zóna - vagyis az írásnak az a szintje, ahová a g-betű hurka lelóg - az ösztönökkel, a szexualitással, a testi szükségletekkel van összefüggésben. A középzóna pedig - ahol a g-betű kör idoma is elhelyezkedik - a gyakorlathoz, a mindennapokhoz való kötöttséget jelzi.
Ezt a jelentéstartalmat Balázs Dezső és Hajnal Richárd Ember, jellem, írás című könyvükben említették először. Itt olvasható az is, hogy az alsó zónában elsőként Duparchy Jeanne kereste a nemi életre vonatkozó grafikus jegyeket.

Majd az 1920-as években a Mendelssohn testvérpár bemutatta a g-betű különböző formáit a hozzájuk társított szexuális jelentéssel. Ezt az elképzelést vitte tovább Z. Gánti Péter magyar grafológus, aki hurokelmélete alapján a szexuális élményszerzés folyamatát, a kielégülés vagy a kielégületlenség tényét tárta fel a g-betű alsó hurkának különböző megoldásaiban.

Miről árulkodik a g-betűd?

Z. Gánti Péter elméletének lényege, hogy a hurkok nagysága összefüggésben áll az élménykészséggel. Tehát egész egyszerűen, minél nagyobb a g-betű hurka, annál kiegyensúlyozottabb szexuális életről tanúskodik.

Gyakori jelenség, hogy egy-egy magányos időszakban tükröződik az írásképben a szexuális hiányérzet: ilyenkor a g-betű hurka fokozatosan tűnik el, nem ritka, hogy inkább q-ra emlékeztet.

Cikkünk W. Barna Erika Beszél az írás című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

par szex agy
  • horoszkóp
  • nyugati horoszkóp

Erotikus horoszkóp

toll no
  • kézírás
  • személyiség

Álló, jobbra vagy balra dőlt?

Ezt is szeretjük