Mennyire tartanak önzőnek mások? Kezed elárulja

A saját igényeidet tartod szem előtt, vagy képes vagy másokért cselekedni?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kezed alakja és felépítése nemcsak a sorsodról árulkodhat, hanem arról is, hogy jelenleg milyennek lát a külvilág, és arról, hogy énközpontúság vagy épp önfeláldozás jellemző-e rád. A bal kezeden az olyan törekvéseid és vágyaid látszanak, melyek általában csak rád tartoznak, és a környezeted talán észre sem veszi őket, míg a jobb kéz berendezése árulkodik arról, hogy hogyan jelensz meg a külvilágban, és milyennek látnak a többiek.

A kézelemzés tudománya a kezet egy én- és egy te-oldalra osztja. A középső ujjtól indulva a kéztőig egy képzeletbeli vonal osztja a kezet két részre, ettől jobbra és balra található a két fél.

A hüvelykujj, a mutatóujj és a középső ujj fele tartozik az én-oldalhoz. A középső ujj másik fele, a gyűrűsujj és a kisujj alkotják a te-oldalt.

Bizonyos fokú énközpontúság mindenkire jellemző. A kéz mindkét felére szükség van a sikeres cselekvéshez. Aki csak a te-oldalt használja, szinte semmit nem tud véghezvinni. Az ember csak akkor tudja a te-oldal adottságait felhasználni, ha már megtapasztalta az én-oldal erőit. A kezed te-oldala ugyanakkor arra alkalmas, hogy hatással legyél vele a külvilágra, például a családra és a hivatásra, és, hogy képességeidet kibontakoztasd.

Hangsúlyos én-oldal

A hangsúlyos én-oldalt arról ismered fel, hogy a hüvelykujj és az alatta elhelyezkedő domb, a mutatóujj és a középső ujj erőteljesebb és dominánsabb, mint a kéz te-oldala. Legtöbbször széles vagy hosszú a hüvelykujj, gyakran eláll, és gömbölyű a vége. Dombja erőteljes, jól látható, és egyértelműen ez a legnagyobb a tenyéren. A bőr feszes, és csak egy-két erős kézvonal húzódik rajta. A mutatóujj egyenes, erős és kerek keresztmetszetű, hosszabb, mint a gyűrűsujj, és csak kicsit rövidebb, mint a középső ujj.

Ha az én-oldalad hangsúlyos, akkor olyannak látnak, aki bármit is tesz, mindig célba akar érni, ám olykor talán figyelmen kívül hagyva másokat. Az erőteljes hüvelykujj fékezhetetlen energiát és nagyfokú életkedvet jelez.

Minél szélesebbre tudod széttárni, annál követelőzőbbnek tűnsz mások szemében, és aktivitásod néha akár kíméletlenségbe is fordulhat. Ha ehhez még egy erős mutatóujj is társul, fontos számodra az önmegvalósítás, önmagad érvényesítése, amit páratlan vezetői képességeiddel kamatoztathatsz. Ám túlzott önbizalmadat önteltségnek értékelheti a környezeted, ezért nem árt kissé tapintatosabbnak lenned. Az erős középső ujj arra utal, hogy minden tehetségedet érdemes egy feladat érdekében bevetned.

Hangsúlyos te-oldal

Ha a kéz te-oldala hangsúlyos, akkor feltehetően remek csapatjátékos és közösségi lény vagy, aki szívesen meghallgatja mások álláspontját, és szem előtt tartja mások érdekeit is. Lehet, hogy te vagy az, akinek mindenki kisírhatja a vállán magát. Ügyelj arra, hogy csak addig vállald fel ezt a szerepet, amíg nem válik számodra terhessé. Szívesen maradsz a háttérben is, de megítélésedet ez cseppet sem rontja.

Sokkal jobban ki tudsz bontakozni, ha védve érzed magad. Érdemes arra törekedned, hogy gondolataidat komoly kötelességtudattal és határozottan jelenítsd meg a külvilágban. Lehet, hogy a szociális munkában találod meg a helyed, de művészi vonatkozású hivatásokban is megállod a helyed, ahol fejlesztheted a kreativitásodat, és ahol megtapasztalhatod, milyen az, ha te irányítod az eseményeket.

Ha egyforma a két oldal

Ha nem tudod eldönteni, hogy kezednek melyik fele hangsúlyosabb, akkor kiegyensúlyozott kézzel rendelkezel. Ha már gyakorlottabb a szemed, talán majd észreveszed, hogy az egyik kézfeled mégis hangsúlyosabb. De, ha körülbelül egyformán hangsúlyos az én- és a te-oldalad, az arra utal, hogy jó vezető és domináns egyéniség vagy, aki határozottan képviseli az érdekeit, és keresztülviszi az akaratát, de, ha szükséges, képes vagy együttműködésre, és hajlandó vagy háttérbe szorítani a saját igényeidet, ha a közös ügy úgy kívánja.

Épp ezért lehet, hogy többször váltasz a pályád során, és hol önállóan dolgozol, máskor pedig közösségben. A családi életed különböző korszakai is más-más feladatok elé állítanak. Van, amikor fontos, hogy saját igényeidet képviseld, máskor pedig nem árt, ha mindent megteszel, hogy mindenki számára kielégítő kompromisszum szülessen.

Cikkünk megírásában Christian Eisler-Mertz Kézelemzés című könyve segített.

Ezt is szeretjük