Mennyire illesz össze a pároddal?
Részletes elemzés
Eloltjátok egymást, mint a tűz és a víz, vagy épp tápláljátok a szerelmet, mint a levegő a tüzet? Nézd meg!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elemek tana szerint a hasonlóság és az ellentét ugyanúgy termékeny lehet a szerelemben. A hagyományos asztrológiai felfogás szerint az egyazon elemhez tartozó jegyek a legösszeillőbbek. Ha azonos elembe tartoztok a pároddal, könnyen egy hullámhosszra kerültök, és erőfeszítés nélkül képesek lehettek összeolvadni egymással.

Ha viszont asztrológiailag is szembenálló elemekbe tartoztok, mint a tűz és levegő, valamint a föld és a víz, szintén inspiráló lehet a kapcsolatotok, és megalapozhattok egy hosszú távú, termékeny viszonyt. Nézd meg, melyik elembe tartozol, és olvasd el, ez alapján hogyan viszonyultok egymáshoz a pároddal!

  • Levegő: Ikrek, Mérleg, Vízöntő.
  • Víz: Rák, Skorpió, Halak.
  • Föld: Bika, Szűz, Bak.
  • Tűz: Kos, Oroszlán, Nyilas.

Levegő és Levegő

Remekül elbeszélgettek az élet nagy kérdéseiről, és kifejezitek vágyaitokat egymásnak. Ugyanakkor gyakorta előfordulhat, hogy kevéssé igénylitek a fizikai közelséget. Sokkal fontosabb lehet számotokra, hogy flörtöljetek egymással, és nagyobb szerepet kaphat a játékosság is egymás birtoklásával szemben. Lehet, hogy egymással is vég nélkül tudtok kacérkodni, ezzel folyamatosan ébren tartva a szenvedélyt.

Tűz és Tűz

Ha mindketten a Tűz elembe tartoztok, az életet szenvedélyes táncnak érzékelitek. Látszólag aligha akadhat nálatok szenvedélyesebb páros, viszont ez a viszony gyakran perzselővé válhat. A szexualitás energiája bőven áradhat belőletek, az is lehet, hogy a kapcsolatot elsősorban a fizikai viszony élteti. Mivel mindkettőtöknek nagyon fontos a saját fantáziavilága, melybe a másikat is szeretné bevonni, nagyon izgalmas, de gyakran konfliktusokkal terhelt kapcsolat születhet viszonyotokból.

Víz és Víz

Harmonikus, finom kapcsolatban élhettek egymással, ha e két elembe tartoztok. Mivel mindketten rendkívül érzékenyek és empatikusak vagytok, egyformán ki tudjátok fejezni érzelmeiket, és az sem okoz különösebb nehézséget, hogy meghallgassátok a másikat. Fogékonyak lehettek arra, hogy a partneretek mit szeretne és hogyan reagál, ami hatékony a konfliktusmegelőzés szempontjából. Ugyanakkor fontos jellemzőtök a törődés és az odaadás, de ha a gondoskodás túlzott méreteket ölt, akkor könnyen fojtogatóvá, fullasztóvá válhat a kapcsolatotok.

Föld és Föld

Kapcsolatotokban fontos jellemző a türelem, mely miatt könnyebben meg tudjátok bocsátani egymás hibáit. Mivel mindketten nehezen nyíltok meg, szükség is van erre az időre a másik megismeréséhez. Ugyanakkor - épp a fentiekből adódóan - nagyobb ellenőrzési igényetek is lehet a valóság dolgai fölött, mint más elemeknek, amiből rendkívül rendezett életmód következhet. Ennek viszont az lehet a veszélye, hogy valamelyikőtök túlságosan az ellenőrzése alá vonja a dolgokat, és ez megakadályozza az előrelépéseteket.

Levegő és Tűz

Ha a Levegő elembe tartozik valamelyikőtök, szeret beszélni, beszélgetni és érvelni, a fogalmakat és a gondolatokat részesíti előnyben.

A szerelemmel kapcsolatban idealista, és hajlamos kivárni vagy esetleg idealizálni a partnerét, míg a Tűz a tettek embere, aki pusztán lelkesedésből hajlamos cselekedni, ám gyakran meggondolatlanul. Kettőtök kapcsolatában valószínűleg a lángoló érzelmek dominálnak, mert mindketten könnyen lelkesedtek, és a másik jelenléte csak még inkább felpörgeti az érzéseiteket.

Föld és Víz

Föld-Víz párosként kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolatra számíthattok. A Föld alkalmas arra, hogy a Víz szélsőséges érzelmeit jól kezelje, ne sértődjön meg és ne tegyen szemrehányást. Mivel a Víz eleműek érzelmességükből adódóan hajlamosak arra, hogy hagyják kihasználni magukat, a Föld ember biztonságot ad nekik. Az érzelmes Víz ugyanakkor képes arra, hogy feloldja a Föld makacsságát, együttérzésével pedig lazítja bizalmatlanságát és elzárkózó hajlamát.

Levegő és Föld

Föld és a Levegő párként könnyen egymásra hangolódtok, ugyanakkor az a veszély fenyegethet, hogy ugyanilyen hamar meg is unjátok egymást. Mindketten könnyen eligazodtok a hétköznapi életben, de míg a Földnek a kézzelfogható dolgokhoz van érzéke, addig a Levegő az ötleteket hozza a kapcsolatba. A Levegő egy idő után visszahúzó erőnek érezheti a Földnek azt a tulajdonságát, hogy csak a gyakorlati dolgokat veszi észre, a Föld jegy pedig megelégelheti, hogy a Levegő elvont dolgokról fecseg.

Levegő és Víz

Ha egyikőtök Levegő, a másik pedig Víz, talán nehezen találjátok meg elsőre a közös hangot, de a későbbiekben nagyon jól megértitek egymást. Az érzések mélysége és a szenvedély mindkét elem mozgatója, és mindketten mozgékonyak vagytok, nehezen maradtok meg egy helyben. A Levegő jegyek kiszámíthatatlanságát a Víz állandósága ellensúlyozza. Mivel mindketten jól alkalmazkodtok, valószínűleg nem jellemzőek a vérre menő konfliktusok. Az érzelmek és a gondolatok cseréje annál jobban működhet köztetek.

Föld és Tűz

A Föld és a Tűz elegyével nagyon sikeres párost alkothattok, de sokszor talán konfliktusokkal terhelt a kapcsolat. Azzal, hogy a Tűz könnyen meggondolja magát, a stabil és kitartó Föld gyakran nem igazán tud mit kezdeni: felelőtlennek és csapodárnak tartja. A Tűz viszont hajlamos megunni a Földet, olykor lassúságnak véli megfontoltságát, míg a Föld nem érti, hová siet a Tűz, és miért ideges. Míg a Tűz hajlamos megfeledkezni arról, amit ígért, a Föld ragaszkodik az adott szavához.

Tűz és Víz

Könnyen lehet, hogy hatalmas erőfeszítést igényel egy ilyen típusú kapcsolatot fenntartani, de sokak állítják, hogy megéri. Előfordulhat, hogy többször vívtok macska-egér harcot. Mivel mindketten keresitek az érzelmi izgalmakat, megfelelő partnerre számíthattok a másikban, aki mindezt biztosítja.

Könnyen robban köztetek vita érzelmi alapon, és apróságokon is összeveszhettek, hogy azután mindketten görcsösen igyekezzetek bizonyítani a saját igazatokat. Mivel egyikőtök sem elsősorban észérvek alapján dönt, eufória és folyamatos érzelmi hullámzás, szélsőséges érzelmek, konfliktusok jellemezhetik a kapcsolatot.

Cikkünk Stephen Arroyo Kapcsolatok asztrológiája és Hajo Banzhaf A négy elem című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük