Melyik őselem uralja a csillagjegyedet?
Olyan vagy a szerelemben
A csillagjegyek mellett az őselemed is meghatározza, hogy milyen vagy a párkapcsolatban és a szerelemben.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A csillagjegyed nagyban meghatározza a szerelemmel való viszonyodat, ugyanakkor az őselemed is árulkodik arról, hogyan viselkedsz, ha szerelmes vagy, milyen a párkapcsolatod, illetve, hogy ki lehet számodra az ideális társ.

A négy őselem, a tűz, a víz, a föld és a levegő kapcsolatban van a Nap-jegyekkel: négy csoportra osztja őket az alapján, hogy melyik elem hatása érvényesül bennük. A tűz lobbanékonyságát viseli magán a Kos, az Oroszlán és a Nyilas. A föld szilárdságát a Bak, a Szűz és a Bika. Az Ikrek, a Mérleg, a Vízöntő fő jellemzője a levegőhöz hasonlóan, hogy minden teret betöltenek, kihasználják a lehetőségeket. A víz pedig változékonyságával van hatással a Rák, a Skorpió és a Halak jegyű emberekre.

Tűz

 • Kos.
 • Oroszlán.
 • Nyilas.

Érzelmi élet

Hiszel abban, hogy lehet szerelem első látásra: minden alkalommal, amikor egy vonzó személlyel találkozol, úgy érzed, szerelmes vagy. Ez elég gyakran történik meg veled, hiszen szeretsz társaságba járni, nyitott vagy, szívesen ismerkedsz, és ezért sokszor kiérdemled a szívtipró jelzőt. Lobbanékony természeted miatt  szerelmed erős lánggal ég, de csak addig, amíg úgy érzed, a kapcsolat a te elképzeléseid szerint alakul.

Párkapcsolat

Egy tűz elemű férfival a hasonló tulajdonságok és a szerelem hasonló felfogása miatt jól kijöhetsz - a közös életben és az ágyban is. Egyetlen probléma, hogy heves természetetek miatt gyakran hajba kaphattok. Összeköt benneteket a kiváló humorérzék és optimista világszemléletetek. A többi elem közül a tüzet éltető levegővel alakíthatsz ki harmonikus kapcsolatot: sokat viccelődhettek együtt, és a hobbitok is sokszor közös. Azonban a víz elemű férfi korlátozza szabadságod, a föld pedig túl gyakorlatias számodra.

Föld

 • Bika.
 • Szűz.
 • Bak.

Érzelmi élet

Ragaszkodsz az elemedhez, vagyis két lábbal állsz a földön. Ritkán ragad el a szenvedély, ha viszont megtalálod valakiben azt a bizonyos pluszt, akkor szerelmed mély és hosszantartó. Egy kapcsolatban fontos számodra, hogy párod mellett biztonságban érezd magad, és mivel te hűséges vagy, ezt a partneredtől is elvárod. A kezdeti hűvösség ellenére a szerelemben nagyon érzéki vagy.

Párkapcsolat

Mindhárom jegy kötelességtudó, ezért bármelyik föld elemű férfiban társra találhatsz, hiszen megérted a másik elhivatottságát. A komoly és mély érzelmek miatt már a kapcsolat elején megtervezitek a közös jövőtöket. A levegő eleműekkel inkább baráti kapcsolatot ápolhatsz, hiszen elbűvölitek egymást gondolataitokkal, de a szerelemmel kapcsolatban eltérőek az elképzeléseitek.

Hasonló a viszonyod a Nyilas-Oroszlán-Kos trióval, akik elriasztanak harsány, függetlenségre vágyó természetükkel. A harmóniát a földet tápláló vízzel találhatod meg, a forró éjszakák ugyanúgy a kapcsolatotok részei lehetnek, mint a hosszú beszélgetések.

Levegő

 • Ikrek.
 • Mérleg.
 • Vízöntő.

Érzelmi élet

A levegő hatása alatt született emberek általában bókjaikkal, szellemes megjegyzéseikkel, történeteikkel hódítanak. Szívesen ismerkedsz, beszélgetsz, így az alkalmi kapcsolatokból sokszor lesz fellángoló szerelem. Kísérletező és kíváncsi természeted miatt szívesen flörtölsz, de igazán mély kapcsolatot legtöbbször csak életed párjával alakítasz ki. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie ennek a személynek? Legyen humoros és nyitott, és, bár nem szereted, ha rád telepszenek, a figyelmet és törődést sokra értékeled.

Párkapcsolat

Ha levegő elemű a partnered, kapcsolatotokat pont az tartja össze, ami más eleműeket elválasztana. Kíváncsi természetetek miatt folyton szórakoztatjátok egymást, és mivel egyikőtök sem akar semmi komolyat, még jobban egymásba habarodtok.

A föld és víz eleműekkel szívesen flörtölsz, de egy idő után unalmassá válik számodra a kapcsolat. Az Oroszlánban, Nyilasban, Vízöntőben viszont megtalálhatod azt a szenvedélyességet, ami elkötelezettség-fóbiádat is felolvaszthatja.

Víz

 • Rák.
 • Skorpió.
 • Halak.

Érzelmi élet

Ahogy a víznek is sok megvalósulási formája van, úgy ezen csillagjegyek szülöttei is változékonyak: hol csendesen meghúzod magad, hol szenvedélyesen háborogsz, van, hogy körülölelsz mindenkit, de sokszor vagy fagyos is. Az érzelmek és érzések központi szerepet játszanak az életedben: hiszed, hogy létezik a Nagy Ő, a másik feled. Sokáig keresgélsz, szeretsz ismerkedni, de mivel sérülékeny vagy, kevés embert engedsz a szívedhez közel.

Párkapcsolat

Víz eleműként olyan kapcsolatot keresel, amelyben félszavakból megértitek egymást pároddal, és ki másban találhatnád meg mindezt, mint egy hasonlóan a megérzéseire hallgató és szenvedélyes emberben. Hangulatváltozásaidat legjobban a föld elem szülöttei tudják stabilizálni, cserében pedig egy kis hullámzást, őrültséget viszel túlontúl nyugodt életükbe. A tűz eleműekkel temperamentumod hasonló, és forr köztetek a levegő, közös életetek azonban örök harc. A levegővel pedig inkább egymás mellett éltek, hiszen a józan ész és az érzelmek képviselői ritkán találják az közös hangot.

OLVASD EL EZT IS!

par fekszik2
 • szerelem
 • párkapcsolat

Mi az aszcendensed?

Ezt is szeretjük