Melyik napon születtél?
Ezért nem értesz szót a szüleiddel
Tudni akarod, neked miért nem sikerült még megtalálni a családi harmóniát?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szülő-gyerek kapcsolat sok családban a kamaszkor elmúltával sem éppen problémamentes. Egyes helyeken azért nincs konszenzus a felek között, mert elutasítják egymás értékrendjét, míg máshol a versenyszellem uralkodik el a kapcsolaton.

Ha kiszámolod, a hét melyik napján születtél, megtudhatod, mi akadályoz meg abban, hogy közös nevezőre juss a szüleiddel.

Milyen napon születtél?

Számold ki, a hét melyik napján születtél, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Ha hétfőn születtél

Gyermekként nagyrészt simulékony, hajlítható személyiség voltál, nemigen adtál hangot a véleményednek. Akkor sem tiltakoztál, ha szüleid valamit akaratod ellenére rád erőltettek. Szinte törvényszerű, hogy ez a beletörődő, túlságosan is alkalmazkodó személyiség az évek múlásával épp az ellenkezőjébe fordult át. Felnőttként egyszerűen elutasítod szüleid értékrendjét, így esélyt sem adsz rá, hogy szót értsetek egymással.

Ha kedden születtél

Nagyon nehezen viseled a konfliktusokat. Legyen szó munkáról, párkapcsolatról vagy családi problémákról, nem tudsz mihez kezdeni a konfrontációkkal. Mindez a szüleiddel való viszonyodra hatványozottan igaz. Mivel azonban a saját elképzeléseidet sem vagy hajlandó feladni, egyetlen megoldás maradt számodra: az elkerülő hadművelet. Ám, ha nézőpontjaitokat nem tudjátok egyeztetni, nagyon nehezen fogtok szót érteni egymással.

Ha szerdán születtél

Nem vagy éppen nehéz természet. Alapvetően nagyon toleránsan, nyitottan és megértően viselkedsz a számodra fontos emberekkel. Amennyiben szüleiddel mégsem értetek szót, az valószínűleg erőteljes személyiségüknek köszönhető. Ha túl határozottan erőltetik rád az akaratukat, ellenállásba lendülsz, megmakacsolod magad, és biztosan egy másik utat választasz. Ha azonban némi toleranciát tapasztalsz a részükről, helyreáll a béke.

Ha csütörtökön születtél

Szoros kapcsolat fűz a szülőkhöz, nagyon ragaszkodsz hozzájuk. Talán arra is nehezen szánod rá magad, hogy elköltözz otthonról - de meglehet, hogy ők nem örülnek annak, hogy elhagyod a családi fészket. Érdekes módon éppen ez a túlságosan erős kötődés akadályoz meg benneteket abban, hogy felnőtt módjára beszéljétek meg a dolgokat. Ahhoz, hogy érett kommunikációt folytassatok, fontos lenne, hogy kicsit eltávolodj tőlük.

Ha pénteken születtél

Alapvetően nincsenek komoly konfliktusok közted és szüleid között. Ennek ellenére érezheted olykor, hogy nehezen kommunikáltok. Adódnak olyan szituációk, amikor mindkét fél csak a maga igazát hajtogatja, és nem hajlandó meghallani a másikat. Ha jobban tiszteletben tartjátok egymás értékrendjét, maguktól megoldódnak ezek a helyzetek. Ehhez mindössze egy kevés elfogadásra és valamennyi toleranciára lesz szükségetek.

Ha szombaton születtél

Bár elsőre nem látszik rajtad, meglehetősen makacs ember vagy. A nem túl közeli rokonokkal, ismerősökkel bűbájosan elcsevegsz, ám a szüleiddel szemben rendkívül makacs vagy. Sokszor szinte mindegy, hogy mit mondanak neked, vagy mit kérnek tőled, az első válaszod, hogy nem. Amennyiben le tudod vetkőzni ezt a kamaszos ellenállást, és képes leszel felnőttként viszonyulni a szintén felnőtt szülőkhöz, szép lassan elmúlnak a konfliktusok.

Ha vasárnap születtél

Teljesen természetes, hogy kisgyermekként versengtél a szülőkkel - elsősorban édesanyáddal. Ez a rivalizálás azonban nem múlt el, hiába nőttél fel. A szituációnak pedig egyenes következménye, hogy olykor nehezen értetek szót a másikkal. Megesik, hogy egymás támogatása helyett vetélkedésbe ölitek az energiátokat. Amint túl tudsz lépni a versengős korszakon, könnyebben megtaláljátok majd a közös hangot szüleiddel.

OLVASD EL EZT IS!

no szoke
  • főnök
  • pénz és munka

Mit gondol rólad a főnököd?

Ezt is szeretjük